A+ A A-

Tonhalas tészta kínai kellel - két változatban

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Korábban már írtam a kelkáposztáról és a kínai kelről is, ezek receptjei megtalálhatók az Álfasírt- féleségek valamint a Sörös kelropogós és kelkáposzta lapcsánka címek alatt. Most két kínai kelből készíthető ételt ajánlok, melyeknek előnyük, nem kerülnek sokba és könnyen elkészíthetők. Persze azokhoz nem szól ajánlatom, akik irtóznak a kelkáposztától, még a kínai keltől is, ugyanis már a főzés közbeni penetráns szagukat sem állhatják ki.


Tonhalas tészta, kínai kellel - első változat

Aprítsunk fel egy fej közepes nagyságú vöröshagymát, és kevés sóval meghintve az egyik konzerv tonhal olaján pároljunk meg. Egy kínai kelt vágjunk vékony laskára, és a nyers a káposztát keverjük össze a dinsztelt hagymával. Közben sós vízben főzzünk meg fog-keményre kb. 40 dkg spagettit, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát vegyítsük el 1 vagy 2 doboz aprított tonhallal, egy csokornyi apróra vágott petrezselyemmel, valamint a káposztával. Az egészet egyenletesen terítsük szét egy hőálló tálba vagy egy tepsibe, és öntsük nyakon kb. 2 dl - előzőleg 10 dkg reszelt trappista sajttal elkevert - főzőtejszínnel. A tejszín az edény közepéig érjen, a tésztát ne lepje el. A tészta, tonhal és kel keverékét hintsük meg őrölt fekete borssal, takarjuk le alufóliával vagy fedővel és 180 fokos sütőben süssük mintegy 30 percig. A végén vegyük le rövid időre a fóliát vagy a fedőt, hogy szép pirosra süljön a teteje.


Tonhalas tészta, kínai kellel - második változat

Az összetétel nagyban hasonlít az előző recepthez, de azért néhány dologban mégis különbözik. Ebben az esetben a kínai kelt szedjük leveleire és sós, majoránnás vízben főzzük rövid ideig. Vigyázzunk, mert gyorsan megpuhul. miután a leveleket alaposan lecsöpögtettük, pár levéllel béleljünk ki egy kiolajozott hőálló tálat. A két doboz aprított tonhal egyikéről öntsük le az olaját, egyikét a tál kikenéséhez, a második doboz olaját pedig a tésztánál használjuk fel. Főzzünk ki kb. 30-40 dkg fusilli vagy penne tésztát, de lehet másféle is, olyan, ami otthon van. Szűrjük le. Rétegesen rakjuk le a tésztát a káposzta levelekkel és a tonhallal. Legfelülre kellevél kerüljön. Öntsük le tejszínnel vagy alaposan kenjük meg vastagon tejföllel. Sütőben addig süssük, amíg a teteje szépen megpirul. Használhatunk itt is reszelt sajtot.

További olvasnivaló

Monetti kézelemzése

  A kezek morfológiai jellemzőit vizsgálva, elsőként az tűnik szembe, hogy a balkéz - mely jelen esetben az aktív kéz - mutatóujja (különösen a kézfejről készült képen) határozottan a hüvelykujj felé...

Folytatás...

Fokhagyma

A Közép-Ázsiából származó fokhagyma az egész világon jól ismert fűszer, gyógyszer, ajzószer, sőt varázsszer is. Régi füveskönyvekben, mint bujaságra serkentő szer szerepelt, de feltételezték róla, hogy képes meggyógyítani a...

Folytatás...

Frontérzékenységi kérdőív

Kedves Olvasóim! Mielőtt hozzáfognának a kérdőív kitöltéséhez, javasolom, olvassák el a Frontunk van című írásomat, mely némi képet fest a frontérzékenységgel kapcsolatos vizsgálatok történetéről, továbbá segít a kérdőív eredményének az...

Folytatás...

Erotikus vonzalom a hullák iránt - Nek…

A nekrofília, vagyis halottal való szexuális közösülés, az abnormális és perverz érzékiség egyik leghátborzongatóbb, legfurcsább valamint legvisszataszítóbb gyakorlata. Ezt a {tip A parafília a rendellenes szexuális viselkedési formák gyűjtőneve. A...

Folytatás...

A here

„A Czuczor-Fogarasi”, vagyis az első tudományos igényű egynyelvű magyar értelmező szótár meghatározása szerint a here (tökgolyó, mony vagy tojás): „A hímállatok nemző része, vagyis hosszúkás gömbölyű, tojáshoz hasonló, s egymásba...

Folytatás...

Süssünk rétest, almást, meggyest, t…

A papírvékony rétesről azt mondják, hogy tipikus magyar tészta, ezért lepődtem meg Törökországban a rétestésztába bugyolált túrós tésztán, amit nemcsak megkóstolni volt szerencsém, hanem többször is lakmározhattam belőle. Míg ezt...

Folytatás...