Kedves Olvasóim!
Az esemény idejekor még ettünk húst.
Jó ideje, hogy erre az ebédre meghívtuk szüleinket. Akkor még húsevők voltunk, és mint most is, kedveltük a kínai ételeket. Egyszer azt olvastam, hogy a kínaiak annyiféle ételt készítenek, mint a vendégek száma. Mi heten voltunk, Attila nagypapája is eljött hozzánk. A hét főnek tehát hétféle étel dukált. Azóta az étlap papírja megfakult. Szüleink és a dédi már nem élnek. Az ő emlékükre született meg ennek a cikknek gondolata.
Elsőként a kínai étlapot másolom le oldalamra. Aztán megkísérlem néhány felszolgált ételem leírását, ahogy manapság készíteném el hallal illetve zöldségekkel.
KÍNAI ÉTLAP
- Sonkás tésztasaláta
- Flambírozott őszíbarack
- Mélysütött húsgolyók (mártással)
- Hideg libamell-darabok (mártással)
- Szecsuáni babos kacsa
- Csirke chilipaprikával
- Hagymás- zöldhagymás darált hús
Mártások:
- Hoi-sin mártás
- Édes-savanyú mártás
- Szójás-mustáros-ecetes mártás
Köret:
- Egyszerű kifőzött gyömbéres rizs
- Konyhafőnök: Rosta Erzsébet
- Felszolgáló: Rábai Attila
Itallap
- Konyak (előital)
- Könnyű fehér bor (a menü után)
- Kávé
Budapest 19.., január 16.
U.i. Rendeztük: Józsi papa felgyógyulásának örömére
Attila névnapjának tiszteletére
Boldog házasságunk évfordulójára
Jó étvágyat!
(Azóta a létszám lecsökkent egy személyre, aki én vagyok. Férjemet a zebrán elgázolta egy autó és meghalt).
Képeket akkor nem készítettünk, ezért a cikket most pár ingyen kínai étellel illusztrálom.
További olvasnivalók:
Kínai tésztasaláta, ahogy én készítem
Chop suey