A+ A A-

Megközelítőleg azonos mennyiségek

  • Közzétéve itt: Konyhai tippek, trükkök


Az indiai háztartások többségében nincs mérleg, így a nyersanyagok kiméréséhez a különböző konyhai eszközök - csésze, bögre, pohár, evő- és teáskanál - szolgálnak. Mivel ez az egyszerű mérési forma nálunk is a lehető legpraktikusabb, ezért alkalmazhatjuk mi is.

1 csésze folyadék = ~ 2 dl
5 csésze folyadék = ~ 1 l
1 csésze rizs = ~ 20 dkg
1 csésze cukor = ~ 20 dkg
1 csésze (összenyomott) liszt = ~ 15 dkg

1 bögre = ~ 3 dl
1 pohár = ~ 2 dl

1 evőkanál folyadék = 3 teáskanál
1 teáskanál folyadék = 3 mokkáskanál

1 púpozott evőkanál liszt = 25 g
1 csapott evőkanál cukor = 25 g
1 evőkanál vaj = 30 g

3 teáskanál ghí = 30 g
4 teáskanál vaj = 30 g
4 teáskanál cukor = 30 g
6 teáskanál liszt = 30 g
 

További olvasnivaló

Hőségben remek ital a jeges, fűszeres pa…

Idén* - bár későn jött, sőt sokak szerint elmaradt a tavasz - a meleg nyár és a sok napsütés hatására finom ízű sárgadinnyéket vettünk és ettünk, s bár mi nem...

Folytatás...

Görcs, frász, nyavalyakór - hagyományos …

Olykor bizony frászt kapunk, ha az izmaink hirtelen, akaratunktól függően, heves fájdalmat okozva összehúzódnak, vagy sűrűn ismétlődő, éles érzés hasít belénk; görcsbe rándul a gyomrunk, amikor apró gyermekünkre rátör a...

Folytatás...

Női kezek

A kezeket bárhol meg lehet figyelni, kivételek persze azért akadnak, például a téli hidegben kesztyűbe bujtatott kezekről bajosan lehetne bármit is mondani. A kezek tanulmányozására mindig nyílik alkalom: megleshetjük a...

Folytatás...

Még a jót sem akarom hallani, mert nem h…

Szalóczy Pál rádió- és televízióbemondó A tenyérjóslásban járatlan vagyok. Mindig szkeptikus voltam a jóslásokkal kapcsolatban. A tenyérjóslást is csak annyiban fogadom el, hogy a tenyér minden embernél specifikus. Kizártnak tartom...

Folytatás...

Kenyérsütő géppel miként készítsünk keny…

Bár sokan úgy gondolják, hogy a kenyérsütés nagyon időigényes dolog, ami a hétköznapi rohanásba nem nagyon fér bele,  valójában a tényleges közreműködésünk nem több fél óránál. A kenyér...

Folytatás...

Kóka János ujjai

  1972. július 5-én született Budapesten. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett Esztergomban, majd 1996-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát. Szakmai pályafutását az informatikai iparban kezdte. 1996-tól...

Folytatás...