Szeretem hamar letudni a főzést, persze ez nem jelenti azt, hogy valaha is kapkodtam volna. A gyorsaság annak köszönhető, hogy mielőtt hozzákezdenék, már tudom, mit fogok főzni, előre eltervezem, hogy a megkívánt ételeket, miként készítem el, milyen sorrendben fogom megcsinálni. Ezért tudok villámgyorsan - 15-20 perc alatt - különféle fogásokat az asztalra varázsolni. Ehhez viszont az kell, hogy minden hozzávalóm kéznél legyen, s csak oda kelljen nyúlnom, ahol a keresett zöldség, tészta, tojás, hal, fűszer található. Persze a gyorsaságba gyakorta az is besegít, hogy a mélyhűtőmben, műanyag dobozkákban elrendezve, katonásan sorban állnak a korábban elkészített és lefagyasztott különféle hozzávalók. Ezeket csak időben ki kell vennem és hagyni, hogy kiengedjenek. Kedvenceim a különböző raguk, a párolt gomba és pirított káposzta, de szívesen tárolok olyan segédanyagokat is, mint például a reszelt sajt és sárgarépa, legyalult cukkini vagy tök, kockára vágott karalábé, rózsákra szedett karfiol, brokkoli.
Köménymagos tojásleves
Készítek vékony rántást, kevés piros paprikával, hogy szép színe legyen a levesnek. Megszórom őrölt köménnyel és sóval, majd felengedem hideg vízzel. Amikor forr a leves (személyenként két tojást számítva), a tojásokat kissé felverve, belecsurgatom a levesbe. Pár pillanat alatt megfő, és már tálalhatjuk is. Én a köménymagon kívül teszek bele néhány szerecsenvirágot, amitől nagyon finom íze lesz a levesnek. Mivel az elterjedt ételízesítőket nem használom, néha egy-két csepp Worchester szószt csepegtetek a tojáslevesbe.Halas, ragus tészta
A tésztát forró vízbe teszem, és megfőzőm. A tonhal olaját a tésztához használom el. A tésztafőzés előtt kiveszem a hűtőszekrényből azt a ragut, melyet megkívántunk. A kifőtt tésztát összekeverem a dobozos tonhal filével és a ragus zöldségekkel.
Mivel számos írásomban szerepelnek raguk, javaslom, hogy az „Étvágygerjesztő raguk – uborkás, cukkinis és gombás”, „Sült tőkehalfilé, hagymás, paradicsomos, olívabogyós raguval” és „Hajnali spagettik” címen közzétett receptjeimet is olvassák el, mindegyikük finom, nyugodtan kipróbálhatják.
