A modern természettudomány is igazolta, hogy a világmindenség valamennyi összetevője rezgésekből, hullámokból áll.
Mindenki életében vannak meghatározó számok, különböző számok vibrálásában élünk. Mivel írásom az ételek között jelenik meg, az egyes számokhoz olyan zöldségeket, gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb nyersanyagokat javasolok, egészségesebbé tehetik étrendjüket.
A Nappal szimbolizált egyes kreativitást, kezdeményezőképességet, büszkeséget, egoizmust jelképez. Az egyes vibrálás elsősorban az Oroszlán jegyűek személyiségjegyeit erősíti. E szám szülöttei azok, akik az év bármely hónapjának 1., 10., 19. és 28. napján látták meg a napvilágot. Mivel különböző szívproblémáik, keringési panaszaik, gerincbántalmaik, szembetegségeik lehetnek, egyenek gyakran mazsolát, árpakenyeret, sóskát, narancsot, citromot, datolyát. A fűszerek közül babérlevelet, sáfrányt, szerecsendiót, szegfűszeget.
A Holddal jelképezett kettes vibrálás hangulati labilitást, belső nyugtalanságot, ugyanakkor kiváló intuíciót, élénk fantáziát áraszt. A „kettes” emberek azok, akik az év bármelyik hónapjának a 2., 11., 20. vagy 29. napján születtek. Jellemzőik fokozottan vonatkoznak a Rák jegyűekre. A betegségek közül ideggyengeséggel, emésztőszervi bajokkal, idősebb korban pedig végtagfájdalmakkal kínlódhatnak. Étrendjükben sűrűn szerepeljen saláta, káposzta, kelkáposzta, petrezselyemgyökér, lenmag, uborka, tök és dinnye.
A hármassal reprezentált Jupiter optimizmust, kiegyensúlyozottságot, törvénytiszteletet jelez. A hármas szám azokra jellemző, akik az év valamelyik hónapjának 3., 12., 21. vagy 30. napján születtek. A hármas vibrálás megerősíti a Nyilas és a Halak jegyűek személyiségvonásait. A hármas szám rezgése idegrendszeri túlterheléshez vezethet, amit a túlzásba vitt munkavégzés vagy alváshiány okozhat. Javasolt minden búzából készült étel, valamint a cékla, a spárga, a rebarbara, az olajbogyó, az áfonya, a cseresznye, az eper, az alma, a szeder, az őszibarack, a gránátalma, az ananász, a szőlő, a füge, a mandula, a mogyoró; a fűszerek közül pedig főként majoránnával, szegfűszeggel, szerecsendióval, sáfránnyal ízesítsenek.
Az Uránusszal szimbolizált négyes magasabb szintű értelmet, bizarr gondolkodást, az érzékek feletti dolgok iránti fokozott fogékonyságot jelez. Hatása alatt állnak mindazok, akik az év valamelyik hónapjának 4., 13., 22. és 31. napján születtek. A négyes vibrálás a Vízöntő jegy karaktervonásait erősíti. A négyes számú embereket főleg a titokzatos, nehezen diagnosztizálható betegségek fenyegethetik. Kerülniük kell a drogokat. Nem árt áttérniük a vegetáriánus étrendre; tartózkodjanak a fűszeres ételektől és a vörös húsok fogyasztásától. Egyenek sok zöldséget, elsősorban parajt. Gyümölcsként a naspolya ajánlható, a gabonafélék közül a rozskészítményeket részesítsék előnyben.
Az ötös számot az értelmi kapacitás, a kommunikációs képességet, kritikus alkatot, spekulatív hajlamot szimbolizáló Merkúrral hozzák összefüggésbe. Az ötös hatása alatt állnak azok, akik az év valamelyik hónapjának 5., 14. vagy 23. napján születtek. Az ötös vibrálás megerősíti az Ikrek és a Szűz személyiségvonásait, és csodálatos képességekkel ruházza fel őket. Az ötös számú emberek túl sokat idegeskednek, ami álmatlansággal jár. Hajlamosak gyomorsavtúltengésre, fekélyre. Ajánlatos sok gombát, sárgarépát, paszternákot, petrezselymet, kínai kelt, zabpelyhet, zabkását, olajos magvakat, elsősorban diót és mogyorót enniük. Ízesítsenek majoránnával.
