A+ A A-

Leveles tésztába csomagolt szardínia, sütve

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Nagyszombat délelőttjén eszembe jutott, hogy az édességek mellé készítek egy vendégváró sós, ropogós finomságot, mégpedig leveles tésztába bugyolált olajos és paradicsomos szardíniát. Ebéd és vacsora után is be lehet kapni párat belőle, és elkészítése semmi ördöngösséget nem kíván. Egyetlen feltétele, legyen otthon készen kapható leveles tésztánk valamint szardíniánk. A szardíniából olyat válasszunk - olajosat vagy paradicsomosat - amilyet kedvel a családunk és azok is szeretik, akik hozzánk jönnek látogatóba.


Szardínia leveles tésztábanLeveles tésztába bugyolált szardínia, sütve

Öntsük le az olajat a szardíniákról, és sorjában tegyük a halakat egy tányérra úgy, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. De legjobb papírral leitatni az olajat. (A paradicsomos halnál ez a fázis kihagyható, mert a paradicsomos mártás sűrű, nem túl folyékony.)

A kész leveles vajas tésztából vágjunk tenyérnyi nagyságú, téglalap alakú darabokat. Mindegyik tésztadarabra fektessünk egy szardíniát, és a tésztát a két végén behajtva sodorjuk fel, szivarhoz hasonló formájúra. A tetejüket megkenhetjük felvert tojásfehérjével vagy kevés tejjel, esetleg tejfőllel, és még finomabb lesz, ha szezámmagot is szórunk rá. A sütőben gyorsan, pirosra sül. (További vajastésztás ételrecepteket korábbi írásomban találhatnak.)

Mivel maradt még a tésztámból, reszeltem sajtot, s hogy összeálljon, adtam hozzá egy kis tejfölt, töltött táskákat alakítottam ki belőle, s a tetejüket meghintettem csipetnyi mákkal.

Hozzászólások  

0 #1 Szegfű Ildikó 2011-04-25 13:53
Erzsébet!
A szardiniából előételt készítettem.
Almakarikára tettem a szardiniát, ízesítettem tormával, leöntöttem majonézzel és díszítettem sózott piros paprikával.
Nekem nagyon ízlett.
Üdv Ildi
Idézet

További olvasnivaló

Elefánt

A ma élő szárazföldi állatok legnagyobbika, az afrikai elefánt tömege eléri a 7500 kg-ot, és 3-4 méter magasra is megnő, az indiai elefánt valamivel kisebb, 5000 kg körüli, magassága...

Folytatás...

Áfonyák

A kékesfekete színű áfonyák bogyói jóízüek, savanykásan édesek, frissen ehetők, gyógyanyagként is ajánlják. A vörös áfonya bogyói befőttnek jók. Kompótot és dzsemet készítenek belőle, húsos ételek mellé kínálhatják. ...

Folytatás...

A szexualitás és a termékenység morfológ…

Korábban - az Okkult Tudományok Enciklopédiájának (The Encyclopedia of Occult Sciences, Robert M. McBride and Company, New York, 1939) vonatkozó részét ismertetve - már írtam arról, hogy miért hasznos a...

Folytatás...

Víkend Terényben a Lehóczky családnál, j…

  Úgy adódott, hogy az elmúlt két év alatt többször is ellátogattunk Nógrádba. Kellemes napokat töltöttünk a népszerű Hollókőn, zuhogó esőben jártunk Bujákon, ahol Glatz Oszkár festmény-gyűjteményében gyönyörködhettünk. A ma már...

Folytatás...

Nefelejcs kézelemzése

  A viszonylag keskeny tenyerek, a hosszú és karcsú ujjak, a sima és finom kézbőr alapján, a képeken látható kezek - melyek nem kifejezetten erősek, és nem is energikusak - leginkább...

Folytatás...

Mit jelent paprikával álmodni?

A paprika a fűszer és az izgatottság (izgalom) szimbóluma. Az álmunkban megjelenő paprikák sokat mondanak azokról a dolgokról, melyek hiányoznak az életünkből. Ezek némelyike lehet, hogy a titkos vágyainkkal áll...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?