A+ A A-

Mit jelent a fog elvesztésének álma?

  • Közzétéve itt: Álmok


Stradora jeligéjű olvasóm kérdezte a kézképek elküldésére szolgáló űrlapon:

„Nagyon rossz álmom volt az éjjel, két - már nagyon lötyögő - fogamat szedtem ki, és miközben ezt tettem, a tükörben azt láttam, hogy ömlik a vér a számból. Mit jelenthet ez, mert nagyon megrémültem?”


Kedves Stradora!

Csak miután másodszor is megnéztem az üzenetét, jöttem rá, hogy valószínűleg nem kézelemzést kér, hanem egy álmával kapcsolatos kérdésre szeretne választ kapni. Szeretném megnyugtatni, az álmától - bár nem jó jelentésű - nem kell megrémülnie, mert a fogakról álmodás nagyon gyakori, és nem valamilyen veszélyt jelent, hanem rendszerint az ember önmagáról alkotott képével kapcsolatos. A fogak elvesztéséről szóló álmokra többféle magyarázat, értelmezés létezik.

A legújabb kutatások azt mutatták, hogy főleg a menopauzában lévő nők álmodnak gyakran a fogaikról. Ez valószínűleg azzal függ össze, hogy kezdenek öregedni, és kevésbé vonzónak, nőiesnek érzik magukat. Életkora miatt az Ön esetében azonban nem ez a probléma.

Az egyik igen elterjedt elmélet szerint a fogakról való álmodás az ember megjelenése, külleme és amiatti szorongását fejezi ki, hogy mások hogyan, mennyire fogadják el őt. Sajnos egy olyan világban élünk, ahol a jó megjelenést, szép külsőt értékelik nagyra, és e kép kialakításában a fogak is jelentős szerepet játszanak. A fogak fontos kellékei attraktivitásunknak és megjelenésünknek. Mindenkit izgat, hogy milyennek látszik mások szemében. Ezért a fogak elvesztésének álma a szexuális impotenciától vagy öreggé válásunktól való félelmet fejezheti ki.

Egy másik értelmezés szerint a kihulló fogak valamilyen kínos, kellemetlen helyzettől, vagy attól való félelmünket jelzik, hogy lejáratjuk magunkat, bolondot csinálunk magunkból egy bizonyos szituációban. Ezek az álmok félelmeink és szorongásaink túlzásba vitelét jelzik.

A fogakat harapásra, tépésre, rágásra használják. E tekintetben viszont erőt reprezentálnak. Ebből következően a fogak elvesztése álomban az erőtlenség érzéséből fakadhat. Lehet, hogy az álmodónak nincs elég ereje a jelenlegi helyzetében. Talán nehezére esik önmagát kifejeznie és az akaratát keresztülvinnie. Frusztrálhatja, hogy a hangját nem hallja meg senki. Kisebbségi érzete lehet, vagy önbizalomhiányban szenvedhet egy adott élethelyzetben (pl. a munkahelyén) vagy párkapcsolatában, családjában. Ez a fajta álom annak a jele, hogy rámenősebbnek kellene lennie, és jobban kellene hinnie a saját véleményében.

A vér gyakran az életerőt jeleníti meg, ezért a fog elvesztésével járós erős vérzés érzelmi szenvedésről, az élet élvezetének elvesztéséről informálhat. A görög folklórban a fogak elvesztése, kihullása azt jelzi, hogy az álmodónak valamelyik családtagja vagy közeli rokona nagyon beteg, esetleg a halálán van. Ez utóbbi álomértelmezés azonban inkább a hiedelmek körébe tartozik.

