A+ A A-

Köménymagos tojásleves és halas, ragus tészta 20 perc alatt

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek


Szeretem hamar letudni a főzést, persze ez nem jelenti azt, hogy valaha is kapkodtam volna. A gyorsaság annak köszönhető, hogy mielőtt hozzákezdenék, már tudom, mit fogok főzni, előre eltervezem, hogy a megkívánt ételeket, miként készítem el, milyen sorrendben fogom megcsinálni. Ezért tudok villámgyorsan - 15-20 perc alatt - különféle fogásokat az asztalra varázsolni. Ehhez viszont az kell, hogy minden hozzávalóm kéznél legyen, s csak oda kelljen nyúlnom, ahol a keresett zöldség, tészta, tojás, hal, fűszer található. Persze a gyorsaságba gyakorta az is besegít, hogy a mélyhűtőmben, műanyag dobozkákban elrendezve, katonásan sorban állnak a korábban elkészített és lefagyasztott különféle hozzávalók.

Köménymagos tojáslevesEzeket csak időben ki kell vennem és hagyni, hogy kiengedjenek. Kedvenceim a különböző raguk, a párolt gomba és pirított káposzta, de szívesen tárolok olyan segédanyagokat is, mint például a reszelt sajt és sárgarépa, legyalult cukkini vagy tök, kockára vágott karalábé, rózsákra szedett karfiol, brokkoli.


Köménymagos tojásleves

Készítek vékony rántást, kevés piros paprikával, hogy szép színe legyen a levesnek. Megszórom őrölt köménnyel és sóval, majd felengedem hideg vízzel. Amikor forr a leves (személyenként két tojást számítva), a tojásokat kissé felverve, belecsurgatom a levesbe. Pár pillanat alatt megfő, és már tálalhatjuk is. Én a köménymagon kívül teszek bele néhány szerecsenvirágot, amitől nagyon finom íze lesz a levesnek. Mivel az elterjedt ételízesítőket nem használom, néha egy-két csepp Worchester szószt csepegtetek a tojáslevesbe.


Halas-ragus tésztaHalas, ragus tészta

A tésztát forró vízbe teszem, és megfőzőm. A tonhal olaját a tésztához használom el. A tésztafőzés előtt kiveszem a hűtőszekrényből azt a ragut, melyet megkívántunk. A kifőtt tésztát összekeverem a dobozos tonhal filével és a ragus zöldségekkel.

Mivel számos írásomban szerepelnek raguk, javaslom, hogy az „Étvágygerjesztő raguk – uborkás, cukkinis és gombás”, „Sült tőkehalfilé, hagymás, paradicsomos, olívabogyós raguval” és „Hajnali spagettik” címen közzétett receptjeimet is olvassák el, mindegyikük finom, nyugodtan kipróbálhatják.

További olvasnivaló

December

TARTALOMA hónap különféle elnevezéseiA Csízió ajánlásaiSzent BibiánaXavéri Szent FerencSzent BarbaraSzent MiklósSzent AmbrusSzeplőtlen Fogantatás ünnepeSzent LúciaSzent TamásÁdám-Éva, Karácsony estéjeKarácsonySzent IstvánSzent JánosAprószentekSzent SzilveszterDecember kövei és növényei A római köztársaság tizedik havának elnevezése a...

Folytatás...

A csikló kimetszése

A női genitália megcsonkításának története a régmúltba nyúlik vissza, elsőként a Cnidus városából származó görög geográfus, történetíró Agatharchidesz tett róla említést, aki az i.e. 2. században leírta, hogy a...

Folytatás...

Térd-hiedelmek

Az emberi test legbonyolultabb, legnagyobb méretű és legjobban terhelhető ízülete, a térd - a többi testrészhez képest - viszonylag kevéssé mozgatta meg a babonás népi fantáziát. De a fiziognómia, a...

Folytatás...

A radiális kézél domborulata, a Kis Mars…

A kis illetve aktív Mars-domb a Vénusz-domb felső sarkánál látható, a dermatoglífia helymegnevezése szerint ez a radiális kézélen van. Általánosan elfogadott vélemény a Mars-területről, hogy ha normális fejlettségű, nemes...

Folytatás...

Szilveszter

A világon mindenütt megünneplik az esztendő fordulóját, óév végét és az új év kezdetét. Az emberek szilveszter éjszakáján vigadnak, búcsúztatják a mulandóságot jelképező óévet, majd éjfélkor köszöntik az újjáéledést...

Folytatás...

A keleti iskola legfőbb megállapításai

A kézjövendölés kutatói már régen felismerték a dermatoglífiai típusok, a különböző rajzolatok jelentőségét. Jamshed Mavalwala, a University of Toronto fizikai antropológia professzora Dermatoglífia: nemzetközi perspektíva címmel, 1978-ban kiadott könyvében...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?