A+ A A-

A kukoricás harcsa ízletes, ripsz-ropsz kész és nem hizlal

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek

 


Ha nem akarunk sokat vacakolni az ebéd- vagy vacsorakészítéssel, esetleg váratlan vendég állít be, arra az esetre a receptemben ajánlott nagyon finom, ízletes halas étel. További előnye, hogy nem kíván különleges konyhatechnikát, s a főzésre mindössze szűk tíz perc szükséges.

Kukoricás harcsaFontos viszont, hogy legyen kéznél egy doboz konzerv kukorica, egy nagy fej vöröshagyma, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj és filézett harcsa. Halból személyenként kb. 15-20 dkg kell.

Előkészítés
A harcsafilét vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel ujjnyi szeletekre. A kukoricakonzervről öntsük le a vizet. (Mirelit kukoricát is használhatunk, ez viszont főzést kíván, vagyis az elkészítés ideje meghosszabbodik.)

Elkészítés
A serpenyőbe tegyünk egy-két evőkanál olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát, szórjunk rá egy kávéskanál őrölt gyömbért, és süssük egy percig. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott harcsát, szórjuk rá a kukoricát, és rövid ideig - addig, míg a halkockák barnulni nem kezdenek - rázogassuk a serpenyőt. Ezután locsoljuk meg szójaszósszal, és a kukoricás haldarabokat süssük át. Ez körülbelül három percet igényel. (A szójával vigyázzunk, nehogy elsózzuk ételünket.) Azonnal tálalhatjuk.     

 

További olvasnivaló

Rontás esetén mi a teendő?

Tisztelt Erzsébet! Nagyon nagy kérdésem lenne ön felé, ha megtenné és válaszolna rá, nagyon szívesen venném és megköszönném. A kérdésem a következő .Megismerkedtem egy fiatalasszonnyal (35 éves), aki elmondta...

Folytatás...

Mit jelent a rablás, a veszély és fé…

Kedves Rosta Erzsébet!Nagyon ritkán álmodom, vagyis emlékszem rá. Az utóbbi időben egymás után 3 álmom is volt, ami nekem már kicsit zavaros, és kérném a segítségét.1. A barátommal elutaztunk egy...

Folytatás...

Luca napja

A Gergely-féle naptárreform előtt (egészen 1582-ig) a Szent Luca (olaszul Santa Lucia) ünnepét megelőző december 12-e volt az év legsötétebb napja, a téli napforduló ideje, így Lucával kezdődött az...

Folytatás...

Egyiptomi karamelles dió, vagy pattogat…

Korábban már több alkalommal is írtam arról, milyen finomságokkal készüljünk húsvétra, ajánlottam például a zserbót, két cikkemben (itt és emitt) adtam tippeket, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Ennek ellenére...

Folytatás...

Marcipán és percipán

Gyerekkorom nagy részét cukrászműhelyben töltöttem el. Míg édesapám keze alól a márványlapú asztalon mesterművek születtek, addig én az asztal másik végén a házi feladatokat írtam. Sülő krémeslapok vajastészta illata elegyült...

Folytatás...

Mircigina kézelemzése

Ránézve kezére, arra gondoltam, könnyű dolgom lesz, kielemzését egyszerűnek véltem. De tévedtem, mert kezének ellentmondásosságával sokat bajlódtam, a kis és a nagyobb méretű képek közötti különbözőségek elégé összezavartak, például...

Folytatás...