A+ A A-

Csokoládémártásos kalács tejszínhabbal

  • Közzétéve itt: Édességek, sütemények

 

Hozzávalók a csokoládémártásos desszerthezAnyák napja előtt kísérletként készítettem csokoládémártásos kalács desszertet, de nevezhetném nyalánkságnak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finomra fog sikerülni, ezért nemcsak Anyák napjára ajánlom, hanem más alkalmakra is.

 

A hozzávalók nagyjából minden háztartásban megtalálhatók. Kell egy téglalap alakú kalács vagy fehér tószt kenyér, kevés tej, keserű kakaópor és neszkakaó, rum vagy rumaroma, végül tejszínhab. Ez a desszert elkészíthető szikkadt fehér kenyérből is, ennek azonban a héját le kell vágni. A csokoládémártáshoz a neszkakaó helyett cukrot is adhatunk, a rum helyett pedig a rum aroma, vagy a vaníliás cukor is megteszi. A dobozos tejszínhab helyett jobb, ha felvert tejszínt használunk, mert ez a hab több ideig marad keményen.

 

Csokoládémártásos kalács tejszínhabbalA kalácsot szeletekre, majd félbe vágtam. Személyenként egy szelet, vagyis két fél szelet kalács szükséges. Úgy másfél deci tejbe több kanál keserű kakaóport és édesítőként ugyanannyi neszkakaót tettem. Jól összekevertem, hogy ne legyen csomós, majd felforraltam, és közben öntöttem bele egy pár kortynyi fehér rumot. Amikor kész lett a csokoládémártás, kissé lehűtöttem, és a fél szelet kalácsokat alaposan megforgattam benne, úgy, hogy mindenhol befedje őket a mártás. Fagylaltos kehely aljára egy szelet csokoládés kalácsot tettem, és megspricceltem tejszínhabbal, majd erre egy újabb csokoládés kalács került, amit ugyancsak befedtem tejszínhabbal. Végül a desszert tetejét - hogy színesebb legyen -, egy szem apró eperrel díszítettem.

 

További olvasnivaló

Rebarbara helyett cseresznye

Barátnőm, Aranka vasárnap reggel telefonált, menjek, mert meglepetésként akar adni valamit. Úgy emlékszem, mintha azt is hallottam volna, hogy a váratlan ajándék rebarbara lesz. Utólagosan bevallom, csak képzelődhettem, mert tavaly...

Folytatás...

Mi készüljön Erzsébet napra: női szeszél…

Minden évben legalább egy hétig tart a névnapom, helyesebben a „névhetem”. Vendégeim részére naponta más-más ételsorral készülök, fő szempontom, hogy véletlenül se ugyanazokat ételeket adjam az asztalra, melyekkel az...

Folytatás...

Arcformák

Szemből nézve a fejet és az arcot, feltűnő eltéréseket figyelhetünk meg a különböző személyek fejének körvonalában. A változatosság gyakorlatilag végtelen lehet, ugyanis nincs két tökéletesen egyforma lény, azonban -...

Folytatás...

Szalutáció, üdvözlés

A kézfogásról - melyről az alábbiakban is szó lesz - egy korábbi cikkemben már írtam, és a Tenyerünkben a jövő? c. könyvemben hosszabb összefoglaló is olvasható, ezúttal elsősorban az üdvözlésről...

Folytatás...

Etelka kézelemzése

A képeken látható kezek a spatulás (más néven praktikus) kéztípusba sorolhatók, ugyanis a tenyér az ujjakkal szabályos négyszöget alkot. Az ujjvégződések ásószerűek, spatula formájúak. A hüvelykujj feltűnően nagy. A...

Folytatás...

Selene kézelemzése

Anélkül, hogy a kéztípus meghatározásával megpróbálkoznék (ami egyébként a fényképek torzító hatása miatt gyakran igen nehéz), fontosnak tartom megjegyezni, hogy az ilyen, finom vonalakkal átszőtt, szögletes tenyér, viszonylag hosszú ujjakkal...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?
  • Kuszkusz és falafel

    Noha furcsa együttesen elfogyasztani ezt a két...

  • A spárga

    A feltehetően Ázsiából származó spárga tavasszal ujjnyi...