A+ A A-

Leveles tésztába csomagolt szardínia, sütve

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Nagyszombat délelőttjén eszembe jutott, hogy az édességek mellé készítek egy vendégváró sós, ropogós finomságot, mégpedig leveles tésztába bugyolált olajos és paradicsomos szardíniát. Ebéd és vacsora után is be lehet kapni párat belőle, és elkészítése semmi ördöngösséget nem kíván. Egyetlen feltétele, legyen otthon készen kapható leveles tésztánk valamint szardíniánk. A szardíniából olyat válasszunk - olajosat vagy paradicsomosat - amilyet kedvel a családunk és azok is szeretik, akik hozzánk jönnek látogatóba.


Szardínia leveles tésztábanLeveles tésztába bugyolált szardínia, sütve

Öntsük le az olajat a szardíniákról, és sorjában tegyük a halakat egy tányérra úgy, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. De legjobb papírral leitatni az olajat. (A paradicsomos halnál ez a fázis kihagyható, mert a paradicsomos mártás sűrű, nem túl folyékony.)

A kész leveles vajas tésztából vágjunk tenyérnyi nagyságú, téglalap alakú darabokat. Mindegyik tésztadarabra fektessünk egy szardíniát, és a tésztát a két végén behajtva sodorjuk fel, szivarhoz hasonló formájúra. A tetejüket megkenhetjük felvert tojásfehérjével vagy kevés tejjel, esetleg tejfőllel, és még finomabb lesz, ha szezámmagot is szórunk rá. A sütőben gyorsan, pirosra sül. (További vajastésztás ételrecepteket korábbi írásomban találhatnak.)

Mivel maradt még a tésztámból, reszeltem sajtot, s hogy összeálljon, adtam hozzá egy kis tejfölt, töltött táskákat alakítottam ki belőle, s a tetejüket meghintettem csipetnyi mákkal.

Hozzászólások  

0 #1 Szegfű Ildikó 2011-04-25 13:53
Erzsébet!
A szardiniából előételt készítettem.
Almakarikára tettem a szardiniát, ízesítettem tormával, leöntöttem majonézzel és díszítettem sózott piros paprikával.
Nekem nagyon ízlett.
Üdv Ildi
Idézet

További olvasnivaló

Foghíjas emlős az unaut és az ai lajh…

A minap azt hallottam, hogy a lajhárok a fáról nyolc naponként jönnek le szükségletüket elvégezni. Mivel nem vagyok egyedül, aki elég keveset tud a lajhárokról, gondoltam, utána nézek...

Folytatás...

Marika kézelemzése

Keze láttán azonnal Királyhegyi Pál Szervusz című írásának egy mondata jutott eszembe, mely 1936 januárjában a Pesti Naplóban jelent meg. Ezt idézem most: „Vannak okos, kedves, megbízható, hűsítő, keskeny...

Folytatás...

Kókuszos édességek

A kissé hajlott törzsű, magasra növő, igénytelen kókuszpálmák a trópusok lakóinak kedvelt növényei. Azt mondják, hogy "aki kókuszpálmát ültet, edényt és ruhát, ételt és italt, saját maga számára lakhelyet...

Folytatás...

Áll-babonák

Azt mondják, hogy a csapott áll ostobaságot, a lapos rosszindulatot, a hegyes áll ravaszságot jelez. A kerek áll a társasági örömök élvezetére, a csapott áll gyenge akaratú emberre, az...

Folytatás...

Licus kézelemzése

A kéz milyensége és a karakter határozott összefüggést mutat, ugyanis rendkívül ritka a jellemmel, a lelkiállapottal, a szellemi kvalitással, az egészségi állapottal ellentétes kéz. Például a puha kéz minden...

Folytatás...

Eszter kézelemzése

A tömör, elasztikus tenyér, arányos ujjakkal a test energiáját és az intellektus gyorsaságát reprezentálja. Olyan személy jellemzője, aki szívesebben cselekszik, mint beszél, vagyis a tettek embere. Az ujjaknál fejlettebb, erőteljesebb...

Folytatás...