Rosta Erzsébet weboldala

Ez az átlátszó vízszínű, sárga vagy tengerzöld ékkő a nyugalom, a békesség, a bizakodás, a reménység szimbóluma, növeli a lélek harmóniáját. A szív fölött hordott akvamarin fokozza a szerelem érzetét, a szeretett lényhez való tartozás fontosságát. Fülbevalóként viselve megerősíti a szerelmet.


Az akvamarin valamikor a tengerészek, a jegyesek és a misztikusok babonaköve volt. Kitűnő meditációs kő. Álmatlanság ellen kiváló, javítja a koncentrálóképességet.

Az akvamarinköves ékszer elviselhetővé teszi az időjárási frontok hatását, erősíti az immunrendszert, enyhíti a szemgyulladást, segít a máj- és gyomorpanaszok megszűntetésében, megelőzhető általa a szívinfarktus kialakulása. Véd a megfázás és a torokgyulladás ellen, csökkenti a fájdalomérzetet, különösen fogfájás esetén.

Gyengíti az allergiára való hajlamot, ilyen panaszok esetén, egy éjszakán át vízben áztatott akvamarinos oldatban kell lemosni az allergiás bőrfelületet. A vízben áztatott akvamarinnal való borogatás, szemre helyezve fokozza a látásélességet, a fogra tett kő ugyancsak jó hatású. A torokfájást akvamarinos elixírrel kell öblögetni.

Az Ikrek szerencseköve, viszont a Vízöntő szülötteinek nem ajánlott.