A+ A A-

Olvasóink kérdezték


Jó ideje játszom a gondolattal, hogy olvasóim kérdéseit, és a rájuk adott válaszokat - szerkesztett formában – közreadjam. Mert bizony gyakorta érdeklődtek és kérdeznek tőlünk (!) - az utóbbi szóhasználat nem elütés, ugyanis a honlap fejlesztésében és egyes válaszok megfogalmazásában férjem is segít - sokunkat érdeklő dolgokat. A kérdések többségére azonnal ismertük a választ, de akadtak olyanok is, melyek alapos fejtörést okoztak számunkra, jól megdolgoztatták az agyunkat. Ugyanis mindkettőnket kutakodásra késztetett, keresgélésre ösztönzött, ha valamire nem tudtuk kapásból, vagy csak sejtettük a feleletet. Ez sohasem jelentett terhet számunkra, mindig izgalmas és érdekfeszítő feladatnak tartottuk, hisz - amellett, hogy a kérdések némelyike jelezte, mely területek kívánnak részletesebb kifejtést - a válaszok megkeresése, a magyarázatok kibővítése közben mi is tanultunk.

Természetesen a válaszok közreadása során a magánszférát érintő dolgokat tabuként kezelem, ügyelve arra, hogy a személyes adatok titokban maradjanak. Ezért a neveket, helyszíneket és az egyéb azonosításra alkalmas információkat - a kérdező anonimitásának megőrzése érdekében - megváltoztatva vagy a kezdőbetűjükkel rövidítve közlöm. Képi információt - bármilyen is legyen az - csak a kérdező írásos engedélyével teszek fel a honlapomra.

Semmiképpen nem teszem közzé a személyes hangú megkereséseket, azokat a leveleket, amelyekben a levélírók magukról számolnak be, bensőséges problémáikba beavatva, a környezetükről vallanak, és segítségért fordultak hozzám, mert nem találják a kiutat. E közlések megtisztelő írások, melyek kizárólag nekem szólnak, ezért számomra ezek a vallomások „szentek”. A titoktartás kötelez, a bajban hozzám fordulók mindenki számára ismeretlenek maradnak.

Új sorozatunkat honlapunk színesítésére és még élőbbé tételére szánjuk. Ettől függetlenül - hogy kedvezzünk látogatóinknak - más érdekességeken is törjük a fejünket. S miközben várjuk a további kérdéseiket, az eddigi témákat sem hanyagoljuk el.

Hozzászólások  

0 #85 Rosta Erzsébet 2016-12-15 15:32
Kedves Edvard! – Re: #82, #83, #84
Az az érzésem, hogy néhány igen fontos információt nem osztott meg velem, ugyanis az önmagáról leírtak (immár három éve párkapcsolatban , őszinte szeretetben és összetartásban él) és egyes álomképei között – különösen annak tudatában, hogy a gyermekkori szobájában, Jeszenszky István Fényhozó albumát hallgatva merült álomba – áthidalhatatlan , de legalábbis megmagyarázhata tlan ellentmondást vélek. Persze az is lehet, hogy a múltjában kell keresnie a megoldást. Nemcsak az zavar, hogy az egyes álomfoszlányok eseményei, helyszínei és szereplői között olykor csak meglehetősen nehezen található valamiféle kapcsolat, de legfőképpen az, hogy túl sok bennük az erőszak. Ennek valamilyen oka kell, hogy legyen, de erre a lehetséges választ csak egyedül ön adhatja meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #84 Szabó Átilla Edvard 2016-12-02 08:53
Majd hirtelen mintha nem is lett volna már egyedül vagyok ott, a házban valaki sikolt, elkezd kigyulladni egy két függöny s lövések hangzanak el. Egy fiatalember, úgy 20 esztendős lehet, ámokfutásba kezd s sorra öli az embereket, Egy kislányt sikerült kimenekítenem de közben még páran meghalnak, érdekesség: álmomban nem félek csak az adrenalin tombol bennem s mint valami akciófigura sitty sutty pattogok s teszem amit kell.
Hirtelen képszakadás, itt vagyok Apámnál aki épp a konyhában van és felmos miközben mellette Anna áll egy helyben s éppen a seprűnyelet szopogatja mintha férfi nemiszerv volna. megint képszakadás. Egy nomád faluban vagyok verőfényes napsütésben s szól valami muzsika, kongák s didzseridúk.. nádból készült kerítések, kisebb kunyhók vesznek körül, mindenhol emberek, feketék fehérek egyaránt, mint valami rezervátum valamilyen károsultaknak, majd hirtelen egy fehér nő előkap egy nagy sorozatlövő gépfegyvert s sorra öli az embereket nem válogatva ifjú gyermekek s vének között, hullnak az emberek, én bujkálok körülötte úgy h mindig pont nem vesz észre, majd valaki nekifut s hátba szúrja egy tőrrel.
Hirtelen egy kicsit odébb de ugyanezen a területen lelek magamra, s páran mint egyfajta szektás csoport előrántják egylövetű szuronyos puskaporos fegyverüket, valamit kiáltanak s mészárlásba kezdenek, de itt már újfent a tettek mezejére lépek s egy dombról rájuk ugrom majd a saját puskáikkal kezdem halomra szúrni döfni őket, s a "rezervátum" apraja nagyja is talpra áll és harcol az életben maradásért, majd megjelenik Anna a csatamező közepén fehér csipkés ruhában(nem szexuális inkább tündéri, amolyan középkori női egyberuha vagy mi fene) , azonnal futok felé mert látom mögötte a veszélyt, felkapom a vállamra s menedéket keresek, mindeközben bárki aki a közelemebe ér gyomron rúgom és elrepülnek méterekre, majd képszakadás...
Apám kertjébe tekintek, s a 2 kutya épp verekedni készül( egy Nápolyi Masztiff s egy Fila Brasiliero, mindketten nőstények, jelenleg külön vannak kerítve, szerencséjükre nagy a kert) mivel a vihar kicsavarta a kertkaput, s épp a Masztiff csapni készül oroszlán méretű mancsával s tigris morgás szerű hangot ad ki, elkezdek futni hogy szétválasszam őket s erre felébredek.