Üdvözlettel: Erzsébet


Hozzászólások  

+1 #71 Rosta Erzsébet 2016-10-03 14:53
Kedves Jenny! – Re: #69
Mivel az utóbbi időben gyakran álmodik fogfájással, a foga elvesztésével, fájdalmas fogfúrások elszenvedője, sőt egy vérrel teli cisztát is talált legutóbb a szájában, az első gondolatom az, hogy aggódik a fogai egészsége miatt. Ha erre nincs semmilyen oka, a foga elvesztésével kapcsolatosan javasolom, hogy lentebb olvassa el a korábbi – az önéhez hasonló álmokra adott – válaszaimat, és valószínűleg megtalálja azt, amelyik önre illik. Ami a fogorvosi kezelést, a fogfúrást illeti, szimbolikusan nem egy jó jel, mert arra utalhat, hogy pletykálkodnak önről, vagy a munkáját érheti igaztalan kritika. Ugyanez viszont azt is jelezheti, hogy ön nem bízik igazán a környezetében. Az álomban megtapasztalt stressz és fájdalom viszont azt jelezheti, hogy erősebbé, ellenállóbbá válik a jövőben. A vérző száj pedig azt sugallja, hogy valami olyasmibe fogott, amiről tudja, hogy rossz az ön számára, ennek ellenére mégis folytatja. Talán szájából eltávolított vérrel telt cisztával ennek abbahagyására próbálja rábírni a tudattalanja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
-1 #70 Jenny 2016-09-28 07:26
Kedves Erzsébet !
Mostanában mindig azzal álmodok, hogy kiesik a fogam és a kezemben tartom, vagy én húztam ki, és úgy esett ki, és piszkosul fájt . Illetve, fúrják a fogam, és anyám fúrta, és adott végén érzéstelenítő krémet mielőtt kihúzta a fogam. Majd , egy fürdőszobában voltam, ahol fürödtem, és kihúztam a számból, egy valamit , ami úgy nézet ki mint egy vérrel teli ciszta, amely nyaklánc szerűen egymásba fonodott... mit jelent ?
Idézet
-1 #69 Rosta Erzsébet 2016-06-15 12:39
Kedves Kismama33! – Re: #68
Korábbi álmai és legutóbbi között - bár mindegyikükben jellemzően elveszíti a fogait - jelentős különbséget érzek. És ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy terhességével kapcsolatos hormonális változások miatt jóval színesebb, élénkebb és fantáziagazdaga bb az álma, hanem annak érzelmi hangulatában, illetve a jelentésében is. Tíz éve tartó, évente átlagosan 1-2 alkalommal visszatérő álma, melyben az összes fogát kiköpi, egyszerűen arra utalhat, hogy az életében vannak olyan pillanatok, amikor úgy érzi, ki kell nyitni a szelepeket, meg kell szabadulnia valamitől. Valószínűleg értheti üzenetüket, vagyis helyes választ ad rájuk, mert különben sokkal gyakrabban ismétlődnének ezek az álmai.
Az utolsó, meglehetősen részletesen leírt álma - melyben a fogai helyére egy exhumált halott (akinek a személye lényegtelen) piszkos és korhadt fogai kerülnek - viszont akár rémálomnak is tekinthető. A korábbiakkal ellentétben, ezúttal aggódik a fogai miatt. Mivel a rossz fogak - az öregedés mellett - egészségi problémára, vagy nem megfelelő táplálkozásra is utalhatnak, a félelme abból a kétségeiből fakadhat, hogy alkalmas-e gyermeke táplálására, az anyaságra. Ezért igyekszik a szájából mindenáron eltávolítani a veszélyt hordozó idegen fogakat. Nem kell, hogy bűntudata legyen, mert az álma a gyermeke iránt érzett aggodalmát fejezi ki. A táplálkozására viszont lehet, hogy nem ártana jobban odafigyelnie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #68 Rosta Erzsébet 2016-06-14 14:03
Kedves Mónika! – Re: #67
A fogának darabokra törése, mely a legfontosabb mozzanatnak tűnik az álmában, több mindenre utalhat. Jelezheti például azt, hogy mostanában - okkal vagy ok nélkül - olykor elgondolkodik azon, hogy milyen törékeny az egészségi állapota. Azt is szimbolizálhatj a, hogy a tudata mélyén olyan érzése van, hogy valamit veszített az erejéből, vagy az önbecsülését érhette valamilyen veszteség. De az összetörő fog gyakran azt is jelezheti, hogy valamire jobban oda kellene figyelnie. E tekintetben segítséget nyújthat az álma többi része. Figyelmeztető, hogy nem tudja a készített fotót visszanézni, vagyis lehet olyan helyzet, amikor nem képes a cselekvésének az eredményességét , a „munkájának” minőségét ellenőrizni. Intő jelnek tekinthető a veszekedés is, mert általában olyankor kreál a tudattalanunk vitát az álmunkban, amikor ébrenlétben nem tudjuk kifejezni (vagy elfojtjuk) a negatív érzéseinket. Pedig a belső konfliktus feloldáshoz fontos lenne ez.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #67 kismama33 2016-06-08 08:53
Kedves Erzsébet!

