Rosta Erzsébet weboldala

 


Ha nem akarunk sokat vacakolni az ebéd- vagy vacsorakészítéssel, esetleg váratlan vendég állít be, arra az esetre a receptemben ajánlott nagyon finom, ízletes halas étel. További előnye, hogy nem kíván különleges konyhatechnikát, s a főzésre mindössze szűk tíz perc szükséges.

Kukoricás harcsaFontos viszont, hogy legyen kéznél egy doboz konzerv kukorica, egy nagy fej vöröshagyma, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj és filézett harcsa. Halból személyenként kb. 15-20 dkg kell.

Előkészítés
A harcsafilét vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel ujjnyi szeletekre. A kukoricakonzervről öntsük le a vizet. (Mirelit kukoricát is használhatunk, ez viszont főzést kíván, vagyis az elkészítés ideje meghosszabbodik.)

Elkészítés
A serpenyőbe tegyünk egy-két evőkanál olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát, szórjunk rá egy kávéskanál őrölt gyömbért, és süssük egy percig. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott harcsát, szórjuk rá a kukoricát, és rövid ideig - addig, míg a halkockák barnulni nem kezdenek - rázogassuk a serpenyőt. Ezután locsoljuk meg szójaszósszal, és a kukoricás haldarabokat süssük át. Ez körülbelül három percet igényel. (A szójával vigyázzunk, nehogy elsózzuk ételünket.) Azonnal tálalhatjuk.