A+ A A-

Sajtos-prézlis bundával takart sült halcsíkok, sütőben megsütve

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Nem is olyan régen készítettem el ezt a halas ételt. Izgultam, milyen lesz a fogadtatása. Szerencsémre tetszést aratott. Tényleg jó volt, de ami biztos, az biztos, ráadásként azért rántottam harcsa szeleteket, na meg egy jó adag gombás rizst is. Nekem az ebédnél is ízlett, de a másnapi maradékot hidegen elfogyasztva még jobban elnyerte ízlésem. Ekkor határoztam el, hogy ismét csinálok ilyesfajta halat, sőt húsvétra is bátran merem egyik fogásként ajánlani azoknak, akik a füstölt húsok helyett inkább halat ennének.

Sült halcsíkok, sajtos-prézlis bundával takarvaPersze az ünnepi asztalra tehetünk göngyölt füstölt, valamivel megtöltött lazacot, gazdagíthatjuk a választékot a kihagyhatatlan tojásféleségekkel, ráadásként ugyancsak remek ötlet a párolt, vagy sült zöldségek után valami édesség, és azt is értékelik, ha magunk készítette ropogtatni valókkal lepjük meg vendégeinket. Ez utóbbi azonban még titok, mert csak fejben határoztam el, majd csak ezután írom meg, persze azért vigyázva arra, hogy akinek tetszik az ötletem, legyen ideje elkészíteni az ünnepi meglepetést. A húsvéti ételekből bőséges választékot találnak az oldalamon, már most is lehet válogatni eddigi tippjeim, korábban megírt receptjeim közt.


Sült halcsíkok, sajtos, prézlis bundával takarva, majd sütőben megsütve

Négy személyre 80 dkg vagy 1 kg kemény húsú halfilét számítsunk. A megmosott és leitatott halat vágjuk ujjnyi csíkokra, sózzuk be, majd forró olajban süssük meg. Csöpögtessük le az olajat sült halcsíkokról. Pirítsunk meg vajban vagy margarinon, esetleg olajon 10-12 dkg zsemlemorzsát, tegyük félre, míg kihűl. A hideg zsemlemorzsához keverjük 3 tojás sárgáját, 10 dkg reszelt sajtot, (én trappistát használtam), adjunk hozzá 2 dl tejfölt, vagy tejszínt, ízesítőként remek ízt ad az őrölt bors. Alaposan dolgozzuk el a masszát. A halcsíkokat rendezzük el egyenletesen egy tűzálló tálon, erre halmozzuk fel a sajtos, prézlis, tejfölös bundát, ügyelve arra, hogy teljesen betakarja a halat. Forró sütőben gyorsan elkészül, szép piros színt kap kb. 4-5 perc alatt. Gombás rizst, natúr főtt kukoricát, vagy valamilyen majonézes salátát (a képen látható lila hagymával készült) adhatunk hozzá. (Mivel egyúttal rántott harcsát is készítettem, az asztalra mazsolás édes raitá és savanyúság is került.)

További olvasnivaló

Beszédhang és karakter

A hang tökéletesen megfelel a hangképző lény karakterének, legyen az galambturbékolás, oroszlánordítás, tigrismorgás, tehénbőgés, báránybégetés, kakaskukorékolás, disznóröfögés, lónyerítés vagy szamárüvöltés, mindegyik hang jellemzi a tulajdonosát.Más a művelt, intelligens ember hangja...

Folytatás...

Az asztrológia és a numerológia kapcsola…

  Az állatövi jegyek a tavaszponttól kiindulva, a Nappálya mentén, a Nap haladásának megfelelően helyezkednek el a következő sorrendben: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas, bak, vízöntő, halak...

Folytatás...

Miklós napja - Mikulás

A kis-ázsiai Myrában, a 3-4. században élt csodatévő Szent Miklós (Nikolausz) püspök a katolikusok egyik legnépszerűbb szentje, a görögkeleti egyház a tengerészek, halászok, hajók és a hajózás védőszentjének tekinti...

Folytatás...

Női kezek

A kezeket bárhol meg lehet figyelni, kivételek persze azért akadnak, például a téli hidegben kesztyűbe bujtatott kezekről bajosan lehetne bármit is mondani. A kezek tanulmányozására mindig nyílik alkalom: megleshetjük a...

Folytatás...

Kéztípusok

A kéz alakját az ujjak formája határozza meg.  Már a középkorban háromféle kéztípust ismertek: az elementárist, a motorikust és a szenzibilist, később négy kéztípust különböztettek meg: a szögletest, a...

Folytatás...

Tükör2 kézelemzése

  A stabil, erősnek látszó kezek azt sugallják, hogy gazdájuk feltehetően a külső világ felé forduló, tevékeny személyiség. Azonban a szilárd kezekben felfedezhető némi rugalmasság is, jelezve, hogy tulajdonosa fizikailag fejlett...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?