Én is gyakran (kb. évente 1-2x, legalább 10 éve) álmodom a fogaim kihullásáról, ami sosem vérzik, nem fáj, és mindig kijön az összes, hogy a kezembe köpködöm őket, mert élesek, szúrósak vagy szilánkosra törnek... Tegnapelőtt volt egy ezzel kapcsolatos érdekesebb álmom.
A szomszédaink a kapujuk oszlopa tövébe az utca részen eltemettek egy nagyon alacsony (törpe?) idősebb férfi zenészt, és úgy döntöttek, hogy most kiássák. (nem volt benne az álomban a temetés, nem volt jelzett sír sem, csak azt tudtam, hogy néhány hónapja vagy hetet már velük élt, mielőtt meghalt). A kiásáskor sem láttam a halottat, nem is féltem. A zenésszel eltemetett hangszer: cselló ("törpe" méret) vagy hegedű korhadt, földes, csavaros szárára emlékszem, hogy azt fogtam, de a kihantolásnál nem voltam ott. Majd hirtelen valami szép fényes steppelt matracról vagy takaróról (talán ilyen lehet egy koporsó belseje?) szedegettem le pici földgalacsinoka t vagy apróbb szennyeződéseke t. És akkor hirtelen észrevettem, hogy azok a halott fogai! (barnák, korhadtak) És ekkor hirtelen észrevettem, hogy az én fogaim helyére bekerültek ilyen vagy ezek a fogak, és minél gyorsabban próbáltam őket kiszedni, húztam erősen, jöttek is, de nehezen... köpködtem... szörnyű volt.
Azt kell rólam tudni, hogy aznap lettem félidős kismama, a babát nagyon szeretem, vártam. (bár előtte évekig féltem a felelősségtől de az esküvőnk után valami észrevétlenül megváltozott és már én is akartam a gyereket). Mindeddig terhességem alatt nyugodt, kiegyensúlyozot t voltam (amin csodálkoztam is, mert ez nálam elég szokatlan, de örültem, hogy a hormonok ezt okozták). Az álom után másnap este hihetetlen bizonytalanság lett úrrá rajtam: biztos, hogy én ezt kibírom? jól döntöttem? tényleg akarom ezt a megváltoztathat atlan, óriási változást az életembe? És emellett iszonyú bűntudatom is van, hogy talán már nem szeretem úgy feltételek nélkül a picit...?
Vajon mit jelenthet ez az álom? Van-e összefüggése a megváltozott lelkiállapotommal?
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszol.
Idézet
+1 #66 Mónika 2016-06-04 06:05
Kedves Erzsébet!

