Rosta Erzsébet weboldala

Kedves Olvasóim!

Az esemény idejekor még ettünk húst.

Jó ideje, hogy erre az ebédre meghívtuk szüleinket. Akkor még húsevők voltunk, és mint most is, kedveltük a kínai ételeket. Egyszer azt olvastam, hogy a kínaiak annyiféle ételt készítenek, mint a vendégek száma. Mi heten voltunk, Attila nagypapája is eljött hozzánk. A hét főnek tehát hétféle étel dukált. Azóta az étlap papírja megfakult. Szüleink és a dédi már nem élnek. Az ő emlékükre született meg ennek a cikknek gondolata.

Kínai étel

Elsőként a kínai étlapot másolom le oldalamra. Aztán megkísérlem néhány felszolgált ételem leírását, ahogy manapság készíteném el hallal illetve zöldségekkel.

KÍNAI ÉTLAP

  • Sonkás tésztasaláta
  • Flambírozott őszíbarack
  • Mélysütött húsgolyók (mártással)
  • Hideg libamell-darabok (mártással)
  • Szecsuáni babos kacsa
  • Csirke chilipaprikával
  • Hagymás- zöldhagymás darált hús

Mártások:

  • Hoi-sin mártás
  • Édes-savanyú mártás
  • Szójás-mustáros-ecetes mártás

Köret:

  • Egyszerű kifőzött gyömbéres rizs
  • Konyhafőnök: Rosta Erzsébet
  • Felszolgáló: Rábai Attila

Itallap

  • Konyak (előital)
  • Könnyű fehér bor (a menü után)
  • Kávé

Budapest 19.., január 16.

U.i. Rendeztük: Józsi papa felgyógyulásának örömére
Attila névnapjának tiszteletére
Boldog házasságunk évfordulójára

Jó étvágyat!
(Azóta a létszám lecsökkent egy személyre, aki én vagyok. Férjemet a zebrán elgázolta egy autó és meghalt).
Képeket akkor nem készítettünk, ezért a cikket most pár ingyen kínai étellel illusztrálom.

Kínai étel

További olvasnivalók:
Kínai tésztasaláta, ahogy én készítem
Chop suey