A+ A A-

A kukoricás harcsa ízletes, ripsz-ropsz kész és nem hizlal

  • Közzétéve itt: Vegetáriánus és halas ételek

 


Ha nem akarunk sokat vacakolni az ebéd- vagy vacsorakészítéssel, esetleg váratlan vendég állít be, arra az esetre a receptemben ajánlott nagyon finom, ízletes halas étel. További előnye, hogy nem kíván különleges konyhatechnikát, s a főzésre mindössze szűk tíz perc szükséges.

Kukoricás harcsaFontos viszont, hogy legyen kéznél egy doboz konzerv kukorica, egy nagy fej vöröshagyma, őrölt gyömbér, szójaszósz, olaj és filézett harcsa. Halból személyenként kb. 15-20 dkg kell.

Előkészítés
A harcsafilét vágjuk kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk fel ujjnyi szeletekre. A kukoricakonzervről öntsük le a vizet. (Mirelit kukoricát is használhatunk, ez viszont főzést kíván, vagyis az elkészítés ideje meghosszabbodik.)

Elkészítés
A serpenyőbe tegyünk egy-két evőkanál olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát, szórjunk rá egy kávéskanál őrölt gyömbért, és süssük egy percig. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott harcsát, szórjuk rá a kukoricát, és rövid ideig - addig, míg a halkockák barnulni nem kezdenek - rázogassuk a serpenyőt. Ezután locsoljuk meg szójaszósszal, és a kukoricás haldarabokat süssük át. Ez körülbelül három percet igényel. (A szójával vigyázzunk, nehogy elsózzuk ételünket.) Azonnal tálalhatjuk.     

 

További olvasnivaló

Csillagjóslás a kezdetek kezdetén

A csillagokból való jóslásban már a legégibb időkben élő emberek sokasága hitt. A legősibb elképzelés szerint az égitestek helyzetéből és mozgásából lehet kiolvasni a jövőt. Ez érthető...

Folytatás...

Egyiptomi kártyajóslás

Az alábbiakban ismertetett meglehetősen egyszerű jövendölési módszer a PLUTONIUS álnéven író ismeretlen szerző 1967-ben Indiában Oriental Mystic Book of Fortune Telling címen megjelent könyvéből való. Vegyünk egy pakli franciakártyát, és...

Folytatás...

Az odakozmált ételekről

Odakozmált rizs Noha régebben nem volt jellemző rám, hogy odaégessem, lekozmáltassam a főztjeimet, mostanában néhányszor mégis pórul jártam, pedig ugyanúgy vigyáztam az ételekre, mint azelőtt...

Folytatás...

Néhány jó tanács az újévi macskajaj enyh…

Egy korábbi év végi írásomban már tettem rövid utalást a szilveszteri bulit követő másnaposság veszélyére, most azonban nem elégszem meg a jó kívánsággal, megpróbálok néhány hasznos tanáccsal is szolgálni a...

Folytatás...

A bajusz

A régi magyarok előszeretettel hordtak bajuszt, közülük is a közkedvelt sodrott; a harcsa; a tömött; a kacskaringós- és a kihúzott bajuszok voltak a legelterjedtebbek. Kétségtelen, hogy a bajusz is...

Folytatás...

Az ánizs gyógyhatású fűszer, felpezsdíti…

A Földközi-tenger mentén őshonos ánizs Egyiptomból került Perzsiába, onnan pedig a muszlimok révén jutott el Indiába. Európában a római légiók terjesztették el, ugyanis a régi Rómában a nehéz ételek elfogyasztása...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?