Rosta Erzsébet weboldala


Vízvári Mariska (1877-1954) színésznő. Híres színművész dinasztia tagja. Budapesten született. A Színiakadémián 1896-ban kapta meg diplomáját, és ugyanabban az évben a Nemzeti Színház szerződtette. Pályáját fiatal lányszerepekkel kezdte, később Vízvári Mariska szakácskönyvehősnőként vonta magára a figyelmet, majd, mint komika és anyaszínésznő aratott számottevő sikert. 1928-ban a Nemzeti Színház örökös tagja lett. 1934-ben nyugdíjazták. Számos színpadi darabban és filmben szerepelt.

Vízvári Mariska nemcsak kiváló színművész lehetett, hanem remek háziasszony is, erről győzött meg szakácskönyve, amelyben száz specialitása olvasható. Most egy olyan receptet ajánlok, amit kipróbáltam, nagyon finom, és ráadásul nem zsírral készül, hanem vajjal. A vaj helyett olajjal is elkészíthető.


Gombás hal

A megtisztított halat kívül-belül jól megsózzuk, hosszúkás tálra tesszük és behintjük szeletekre vágott champinon gombával. Vajjal és tejfellel a sütőben, egy félóra alatt pirosra sütjük.