A+ A A-

Rántott camembert párolt almával és camembert-ropogós meggyszemekkel

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Kis camembert sajtA camembert sajtra azért esett a választásom, mert ez a francia eredetű penésszel bevont sajt nálunk nem a legkedveltebb sajtféle. Pedig finom. Többféle változata ismert, van fehérpenészű, enyhén érett és van érett, melynek felületét sárga foltok tarkítják, a kissé túlérett kérge már teljesen sárga, belül pedig annyira lágy, hogy mézszerűen folyós. Ez utóbbinak érezhetően erős ammónia szaga van, az ilyen camembert már inkább csak az ínyencek kedvelik. Ha fel akarjuk használni egyéb ételekhez a camembert, akkor sem kell eltávolítani a rajta lévő penész réteget, mert az nem ártalmas az egészségre és ráadásul B-vitaminban gazdag.

Májusban az almák nem túl ízletesek, nem élvezetesek, legtöbbjük húsa nem lédús, hanem szivacsos. Ha van ilyen tavaszi almánk, csinálhatunk belőle különféle süteményeket, szószt, levest, tehetünk almareszeléket salátákba. De rántott szeletekhez, vagy sültek mellé is adhatunk alma szeleteket, akár párolva, akár grillezve.


Rántott camembert párolt almával

A camembert sajtot vágjuk kétujjnyi szeletekre, vagy ha kerek formájú, akkor négy cikkre. A szokásos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. A rántott sajtszeletek mellé párolt almaszeleteket adjunk.

Párolt alma
Személyenként egy-egy almát számítsunk. Hámozzuk meg az almákat, szedjük ki a magházukat és vágjuk ujjnyi karikákra. (Az almaszeleteket locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.) Fedő alatt pároljuk egy kevés cukros vízben, vagy borban kb. 10 percig.


Camembert-ropogós meggyszemekkel

Személyenként kb. 25 dkg sajtot vegyünk. Egy adag camembert sajtot vágjunk kockákra, keverjük össze 10 dkg vajjal, adjunk hozzá 1 dl tejet, szórjunk bele 8 dkg lisztet, egy csapott mokkáskanál sót, késhegynyi reszelt szerecsendiót és őrölt borsot. Az egészet főzzük fel. Ha kihűlt, készítsünk a masszából apró golyókat. és panírozzuk be a szokásos módon, majd forró olajban süssük ki.
A camembert-ropogós golyókhoz lecsöpögtetett meggybefőtt szemeket adjunk. De harmonikusan illik hozzá más befőtt gyümölcse is, esetleg felszolgálhatjuk szárított gyümölccsel, de nagyon finom lekvárral ízesített joghurttal, vagy egyéb édes mártással is.

További olvasnivaló

Kovalam-parti sakkparti

Szobánk a Sea Rock hotelben táncteremhez hasonlóan tágas, óriási ablaktáblája teljes szépségében tárja fel előttünk a végeláthatatlan tengert. A pazarló helykihasználású, értelmetlen beosztású fürdő több mint tíz méter hosszú...

Folytatás...

Valéria kézelemzése

  Pont olyan képeket küldött, mint amilyeneket kérem, sőt ráadásként ez az első alkalom, hogy ökölbe zárt fotókat is kaptam. Rendhagyó módon ezzel kezdeném a kézelemzést. A karaktertípus megállapításának az egyik...

Folytatás...

Színek és a karakter

Mindannyiunknak vannak szeretett és nem kedvelt színei. Választásaink és ellenérzéseink személyiségünk jelei, ezért az ember karaktere bizonyos mértékig abból is megítélhető, hogy miként viszonyul a különböző színekhez, vagyis annak...

Folytatás...

Pen kézelemzése

A kézfej kecses, nőies, a tenyér felőli részen az ujjak a tenyérhez képest vékonyak, maga a tenyér viszont - különösen a csukló felé eső részén - kifejezetten erősnek látszik...

Folytatás...

A leghatékonyabb diéta - Igyunk vizet…

Eddig azt hittem, aki fogyni akar, annak nem kell mást csinálnia, mint kevesebb és kalóriaszegényebb ételeket ennie, mint azelőtt, persze ha már túlsúlyos, elhízott az ember, nem árt a kemény...

Folytatás...

Az orrlyukak

Az orrnyílások megfigyelése elég nehézkes, de a fiziognómusok szerint az arcolvasásnak ez az egyik legkényelmesebb módja. Elég csak egy pillantással szemrevételezni bárki orrlyukait, máris összeáll az emberben egy hozzávetőleges kép...

Folytatás...