Ha nem akarunk sokat vacakolni az ebéd- vagy vacsorakészítéssel, esetleg váratlan vendég állít be, arra az esetre a receptemben ajánlott nagyon finom, ízletes halas étel. További előnye, hogy nem kíván különleges konyhatechnikát, s a főzésre mindössze szűk tíz perc szükséges.
Fontos viszont, hogy legyen kéznél egy doboz konzerv kukorica, egy nagy fej vöröshagyma, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj és filézett harcsa. Halból személyenként kb. 15-20 dkg kell.
Előkészítés
A harcsafilét vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel ujjnyi szeletekre. A kukoricakonzervről öntsük le a vizet. (Mirelit kukoricát is használhatunk, ez viszont főzést kíván, vagyis az elkészítés ideje meghosszabbodik.)
Elkészítés
A serpenyőbe tegyünk egy-két evőkanál olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát, szórjunk rá egy kávéskanál őrölt gyömbért, és süssük egy percig. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott harcsát, szórjuk rá a kukoricát, és rövid ideig - addig, míg a halkockák barnulni nem kezdenek - rázogassuk a serpenyőt. Ezután locsoljuk meg szójaszósszal, és a kukoricás haldarabokat süssük át. Ez körülbelül három percet igényel. (A szójával vigyázzunk, nehogy elsózzuk ételünket.) Azonnal tálalhatjuk.