Igen furcsa álmom volt. A férjem is ott volt.Egy olyan épületben voltunk,ahol volt egy ivó és fogorvos,a többi helyiségre nem emlékszem.A férjemmel vitáztuk egy kicsit valamin,Ő elment az ivóba (valójában nem iszik),mérges voltam rá,és próbáltam elhívni onnan,de nem jött. Közben találkoztam egy kismama kolleginámmal,a ki 26 hetes kismama(aki most valójában is az),igaz nem látszik,rajt annyira. Kérte,hogy fotózzam le,de a telefonom nem engedte,hogy vissza nézzük a képet. Nagyon mérges voltam aa telefonra és a férjemre is. Egy asztalnál ültünk a kismamával,és egyszer csak eltört a fogam több darabra,vérezni nem nagyon vérzett. Pont szemben volt a fogorvos,előtte m volt egy páciense,próbál tam volna bemennide hűvösen fogadott.Sajnos itt az utolsó résure nem emlékszem tisztán.
Válaszát előre is köszönöm!
Idézet
0 #65 Rosta Erzsébet 2016-05-27 12:55
Kedves Meli! – Re: #65
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy a fogak elvesztése az esetek többségében nem jelent rosszat, és a korábbi – Freud megjelenése előtti – időszak értelmezése (valamilyen súlyos veszteség, vagy egy hozzátartozó halála) ma már nem elfogadott. Bár azt nem írta, hogy milyen idős a kislánya, én feltételezem, hogy tejfogakról lehet szó. Ezek elvesztése pedig még a valóságban sem jelent semmi rosszat. Álma szerintem szimbolikusan azt jelezheti, hogy a kislánya a fejlődése során „egy lépést tett” a felnőtté válás felé. Esetleg az is motiválhatta az álmát, hogy lánya gondolkodása kezd felelősségtelje sebbé, az életkoránál megfontoltabbá válni. Ehhez pedig már nem illenek a kisgyermekekre jellemző tejfogak.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #64 Meli 2016-05-25 15:14
:eek: Erzsebet!Ejjel azt almodtam,hogy kislanyomnak a fogorvos kihuzott ket fogat!Kerem segitsen!Tudom, hogy rosszat jelelent,de azt pontosan nem,hogy mit!Kerem irja meg a pontos jelenteset!Kosz onom
Idézet
0 #63 Rosta Erzsébet 2016-05-24 14:32
Kedves Lilla – Re: #63
Mindenekelőtt szeretném megnyugtatni, hogy csak a régi álmoskönyvek szerint jelenti a fog elvesztése egy rokon, vagy közeli családtag halálát. A valóságban – és ezt a statisztikai vizsgálatok is igazolták – nincs kapcsolat a kihulló fog és valamely családtag halála között. Ahhoz viszont, hogy arra válaszolhassak, miért álmodik többször is valamelyik foga elvesztésével, többet kellene tudnom magáról. Javasolom, hogy olvassa el a lentebb található álomértelmezése ket, és valószínűleg a saját magára illőt is megtalálja közöttük.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+2 #62 Lilla 2016-05-19 05:59
Kedves Erzsebet!
Meg mondom az oszintet nagyon meg vagyok remulve.
Ismet azt almodtam ,hogy ki hullt a fogam de nem verzett es nem is fajt.Ebben az evbe masodjara almodom ilyet.A tavaly haromszor almodtam fogkihullassal es ra par napra elhunyt a nagybatyam.Kulo nosebb problemaim nincsenek.De nagyon felek attol,hogy ismet elveszitem az egyik csalaxtagomat.E lore is koszonom valaszat!
Idézet
+1 #61 Rosta Erzsébet 2016-05-09 07:30
Kedves Katalin! – Re: #61
