A+ A A-

Leveles tésztába csomagolt szardínia, sütve

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Nagyszombat délelőttjén eszembe jutott, hogy az édességek mellé készítek egy vendégváró sós, ropogós finomságot, mégpedig leveles tésztába bugyolált olajos és paradicsomos szardíniát. Ebéd és vacsora után is be lehet kapni párat belőle, és elkészítése semmi ördöngösséget nem kíván. Egyetlen feltétele, legyen otthon készen kapható leveles tésztánk valamint szardíniánk. A szardíniából olyat válasszunk - olajosat vagy paradicsomosat - amilyet kedvel a családunk és azok is szeretik, akik hozzánk jönnek látogatóba.


Szardínia leveles tésztábanLeveles tésztába bugyolált szardínia, sütve

Öntsük le az olajat a szardíniákról, és sorjában tegyük a halakat egy tányérra úgy, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. De legjobb papírral leitatni az olajat. (A paradicsomos halnál ez a fázis kihagyható, mert a paradicsomos mártás sűrű, nem túl folyékony.)

A kész leveles vajas tésztából vágjunk tenyérnyi nagyságú, téglalap alakú darabokat. Mindegyik tésztadarabra fektessünk egy szardíniát, és a tésztát a két végén behajtva sodorjuk fel, szivarhoz hasonló formájúra. A tetejüket megkenhetjük felvert tojásfehérjével vagy kevés tejjel, esetleg tejfőllel, és még finomabb lesz, ha szezámmagot is szórunk rá. A sütőben gyorsan, pirosra sül. (További vajastésztás ételrecepteket korábbi írásomban találhatnak.)

Mivel maradt még a tésztámból, reszeltem sajtot, s hogy összeálljon, adtam hozzá egy kis tejfölt, töltött táskákat alakítottam ki belőle, s a tetejüket meghintettem csipetnyi mákkal.

Hozzászólások  

0 #1 Szegfű Ildikó 2011-04-25 13:53
Erzsébet!
A szardiniából előételt készítettem.
Almakarikára tettem a szardiniát, ízesítettem tormával, leöntöttem majonézzel és díszítettem sózott piros paprikával.
Nekem nagyon ízlett.
Üdv Ildi
Idézet

További olvasnivaló

Lekváros pörckifli, diós baklava

A pörckifli nevét olvasva, valószínűleg meglepődnek olvasóim, mert elég érthetetlen az, miként kerül a pörckiflibe lekvár, méghozzá, baracklekvár, egyáltalán hogyan szerepelhet egy pörcös sütemény a vegetáriánus és halas ételek...

Folytatás...

A rajzolatok által szimbolizált szemé…

Jaquin angol kézelemző a 20. század harmincas éveiben kezdte tanulmányozni az individuális személyek ujjlenyomatai és pszichológiai jellemzői közötti kapcsolatokat, ugyanis azt szerette volna megtudni, hogy vajon az örvény mintázat...

Folytatás...

Ízelítő a könyvből: Szócikkek: SZ-…

SZA néphit szerint a vörös szakállúak hamisak.A népmesékben a szamár, hol a józan ész, a ravaszság, a vállalkozókedv szimbóluma, hol pedig a tompaság, közönyösség jelképe.A népgyógyászok szerint a rossz szellemek...

Folytatás...

A derék

Az emberi test bordák alatti része, vagyis a csípők és a mellkas közötti - deréknak nevezett – terület elsősorban a nők karakteréről, jövőjéről árulkodik.Azt mondják, a kicsi derék rövid életet...

Folytatás...

Újabb konyhai fortélyok

A zöldségleveshez felhasználhatjuk zöldség, borsó, szemes vagy zöldbab főzővizét. A megmaradt zöldséglevest lefagyaszthatjuk, ha van elég hely a mélyhűtőnkben. Az ízetlen levest feljavíthatjuk kevés tejszínnel, tejföllel, joghurttal vagy, krémsajttal. A...

Folytatás...

Karrierre utaló képességek jelei a k…

TARTALOM Bevezetés Karakterjelek Analízis Abnormális mentalitás Negatív karakterjelek Ellentmondásos kéz Teljesítmény Energia (hajtóerő) Jövő Boldogság Egészség Logika Szeretet Negatív jelek a dombokon Genetikai...

Folytatás...