Rosta Erzsébet weboldala

Albertus Magnus (1193-1280) német filozfus szerint, aki fél a kísértetektől, kalcedont kell hordania. A kalcedon többféle színben előforduló kvarcféleség, általában vese vagy cseppkő formájú.


A vörös kalcedon a megelégedettség és a barátság köve. Viselése védelmet nyújt a gonosz, a szennyes gondolatok, a villámcsapás, az emésztési zavarok és gyomorfájdalmak ellen. Csillapítja a lázat. Elállítja a vérzést. Barátokat szerez. Elűzi a félelmet, és önbizalmat kölcsönöz. A fehér kalcedon gyógyító szerként javulást eredményez a reumás fájdalmak és a neuralgikus problémák esetén, valamint elűzi a rossz hangulatot.

A régóta ismert féldrágakő, a szardonix, mely a kalcedon áttetsző, világostól a sötétbarnáig terjedő változata, távol tartja a sötét hatalmakat, megtöri a rontást, és megakadályozza a koraszülést.

A görögök szerint a kalcedon gyűrű viselete testi erőt biztosít az embereknek, és ezáltal segíti őket az érvényesülésben. Szerencseköve a januárban világra jött Bakoknak és a június szülötteinek, valamint a Rákoknak, akiknél különösen érvényesül a kő pozitív hatása.