Bár a jelenlegi életkörülményei ről, érzéseiről, esetleges problémáiról semmit sem írt, annyit bátran állíthatok, hogy összetört fog, és erősen vérző íny ritkán jelez pozitív érzéseket. Az utóbbi például arra utalhat, hogy olykor azon járhatnak a gondolatai, hogy mások rosszat akarnak önnek, vagy az elfojtott vágyai és a döntései támogatásának hiánya miatt, olyan érzése van, mintha fogyna az életereje. Az összetört fog még ennél is többféle jelentést hordozhat. Az élethelyzetétől , körülményeitől, a mindennapjait foglalkoztató problémáktól, kihívásoktól stb. függően jelezheti például, hogy megbomlott az egyensúlya, és kezdi elveszíteni a lába alól a talajt; de utalhat arra is, hogy önmagában (az egészségében, a megjelenésében, a képességeiben), vagy valaki másban megrendült a bizalma, vagy legalábbis kétségek merültek fel önben. Az összetört fog jelképezheti azt a fájdalmat, amit az ön számára fontosnak „valami” elvesztése miatt érez. (Ez a „valami” egyaránt lehet a kapcsolata, egy barátja, vagy az állása.) Az sem zárható azonban ki, hogy jelentős változáson megy keresztül az élete, új helyre kell költöznie, vagy valamilyen kompromisszum miatt a szokásain kénytelen változtatni.
Mindezeken kívül, az összetört fog valamilyen döntésének vagy tettének az „árára” is figyelmeztethet i. Lehet, hogy emiatt le kell mondania valamiről, és a fogának az elvesztése metaforikusan ezt jelzi. Ez utóbbi megközelítésben álmának az lehet az üzenete, hogy amit mások érdekében tesz, nem biztos, hogy a saját maga fejlődését szolgálja.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #60 Nagy Katalin 2016-05-02 08:59
Kedves Erzsébet! 23 éves vagyok és tudom nem kortól függ,de sajnos nállam is elöfordul, hogy idönként furcsa dolgokat álmodom! Az éjjel páldául azt álmodtam, hogy széttört egy fogam ami darabokra esett, de maradtak darabkái az ínyemben is és ömlött belöle a vér. Nem emlékszem, hogy fájt volna, de nagyok szörnyü érzés volt látni azt a sok vért meg azt is, hogy széttört egy fogam.
Elöre is köszönöm a válaszát!
Idézet
+2 #59 Rosta Erzsébet 2016-04-18 11:31
Kedves Zsoltii – Re: #59
Noha az álmában kiesett az egyik alsó foga, a leírása alapján olyan érzésem van, hogy jelen esetben nem a fog elvesztése, hanem a vele járó (ordítással kifejezett) fájdalom és az erős vérzés az álma lényege. Az erős vérzés alapján talán kimerültségtől szenvedhet, vagy érzelmileg kiüresedettnek érezheti magát. Az pedig, hogy a fájdalmát álmában ordítással hozza a környezete (a nővére) tudomására, azt sugallja számomra, hogy belül – vagyis a lelke mélyén – egyre inkább úgy érzi, szabadjára kellene engedni az érzelmeit, amit eddig ébrenlétben nem tett meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #58 zsoltii 2016-04-17 03:13
Kedves Erzsébet!
Én azt álmodtam hogy kiesett az egyik alsó fogam,utánna nagyon vérzett és ordítottam. A nővérem elfutott hogy hozzon valamit hogy ne csepegjen a földre a vér. Mit jelenthet ez?
Idézet
+1 #57 Rosta Erzsébet 2016-04-02 14:05
Kedves Laci! – Re: #57
Bizonyos momentumok miatt nem szokványos az álma. Az például, hogy a szülőfalujában játszódik a történet (figyelemmel az álmához fűzött kiegészítésre), arra utalhat, hogy megállapodott és biztonságban (otthon) érzi magát a jelenlegi környezetében. A fog „elvesztése” sokszor a változás jele, de az sem zárható ki, hogy azért álmodott ilyet, mert egy korábban rutinszerűen elvégezhető feladat mostanában nehézséget okozott önnek. Valószínűleg az is fontos lehet, hogy valójában nem a fogát veszíti el, hanem csak a benne lévő „idegen anyagot.” Ez szimbolikusan magában hordozza a megújítás, újjáépítés lehetőségét.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #56 Laci 2016-03-30 17:52
Kedves Erzsébet!

