A+ A A-

Köménymagos tojásleves és halas, ragus tészta 20 perc alatt

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Szeretem hamar letudni a főzést, persze ez nem jelenti azt, hogy valaha is kapkodtam volna. A gyorsaság annak köszönhető, hogy mielőtt hozzákezdenék, már tudom, mit fogok főzni, előre eltervezem, hogy a megkívánt ételeket, miként készítem el, milyen sorrendben fogom megcsinálni. Ezért tudok villámgyorsan - 15-20 perc alatt - különféle fogásokat az asztalra varázsolni. Ehhez viszont az kell, hogy minden hozzávalóm kéznél legyen, s csak oda kelljen nyúlnom, ahol a keresett zöldség, tészta, tojás, hal, fűszer található. Persze a gyorsaságba gyakorta az is besegít, hogy a mélyhűtőmben, műanyag dobozkákban elrendezve, katonásan sorban állnak a korábban elkészített és lefagyasztott különféle hozzávalók.

Köménymagos tojáslevesEzeket csak időben ki kell vennem és hagyni, hogy kiengedjenek. Kedvenceim a különböző raguk, a párolt gomba és pirított káposzta, de szívesen tárolok olyan segédanyagokat is, mint például a reszelt sajt és sárgarépa, legyalult cukkini vagy tök, kockára vágott karalábé, rózsákra szedett karfiol, brokkoli.


Köménymagos tojásleves

Készítek vékony rántást, kevés piros paprikával, hogy szép színe legyen a levesnek. Megszórom őrölt köménnyel és sóval, majd felengedem hideg vízzel. Amikor forr a leves (személyenként két tojást számítva), a tojásokat kissé felverve, belecsurgatom a levesbe. Pár pillanat alatt megfő, és már tálalhatjuk is. Én a köménymagon kívül teszek bele néhány szerecsenvirágot, amitől nagyon finom íze lesz a levesnek. Mivel az elterjedt ételízesítőket nem használom, néha egy-két csepp Worchester szószt csepegtetek a tojáslevesbe.


Halas-ragus tésztaHalas, ragus tészta

A tésztát forró vízbe teszem, és megfőzőm. A tonhal olaját a tésztához használom el. A tésztafőzés előtt kiveszem a hűtőszekrényből azt a ragut, melyet megkívántunk. A kifőtt tésztát összekeverem a dobozos tonhal filével és a ragus zöldségekkel.

Mivel számos írásomban szerepelnek raguk, javaslom, hogy az „Étvágygerjesztő raguk – uborkás, cukkinis és gombás”, „Sült tőkehalfilé, hagymás, paradicsomos, olívabogyós raguval” és „Hajnali spagettik” címen közzétett receptjeimet is olvassák el, mindegyikük finom, nyugodtan kipróbálhatják.

További olvasnivaló

Máglyarakás három változatban - Kifl…

Máglyarakás I. - Kaláccsal vagy brióssalKb. 18-20 dkg szikkadt kalács vagy briós, 2 tojás 5 evőkanál porcukor, 20 dkg vaj vagy margarin, 1 bögre tej, 1 citrom lereszelt héja, fél...

Folytatás...

Anyajegyek értelmezése

Bár a tradicionális fiziognómia csak az arcról leolvasható jegyek, jellemzők jelentését tanulmányozza, a hosszú évszázadok során a karakterolvasás eszköztára jelentősen kibővült, s ma már általános gyakorlat, hogy - ha...

Folytatás...

Hívatlan vendégek a háznál - Bio tr…

A szúnyogok elleni harcomról, e szemtelen vérszívók elűzéséről már írtam, sajnos azonban nincsenek egyedül, több pimasz vendég, kellemetlen kártevő is érkezhet hozzánk váratlanul. A következőkben ez utóbbiak eltüntetéséhez, elriasztásához...

Folytatás...

Az ártatlanul megvádolt fülbemászó

  A fülbemászó (régies nevén fülbogár) a „Czuczor-Fogarasi” nyelvszótár meghatározása szerint gesztenyeszínű, fényes rovarfaj, mely a fák kérgei és levelei alatt tartózkodik, s a növények nedveivel és gyümölcseivel él, és melyről...

Folytatás...

Nirula's fagylaltjai, a fodrász és a c…

A Nirula’s egy tipp-topp berendezésű önkiszolgáló étterem, s egyben fagylaltozó is.  A bejárat forgó ajtaja, mint egy ringlispíl körbejár, állandóan mozgásban van, engedi ki és be a szüntelen cserélődő...

Folytatás...

Fokhagyma

A Közép-Ázsiából származó fokhagyma az egész világon jól ismert fűszer, gyógyszer, ajzószer, sőt varázsszer is. Régi füveskönyvekben, mint bujaságra serkentő szer szerepelt, de feltételezték róla, hogy képes meggyógyítani a...

Folytatás...