A+ A A-

Egyiptomi karamelles dió, vagy pattogatott kukorica hasonló módon

  • Közzétéve itt: Édességek, sütemények

Karamellás ropogtatni valókKorábban már több alkalommal is írtam arról, milyen finomságokkal készüljünk húsvétra, ajánlottam például a zserbót, két cikkemben (itt és emitt) adtam tippeket, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Ennek ellenére most sem tudom megállni, hogy ne rukkoljak elő valamilyen újabb ötlettel húsvétra. (Már csak azért sem, mert az előző írásomban megígértem.) Mivel nagyon szeretem, arra gondoltam most karamelles ropogtatni valókat ajánlok. Sőt idejében elkészítettem őket, hogy fényképen is bemutathassam kedves olvasóimnak. Ha van idejük, a karamelles édességeket nem árt pár nappal az ünnep előtt megcsinálni, aztán lezárható dobozba, vagy üvegbe tenni, mert a karamelles dió, pattogatott kukorica és kukoricapehely sokkal élvezetesebb, ha pár napot állni hagyjuk őket. De ügyeljünk arra, hogy családunk ne fedezze fel idő előtt a ropogtatni valókat.

Teljesen egyszerű és azonos technológiájú a három édes ropogós elkészítése. A cukor mennyisége attól függ, mennyi diónk (pattogatott kukoricánk, kukoricapelyhünk) van.  Jelen esetben én 30 dkg dióra 60 dkg kristálycukrot számítottam.


Egyiptomi karamelles dió

30 dkg tisztított dióbél (véletlenül se maradjon benne apró dióhéj!), 60 dkg kristálycukor, 1 teáskanál olaj
 
Állandó kevergetés mellett olvasszuk meg és pirítsuk világosbarnára a kristálycukrot, majd forgassuk a meleg karamellbe a diót, és pirítsuk még 2-3 percig. Kenjünk ki olajjal egy tepsit, és öntsük bele a karamelles diót. Ha kihűlt, tördeljük apró darabokra (és tegyük lezárható üvegbe vagy dobozba).


Karamelles pattogatott kukorica és kukoricapehely

Ugyanúgy készülnek, mint a karamelles dió.

További olvasnivaló

Húsz, a reinkarnáció és a mágikus h…

Noha a huszas szám általában nem nagy jelentőséggel bír a misztika és mágia iránt érdeklődők számára, a számlálásban, a számrendszerek képzésében viszont fontos szerepet játszott, és kap helyenként még ma...

Folytatás...

India - Tehénlepényen fő a vacsora

  Nagyobb térképre váltás   Uttár Pradés határán rövid meditálásra megállunk Kushinagarban. E csendes, ligetes helyen szenderült örök álomra Buddha, a nagy vallásalapító. Nyolcvan évesen, súlyos betegen, elgyengülve érkezett ide, két szálfa között...

Folytatás...

Szemölcsök II. - Rövid orvosi kultúr…

A szemölcsök évezredek óta okoznak kellemetlenséget az embereknek. Bizonyára jól ismerték már az ókori görögök és a rómaiak is. A szemölcsökre használt terminológia - eltekintve a kezelésnek ellenálló szemölcsökre...

Folytatás...

Lábujj-hiedelmek

A hamisítatlan művészi láb ujjai enyhén befelé hajlanak. A felfelé ívelő lábboltozat szenvedélyes természetet jelez és gyakori a déli országokban.A befelé forduló lábujjak többnyire a szórakozott, feledékeny emberek sajátjai. Az...

Folytatás...

Andi1978 kézelemzése

Feltehetően sovány alkatú, legalább is a képeken látható kezek alapján erre következtetek. Kretschmer német pszichiáter ugyanis a kézzel kapcsolatos vizsgálatai során azt igazolta, hogy a testtípusok és a kéz...

Folytatás...

Brunner Erzsébet festőművésznél

Ezúttal nem az autóriksás útjaink során megszokott irányba, a Connaught Place felé indulunk, hanem a számunkra a piacáról ismert Szarodzsini Nagart délről megkerülve Rabindra Nagar felé vesszük az irányt...

Folytatás...