A+ A A-

Tonhalas tészta kínai kellel - két változatban

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Korábban már írtam a kelkáposztáról és a kínai kelről is, ezek receptjei megtalálhatók az Álfasírt- féleségek valamint a Sörös kelropogós és kelkáposzta lapcsánka címek alatt. Most két kínai kelből készíthető ételt ajánlok, melyeknek előnyük, nem kerülnek sokba és könnyen elkészíthetők. Persze azokhoz nem szól ajánlatom, akik irtóznak a kelkáposztától, még a kínai keltől is, ugyanis már a főzés közbeni penetráns szagukat sem állhatják ki.


Tonhalas tészta, kínai kellel - első változat

Aprítsunk fel egy fej közepes nagyságú vöröshagymát, és kevés sóval meghintve az egyik konzerv tonhal olaján pároljunk meg. Egy kínai kelt vágjunk vékony laskára, és a nyers a káposztát keverjük össze a dinsztelt hagymával. Közben sós vízben főzzünk meg fog-keményre kb. 40 dkg spagettit, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát vegyítsük el 1 vagy 2 doboz aprított tonhallal, egy csokornyi apróra vágott petrezselyemmel, valamint a káposztával. Az egészet egyenletesen terítsük szét egy hőálló tálba vagy egy tepsibe, és öntsük nyakon kb. 2 dl - előzőleg 10 dkg reszelt trappista sajttal elkevert - főzőtejszínnel. A tejszín az edény közepéig érjen, a tésztát ne lepje el. A tészta, tonhal és kel keverékét hintsük meg őrölt fekete borssal, takarjuk le alufóliával vagy fedővel és 180 fokos sütőben süssük mintegy 30 percig. A végén vegyük le rövid időre a fóliát vagy a fedőt, hogy szép pirosra süljön a teteje.


Tonhalas tészta, kínai kellel - második változat

Az összetétel nagyban hasonlít az előző recepthez, de azért néhány dologban mégis különbözik. Ebben az esetben a kínai kelt szedjük leveleire és sós, majoránnás vízben főzzük rövid ideig. Vigyázzunk, mert gyorsan megpuhul. miután a leveleket alaposan lecsöpögtettük, pár levéllel béleljünk ki egy kiolajozott hőálló tálat. A két doboz aprított tonhal egyikéről öntsük le az olaját, egyikét a tál kikenéséhez, a második doboz olaját pedig a tésztánál használjuk fel. Főzzünk ki kb. 30-40 dkg fusilli vagy penne tésztát, de lehet másféle is, olyan, ami otthon van. Szűrjük le. Rétegesen rakjuk le a tésztát a káposzta levelekkel és a tonhallal. Legfelülre kellevél kerüljön. Öntsük le tejszínnel vagy alaposan kenjük meg vastagon tejföllel. Sütőben addig süssük, amíg a teteje szépen megpirul. Használhatunk itt is reszelt sajtot.

További olvasnivaló

Böfögés

A böffen, böffent, büfizik, öklendezik, ökrendik, bökken, bufogat, bökked, kérődzik igékkel leírt, a nyugati kultúrában a nyilvános helyeken meglehetősen illetlennek tartott cselekvés - lényegét tekintve - a gáz spontán...

Folytatás...

A kezeken felhalmozódó bioelektromos és …

Az emberi test tökéletes, a legmagasabb szintű önszabályozó rendszer. Minden alkotórésze összekapcsolódik, a szervei kölcsönhatásban állnak egymással. Normális viszonyok között működését a nagyszámú visszacsatoló rendszer automatikusan szabályozza és egyensúlyban tartja...

Folytatás...

Hortenzia hiedelmek

Noha ezt a sokféle színben pompázó - olykor színét is változtató - pomponra emlékeztető gyönyörű virágot aligha van, aki nem ismeri, szimbolikus jelentését, babonás értelmezését számos vita övezi. Sőt még...

Folytatás...

A kézszimbolikák jelentése a nyugati tra…

A nyugati kézelemzők számára az egyes szimbolikák jelentése sokszor egészen más, mint a távol-keletiek körében; ha például a sziget egészségre vonatkozó jelzését értelmezzük, akkor az európai hagyomány szerint a...

Folytatás...

Nagypénteki és nagyszombati hiedelmek

A nagypénteki böjt idején nem főznek, sütnek zsírral. Ezen a napon az emberek felkeresik a temetőket, meglátogatják halottaikat, megtisztogatják a sírokat. Nagypéntek emlékére a katolikus templomokban már nagycsütörtökön elnémulnak...

Folytatás...

Farsang

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Mivel a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtöt valamikor szigorúan betartották, ennek ellensúlyázására alakulhatott ki a böjt előtti nagy evések, ivások, lakomák, mulatozások szokása, a farsang...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?