A+ A A-

Legnagyobb sikere a csicseriborsó salátámnak volt.

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Húsvétra sokféle finomságot, háromféle süteményt, többféle halat, hozzá köreteket, a halakhoz édes - bodzás-szilvás - mártást és négyféle salátát készítettem. Legjobban az lepett meg, hogy a legnagyobb sikere a csicseriborsó salátámnak lett. Vendégeimnek minden ízlett, de nem győzték dicsérni életem első ilyen alapanyagú salátáját, melyet főtt csicseriborsóból, kukoricából és fehér babból alkottam meg. Az ötletet az adta, hogy mindegyikükből volt tartalékkészletem a spájzomban, így gyorsan sikerült összeállíthattam újdonságomat. Noha nem szívesen dolgozok konzervből, de azért mindig tartok otthon konzerv kukoricát, babot, darabos paradicsomot, ananászt. Még szerencse, hogy megvan ez a jó szokásom, mert ha meg kellett volna főznöm a hüvelyeseket, valamint a kukoricát, akkor kétszer is meggondoltam volna, hogy ilyen salátát készítsek.

Javasolom, próbálják ki, ezt a finom, energiabomba salátát, mert mindhárom hozzávaló hasznos élelmiszer. A csicseriborsóban sok a fehérje, a B1, B6 vitamin, valamint a folsav, magnézium, vas, cink, de ne feledjük, a hizlaló szénhidrátban is bővelkedik. Ez utóbbiban a kukorica ugyancsak gazdag, de van benne E vitamin és vas is. A fehérbab - a keményítőn kívül - nitrogént, ként és foszfort tartalmaz. A többi hozzávalót most nem méltatom.

Csicseriborso-salataSajnos a csicseriborsót nálunk nem nagyon termesztik, sokan egyáltalán nem ismerik, pedig - miként azt ázsiai utazásink során Törökországban, Iránban, Pakisztánban és Indiában mi is tapasztalhattuk - sokfelé igen nagy becsben tartják. Fontos élelmiszer Dél-Amerikában, Ausztráliában és néhány afrikai országban is.


Csicseriborsó saláta fehérbabbal és kukoricával

1 csésze főtt csicseriborsó, 2 csésze főtt fehérbab, 1 csésze főtt kukorica, 4 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 fej apróra vágott lilahagyma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olíva olaj, törött bors, 1 teáskanál apróra szelt petrezselyem, 1 mokkáskanál bazsalikom, kevés só.

A hozzávalókat keverjük össze, tegyük salátástálba, és két órán át hagyjuk állni. Tálalás előtt - hogy mutatósabb legyen - szórjuk meg a tetejét zöldhagyma felkarikázott szárával.

További olvasnivaló

Szári fodrász kézelemzése

A kezét valószínűleg alulról, a csuklója felől - rossz szögből - fényképezhették, mert az ujjaihoz képest a tenyere meglehetősen nagy. Mivel torzíthatnak a fotók, az ujjakat a tenyérrel nem hasonlítom...

Folytatás...

Anita kézelemzése

Feltehetően az életben is - nemcsak a képeken - kis kezű. A kis kezű emberekre többnyire jellemző, hogy elsősorban a nagy tervek iránt érdeklődnek, világmegváltó gondolatok foglalkoztatják őket. Grandiózus...

Folytatás...

Arcformák

Szemből nézve a fejet és az arcot, feltűnő eltéréseket figyelhetünk meg a különböző személyek fejének körvonalában. A változatosság gyakorlatilag végtelen lehet, ugyanis nincs két tökéletesen egyforma lény, azonban -...

Folytatás...

Kilences, a varázslás, a szuperlatívusz …

Számos tradícióban a kilences rivalizál a misztikus hetessel, mert amíg a mágikus hét a történések spirituális oldalát jeleníti meg, a kilences az isteni triász háromszorosaként maga az abszolút tökély...

Folytatás...

Péter kézelemzése

A széles szögletes tenyér és a viszonylag rövid ujjak miatt a kéz leginkább a föld típusba sorolható. Az ebbe a kategóriába sorolt kezeket sokan praktikus kezeknek nevezik, melyek a megbízható...

Folytatás...

A tenyér vonalai

Rohiní A Rohiní rékha a hüvelykujj körül ível. Férfiaknak a bal tenyerén, a nőknek a jobb tenyerén lévő Rohiní rékha a fontos, jelentése azonban ugyanaz. A normál...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?