Sokszor álmodtam már fogak elvesztésével, de ezt a mostanit segítség nélkül nem tudom értelmezni.

Álmomban a szülõfalumban voltam, egyszer semmi elõjel nélkül, elkezdtem köhögni és mint álmaim többségében, egy épített fogam kezdet el darabokban kihullani a számból, fájdalom nélkül. A kisebb nagyobb darabok a torkomba is eljutottak és mint egy fulladási rohamot okozván álmomban csak rengetek viz segítségével tudtam megszabadulni tõlük. Hosszú kellemetlen percek során. Segitségemre a család tõlem távolabb élõ nõi tagjai voltak(nagyim,édesanyám,hugom).
A furcsa csak az volt hogy a fogamnak csak ismétlem magam az épített(mü) része hullott ki, az eredeti fogam a helyén maradt, és ez a folyamat fájdalom mentesen zajlott le.

Nem tudom, hogy az elmúlt idõszak zsufolt történései befolyásolhattá k-e, d3 most kezdtem el ujra dolgozni, egyetemen vizsgáim voltak..

Elõre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Laci(20F)
Idézet
0 #55 Rosta Erzsébet 2016-03-28 14:22
Kedves Viktória!
A lépcsőn lefelé haladásnak bizonyos kontextusban lehetnek különféle negatív olvasatai (távolodás a céltól, érzelmi problémák, kommunikációs nehézségek), azonban az ön esetében semmi sem utal erre.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #54 Kiss Viktória 2016-03-23 19:34
Kedves Erzsébet!
Köszönöm válaszát :)
Igazából a lépcsőnek nem tudom milyen jelentősége lehet,soha nem voltam még olyan lépcsőn se ébren,sem álmomban.
Jelentősebb dolog nem történt az életemben az elmúlt hónapokban.
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel,
Viktória
Idézet
0 #53 Kiss Viktória 2016-03-23 11:06
Kedves Erzsébet!
Egy hónapja írtam Önnek,remélem nem hagyta figyelmen kívül. :)
Üdvözletem.
Idézet
0 #52 Rosta Erzsébet 2016-03-19 13:06
Kedves Adrienn! – Re: #51
Mivel csak egyetlen foga hullott ki, álmában nem ez, hanem a jelentős vérveszteség a lényeg. Az álma – körülmények ismeretében – ezért azt jelezheti, hogy gyengének. kimerültnek, érzelmileg kiüresedettnek érezi magát. Ez a történtek tükrében egyáltalán nem meglepő. Okozhatta az álmát egy közelmúltban lejátszódott konfrontáció (párja és ön, vagy ön és a barátnője között), de az is lehet, hogy valamilyen múltbeli cselekedete „üldözi” az álmában. Ezen kívül a vérzés a közeledő menzeszre vagy terhességre is utalhat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #51 B.Adrienn 2016-03-16 07:19
Kedves Erzsébet!

