A+ A A-

Köménymagos tojásleves és halas, ragus tészta 20 perc alatt

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Szeretem hamar letudni a főzést, persze ez nem jelenti azt, hogy valaha is kapkodtam volna. A gyorsaság annak köszönhető, hogy mielőtt hozzákezdenék, már tudom, mit fogok főzni, előre eltervezem, hogy a megkívánt ételeket, miként készítem el, milyen sorrendben fogom megcsinálni. Ezért tudok villámgyorsan - 15-20 perc alatt - különféle fogásokat az asztalra varázsolni. Ehhez viszont az kell, hogy minden hozzávalóm kéznél legyen, s csak oda kelljen nyúlnom, ahol a keresett zöldség, tészta, tojás, hal, fűszer található. Persze a gyorsaságba gyakorta az is besegít, hogy a mélyhűtőmben, műanyag dobozkákban elrendezve, katonásan sorban állnak a korábban elkészített és lefagyasztott különféle hozzávalók.

Köménymagos tojáslevesEzeket csak időben ki kell vennem és hagyni, hogy kiengedjenek. Kedvenceim a különböző raguk, a párolt gomba és pirított káposzta, de szívesen tárolok olyan segédanyagokat is, mint például a reszelt sajt és sárgarépa, legyalult cukkini vagy tök, kockára vágott karalábé, rózsákra szedett karfiol, brokkoli.


Köménymagos tojásleves

Készítek vékony rántást, kevés piros paprikával, hogy szép színe legyen a levesnek. Megszórom őrölt köménnyel és sóval, majd felengedem hideg vízzel. Amikor forr a leves (személyenként két tojást számítva), a tojásokat kissé felverve, belecsurgatom a levesbe. Pár pillanat alatt megfő, és már tálalhatjuk is. Én a köménymagon kívül teszek bele néhány szerecsenvirágot, amitől nagyon finom íze lesz a levesnek. Mivel az elterjedt ételízesítőket nem használom, néha egy-két csepp Worchester szószt csepegtetek a tojáslevesbe.


Halas-ragus tésztaHalas, ragus tészta

A tésztát forró vízbe teszem, és megfőzőm. A tonhal olaját a tésztához használom el. A tésztafőzés előtt kiveszem a hűtőszekrényből azt a ragut, melyet megkívántunk. A kifőtt tésztát összekeverem a dobozos tonhal filével és a ragus zöldségekkel.

Mivel számos írásomban szerepelnek raguk, javaslom, hogy az „Étvágygerjesztő raguk – uborkás, cukkinis és gombás”, „Sült tőkehalfilé, hagymás, paradicsomos, olívabogyós raguval” és „Hajnali spagettik” címen közzétett receptjeimet is olvassák el, mindegyikük finom, nyugodtan kipróbálhatják.

További olvasnivaló

Kéztípusok

A kéz alakját az ujjak formája határozza meg.  Már a középkorban háromféle kéztípust ismertek: az elementárist, a motorikust és a szenzibilist, később négy kéztípust különböztettek meg: a szögletest, a...

Folytatás...

’Sok szeretettel az első csikós kép…

E szavakkal küldött Haga Zsuzsi újabb sorozatából ízelítőként három fotót, melyek nem sokkal a „lógyerek” születés után készültek. Nagyon megörültem a fényképeinek, mert sikerült megragadnia és rögzítenie azt a bensőséges...

Folytatás...

Egyébként a hosszú utazást a tenyere…

  Bharat Bhusan Sharma etnográfus, az Indiai Köztársaság Nagykövetségének munkatársa Indiában a jóslás a gyermek születésének pillanatában kezdődik. Percnyi pontossággal megnézik, hogy melyik napon és mikor született. Ezután elkészítik a gyermek...

Folytatás...

Irán - Beludzsisztánban ismét biztons…

Ezúttal az iráni oldalon igen gyorsan végzünk, az Indában vásárolt ajándékainkat dróttal gondosan áttekerik és leplombálják. Azt mondják, azért, hogy ne kelljen elvámoltatnunk Iránból való kilépéskor. Az afgán szerelők munkájának...

Folytatás...

Chopin kézelemzése

Bár a fényképek alapján ebben egyáltalán nem lehetek biztos, de ránézésre a kezek elasztikusnak látszanak, és a kézbőr az átlagosnál finomabbnak tűnik. Az ilyen kezek tulajdonosai emocionálisan érzékenyek és rendkívül...

Folytatás...

Tenyérformák

A kínai orvosi palmisztria számos tenyérformát ismer, melyeket azonban általában négy fő osztályba sorol. Ezek a kerekded, a négyszögletes (négyzet alakú), a homorú és a téglalap alakú tenyerek.Kerekded tenyérA gömbölyű...

Folytatás...