A Katalin napi meglepetésnek szánt Borzas Kata sütemények linzer- (más néven omlós) tésztából készülnek, akárcsak a linzer koszorúk, perecek, hajócskák, kosarak, az islerek, a vaníliás kifli, a gyümölcsös linzer, a Vezúv-, a párizsi kocka, az ökörszem, a bécsi diós, az Orléansi- és a Jókai szelet (ez utóbbit egyes vidékeken farsangi
Ki gondolta volna, hogy a szilva a rózsafélék családjába tartozik, és rokoni szálak fűzik a kökényhez. A közönséges európai vagy házi szilva feltehetően a Kaukázusból vagy a Kaszpi-tenger mellékéről került Európába, több mint 2000 éve. Azt is olvastam, hogy a vadon élő kökényszilva vagy kék ringló ugyancsak ázsiai eredetű, régen
Az egrest sokféle néven ismerik, elterjedt mint pöszméte, köszméte, fodorszőlő, biszke, büszke, piszke, tüskeszőlő, persze lehet még több neve is.
Noha a szüleim kertjében jártamban-keltemben be-bekaptam egy-egy zöldes színű, serteszőrös vagy csupasz bőrű egresbogyót, de sohasem lettem rabja e gyümölcsnek, pedig az érettek még ízlettek is, a héjukat azonban sohasem
A nyári nagy melegben fagylaltot nyalogatóknak nem biztos, hogy van fogalmuk arról, hogy valójában mit is fogyasztanak, ezért addig keresgéltem, míg ráleltem egy 1932-es földmívelésügyi miniszteri rendeletre. Ebben, a 48.400-as számmal jelölt „Fagylalt alaprendeletben” a következő olvasható: „A fagylalt, gyümölcsnek és vizes cukorszörpnek vagy tejes cukorszörpnek és tojásnak, esetleg még
Ez a Kelet-Turkesztánból és Észak-Kínából származó, mély sárga vagy narancssárga, kopasz vagy enyhén szőrös, édes gyümölcs, melyet - megkülönböztetésként az őszibaracktól - nyári baracknak is neveznek, a rózsafélék családjába tartozó, 4-8 méter magasra megnövő fa termése. Az A-vitaminban, vasban és cukorban gazdag kajszi valószínűleg a török hódoltság idején került Magyarországra.
Nem tudom, hogy igazam van-e, vagy sem, de régóta vallom: az embernek azt kell fogyasztania, amire szervezetének szüksége van, vagyis, amit megkíván. Mielőtt még általánosítással vádolnának, rögtön hozzáteszem, meggyőződésemet - mely nem kevés tapasztalaton alapul - elsősorban magamra értem, de nem kizárt, hogy igaz lehet ez, más egészséges szervezetűekre is.
Jó néhány levelet őrzök könyveim olvasóitól, s most már a honlapomra valamint az e-postaládámba is jócskán érkezik E-mail. Sokféle kérdést kapok, hisz többféle témában írok, de soha egyetlenegyet sem hagyok megválaszolatlanul. E-mailjeim többnyire egyszeri választ igényelnek, azonban vannak kivételek, néhány olvasómmal több ízben is váltottam levelet, és külön örömömre szolgál,
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.