A Vénusszal jelképezett hatos számú emberek barátságosak, együtt érzőek, toleránsak. A hatos szám hatása alatt azok állnak, akik az év tetszőleges hónapjának 6., 15. vagy 24. napján születtek. A hatos vibrálás a Bika és a Mérleg jegy tulajdonságait emeli ki. Hajlamosak felső légúti fertőzésekre, mirigyduzzanatokra, vesebetegségekre. Étrendjüket úgy válogassák össze, hogy abban lehetőleg mindenfajta hüvelyes szerepeljen, de elsősorban bab. Egyenek tovább lencsét, borsót, tököt, petrezselymet és sok gyümölcsöt. Részesítsék előnyben a dinnyét, az almát, az őszi- és a sárgabarackot, valamint a fügét, a diót, a mandulát. Ajánlatos sokat friss levegőn lenniük és rendszeresen tornázniuk.
A Neptunusz szimbólumában álló hetes szám az önfeláldozást, a szétáradó szeretetet, a misztikum iránti fogékonyságot jelképezi. Ez a jegy mindazokra jellemző, akik az év valamelyik hónapjának a 7., 16. vagy 25. napján születtek. A hetes vibrálás felerősíti a Halak jegy személyiségvonásait. A hetes számú embereket sokszor kiborítja mások viselkedése, ami esetenként idegkimerültséghez vezethet. Emésztőrendszerüknek nem tetsző ételektől azonnal kiütések, pörsenések, pattanások jelennek meg testükön. Étrendjüket célszerű a következő nyersanyagokból összeállítani: gomba, saláta, sóska, kelkáposzta, káposzta, uborka, lenmag, alma, áfonya. Igyanak sok gyümölcslevet.
A nyolcas a Szaturnusz vibrálásában van, ami a komolyságot, az óvatosságot, az eltökéltséget, a kötelességtudatot, a munkabírást és a végzetszerűséget szimbolizálja. A nyolcas befolyása alá tartoznak azok, akik az év valamelyik hónapjának 8., 17. vagy 26. napján születtek. A nyolcas vibrálás felerősödik a Bak és a Vízöntő jegyében. A nyolcas emberek gyerekkorukban sokat betegeskednek, azonban serdülőkorukra megerősödnek, és hosszú életre számíthatnak. Hajlamosak máj-, bél- és emésztőszervi megbetegedésre, migrénes fejfájásokra. étrendjükben gyakran szerepeljen paraj, répa, zeller, brokkoli, karfiol, karalábé és saláta.
A kilences a Mars szimbólumában van, ami elszántságot, stratégiai képességet, rámenősséget, bátorságot jelképez. A kilences befolyása alatt állnak azok, akik az év valamelyik hónapjának 9., 18. vagy 27. napján születtek. A kilences vibrálás felerősödik a Kos és a Skorpió jegyében. A Mars vibrációjából eredően a kilences számú személyek hajlamosak sűrű fejfájásra, magas lázzal járó, hirtelen kitörő heves, de gyors lefolyású betegségekre, szervezetük azonban hamar legyőzi a kórt. A kilences embereknek ajánlott a hagyma, a fokhagyma, a rebarbara, a torma, a paradicsom, a savanyú tejtermékek közül a kefir, az aludttej, az író, a joghurt, a tejföl. A gyümölcsök közül a citrom. Étrendjük legyen zsír- és sószegény, ízesítsenek borsikafűvel, mustármaggal, gyömbérrel. Ne egyenek velőt és csokoládét.