A+ A A-

A kukoricás harcsa ízletes, ripsz-ropsz kész és nem hizlal

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek

 


Ha nem akarunk sokat vacakolni az ebéd- vagy vacsorakészítéssel, esetleg váratlan vendég állít be, arra az esetre a receptemben ajánlott nagyon finom, ízletes halas étel. További előnye, hogy nem kíván különleges konyhatechnikát, s a főzésre mindössze szűk tíz perc szükséges.

Kukoricás harcsaFontos viszont, hogy legyen kéznél egy doboz konzerv kukorica, egy nagy fej vöröshagyma, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj és filézett harcsa. Halból személyenként kb. 15-20 dkg kell.

Előkészítés
A harcsafilét vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel ujjnyi szeletekre. A kukoricakonzervről öntsük le a vizet. (Mirelit kukoricát is használhatunk, ez viszont főzést kíván, vagyis az elkészítés ideje meghosszabbodik.)

Elkészítés
A serpenyőbe tegyünk egy-két evőkanál olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát, szórjunk rá egy kávéskanál őrölt gyömbért, és süssük egy percig. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott harcsát, szórjuk rá a kukoricát, és rövid ideig - addig, míg a halkockák barnulni nem kezdenek - rázogassuk a serpenyőt. Ezután locsoljuk meg szójaszósszal, és a kukoricás haldarabokat süssük át. Ez körülbelül három percet igényel. (A szójával vigyázzunk, nehogy elsózzuk ételünket.) Azonnal tálalhatjuk.     

 

További olvasnivaló

’No Name’ kézelemzése

A modern kézolvasás osztályozása szerint a kezek leginkább a Föld típusra hasonlítanak, azonban az egyezés a típus ismérvekkel közel sem teljes, ezért a karakterjellemzők közül általánosságban elsősorban a rövid ujjú...

Folytatás...

Az ujjak szerepe a diagnózis felállításá…

A normális mutatóujj erős, ujjpercei közel azonos hosszúságú, vagy - a proximálistól (tőperctől) a disztális (körömperc) felé haladva - fokozatosan rövidülnek. A hagyományos kínai kézdiagnosztika szerint a mutatóujj segítségével ítélhetõ...

Folytatás...

Tenyérmintázatok

  A következőkben nem a palmisztriában jól ismert tenyérvonalakról, a rajtuk, illetőleg a tenyér dombjain található különféle szimbolikákról lesz szó (ezek ismertetése a Kézelemzés gyakorlata címszó alatt megjelent írásokban részletesen megtalálható)...

Folytatás...

Jövendölés kockákkal

A kockákkal történő jóslás ázsiai eredetű, Indiában még ma is meglehetősen elterjedt. Az indiaiak ramala néven „tudománynak” tekintik, melyet számos mester (ramali) kenyérkereseti eszközként gyakorol. Azt mondják, hogy a...

Folytatás...

Zserbó, a finom húsvéti sütemény

Akkor is április végére esett a húsvét, amikor jó egy néhány évvel ezelőtt az öreg Skodával - Ausztrián, Németországon és Hollandián keresztül - egyik rokonom barátjához és angol feleségéhez Londonba...

Folytatás...

Libagyerek, a pórázon sétáló Patya

Az egyik nap, amikor szokásos kora reggeli futásából hazaérkezett a férjem, furcsa látványt osztott meg velem, azt újságolta, hogy az utcánkban egy pórázon sétáltatott libát látott. Tényleg? – szaladt ki...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?