Még nem álmodtam hasonlót mint most éjszaka.
A körülményekre pontosan már nem emlékszem, csak arra, hogy valami kisebb baleset ért, leestem valahonnan. Látszólag semmi komoly bajom nem történt, de a fogaim fájtak. Ellenőrzésképp végigtapintotta m őket, majd ekkor jobb felül az egyik fogam éreztem hogy mozog és ki is esett. Gyökerestül. Rengeteg vért veszítettem, ez volt az ijesztő, szinte "megfulladtam" a vér mennyiségétől.
25 éves vagyok, fontosabb esemény az életemben, hogy 3 hete hazaköltöztem páromtól, akivel 6 évig éltünk együtt.
Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel,
Adrienn
Idézet
+1 #50 Rosta Erzsébet 2016-02-24 13:40
Kedves Andrea20! - Re: #48
Annak alapján, hogy szinte havi gyakorisággal álmában elveszíti az összes fogát, arra gyanakszom, hogy egy jó ideje szorongással, aggodalommal tekint a jövőbe, hajlamos rá, hogy sötéten lássa a helyzetét, olykor önbizalomhiányb an szenvedhet, és nincs igazán megelégedve az életével. Ami a legutóbbi álma többi részét illeti, ennek értelmezésébe - egyéb információ hiányában - nem szívesen mennék bele, már csak azért sem, mert lehetséges, hogy csak egyedi rémálomról van szó, mely mindegyikünkkel előfordulhat. Az álomtörténete (terhesség - szülés - menekülés a gyermekével a családtagjait megölő gyilkos rokon elől) akkor nyerhet értelmet, ha van (vagy lehet) valamilyen kapcsolata a való életével. Erre viszont csak ön tudhatja a választ.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #49 Andrea20 2016-02-22 11:46
Kedves Erzsébet!
Szinte minden honapban azt álmodom hogy kiköpöm az összes fogam, vagy a kezembe vagy a mosdókagylóba. Tegnap viszont sorozatosan rossz álmaim voltak, mármint ez mind egy álomban történt de egyáltalán nem függtek össze az események. Úgy keződött hogy odamentem a tükörhöz mert éreztem hogy hogy mozognak a fogaim és meg akartam nézni őket aztán kiköptem a mosdókagylóba mindet. Eztán belenéztem a tükőrbe és észrevettem hogy terhes vagyok de a hasamon csúnya sebek voltak és valamiért tudtam hogy a baba nagyon beteg és műteni kell. A következő jelenet hogy a kisbaba már a kezemben van és már jól van. A családtagjaim mind a közelemben voltak de igazábol ismeretlen emberek voltak csak az álmomban tudtam hogy ők a családom. Aztán megjelent még egy családtak és tudtam hogy meg akar őlni minket. Én a babámmal elfutottam és sikerűlt túlélmünk de mindenki mást a családból megölt. Ezután ébredtem fel. Van ennek a sok össze nem illő dolognak jelentése?
Idézet
0 #48 Rosta Erzsébet 2016-02-21 15:06
Kedves Viktória! – Re: #46
Mivel semmit sem árult el magáról, nem tudom, hogy van-e annak jelentősége, hogy egy nagy lépcsőn lefelé rohanva történt, hogy levált egy darab a fogából, majd később három fogát is elvesztette. Az üveg, melyből a kihullott fogai voltak számomra az átlátszóságot jeleníti meg, vagyis az álma talán arra utalhat, hogy a kommunikációjáb an őszinte, tiszta szavak hagyják el a száját. Mivel az üveg egy meglehetősen stabil anyag, a lebomlási ideje millió években mérhető, a külső megjelenése miatt érzett tudatalatti aggodalmat, mint álma kiváltó okát, nem tartom valószínűnek.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #47 Rosta Erzsébet 2016-02-21 09:57
Kedves Krisztián! – Re: #45
A szuvas fog egy figyelmeztető jelzés, mely arra int, hogy ha nem azt és nem úgy tesszük, amit és ahogyan tennünk kell, rosszra fordulnak a dolgok, és igen kellemetlen következményekk el nézhetünk szembe. A lyukas, rothadó fogak azt is jelezhetik, hogy a tudata alatt már nem érzi magát olyan erősnek, mint korábban, vagy tart attól, hogy a jövőben kevésbé fogadja el a környezete. És persze az sem zárható ki, hogy fogorvoshoz kellene mennie.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet

További olvasnivaló

Tizenöt, Istár és a nyolcadik szefirot, …

A tizenöt a lunáris energia tetőpontját jeleníti meg, és kapcsolata a holddal, a „kicsi hold, holdtöredék” jelentésű Mandel régi német mértékegységből ered, amelyet 15 apró cikk, például tojás vagy dió...

Folytatás...

Kóka János ujjai

  1972. július 5-én született Budapesten. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett Esztergomban, majd 1996-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát. Szakmai pályafutását az informatikai iparban kezdte. 1996-tól...

Folytatás...

Pro és kontra a cápaporcról

Néhány hónapja egy kedves ismerősöm egy doboz cápaporc kapszulával lepett meg, aminek igen megörültem, mert hallottam, hogy kiváló gyulladás gátló, enyhíti az ízületi fájdalmakat, a porckopásokat. Ráadásul éppen kapóra jött...

Folytatás...

Mi lehet a köröm törékenységének, berepe…

Kedves Rosta Erzsébet! Olvastam a honlapon található kézdiagnosztika könyvéből. Érdekel, hogy tudna-e választ adni a problémámra, esetleg a könyvben találnék-e rá megoldást. Mindkét kezemen a hüvelykujj körme, hónapok óta...

Folytatás...

Szexualitás

A régi korok emberei a szexet felszabadultabban, szabadosabban, időtől-helytől függetlenül űzték. A szentélyekben, templomokban a nemi szerveket, a különböző erotikus pozitúrákat, szexpraktikákat, a szexuális aktussal egyetemben, gyakorta ábrázolták. India...

Folytatás...

Jelek és mintázatok a hüvelykujjon

Vertikális vonal Vertikális vonal Egy tiszta, jól rajzolt vertikális vonal a hüvelykujj körömpercén szerencsés jel. Életerőt, eltökéltséget, kitartást és extra energiát ad a kéz...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?