Vannak részletek amiket így sem írtam le, például látok egy menyasszonyi ruhában lévő nőt menekülni az égő háznál kint valami fedett parkoló tetején majd a következő pillanatban a helyében találom magam menyasszonyi ruhában s pikk pakk leugrálok s egy golyó sem talál el mivel itt is lőnek rám.
Tisztelettel: Szabó Átilla Edvard.
Idézet
0 #83 Szabó Átilla Edvard 2016-12-02 08:53
Most egy teljesen idegen helyen találom magam, megint csak sötétség egy ismeretlen nagy Amerikai beütésű fehér lambériával borított többszintes úgy 10 szobás ház kertjében ülök egy asztalnál pár idegennel( afféle sztárok voltak, láthatóan tehetősebb 30 as emberek, párom velem szemben ül ő is idősebb, 28 körüli, fénykorában tündöklő, nőies, csodálatos.) Mellettem van 2 szabad hely s megjelenik egy nő aki rákérdez hogy én milyen stílust képviselek, én rávágom hogy Rap majd elszörnyed s távozni készülne mire megszólalok hogy természetesen szórakoztam, az asztalnál nevetés tör ki majd a nőszemély leül mellém.
(Afféle Rocksztárok ülnek az asztalnál, hosszú hajú Férfiak s amolyan öntelt üres tekintetű nők)
Ebben a pillanatban Anna (párom) feláll s azt mondja maradjak nyugodtan hamarosan visszatér, s a bokrok felé tart a sötétségben, de nekem azonnal rossz érzésem támad s felállok, távozok az asztaltól, követem Annát. A bokrok között homály van, afféle enyhe köd, s Anna hirtelen megijed, lefagy, azonnal odalépek magamhoz ölelem s mivel egy hullát vett észre csitítom , nyugtatom s mondom neki hogy biztonságba kell jutnia itt valami nincs rendben, de nyugodjon meg vele vagyok.
Idézet
0 #82 Szabó Átilla Edvard 2016-12-02 08:51
Kedves Erzsébet! Csöppet nyugtalanító álmot éltem át, tele aggodalommal és veszéllyel.
Úgy érzem bármennyire is szeretném nem vagyok képes összeszedetten elejétől a végéig minden részletet leírni, de azért megpróbálom.
(Pár apró tudnivaló rólam: 22 esztendős vagyok, Budaörsön élek 1 éve albérletben, idestova 3 esztendeje párkapcsolatban , őszinte szeretetben és összetartásban, jelenleg édesapámnál vagyok Martonvásáron, a gyermekkori szobámban alszom ha itt vagyok, és elviekben egy Hartmann vonal keresztezi a nyughelyem jelenlegi helyét.)
Elalvás előtt Jeszenszky István -tól a Fényhozó albumot hallgattam, majd a végére álomba merültem.
Álmom itt kezdődik az utcában( Martonvásár Orbánhegy utcájában mely lényegében mezőgazdasági területnek számít, itt szőlősök, szántóföldek kukoricások vannak, az egyetlen ami van az utcában a közmű által az a villanyáram, itt mindenkiinek fúrt kútja van s az utca lakosainak zöme fával fűt) állok az út közepén párommal az oldalamon, este van, viszont a hold fénye bevilágítja látóterem, valami ok folytán Nagybátyámhoz szeretnék ellátogatni(éde sapám öccse, ő is az utcában lakik alig 600 méterre édesapámtól) így hát teljesen természetesen a jobb kezem mutató ujjával köröket kezdek leírni a levegőben, csöppet erőlködök is a koncentrálás végett mivel közben nagybátyám utcarészét képzelem el, majd párom rámad egy karkötőt s azt mondja most csináld! Megjelenik egy lángoló tűzkör a levegőben amelyben a célállomás látható, átlépek rajta s ott termek az úton nagybátyám kerítése mellett.

Ezek után képszakadás majd hirtelen itthon találom magam, mármint édesapámnál, fényes nappal van s afféle házibuli bár alkohol nincs a terítéken, sőt semmien fogyasztási cikk , körül belül 10en vagyunk, mind korombéliek s mind egy szálig idegenek, az elmém szüleményei. Egy molett srác hirtelen kiesik az 1. emeleti ablakból félmeztelen állapotban s a kertben lévő hintaágyon csattan majd legördül a földre, majd egy leány megkérdi tőlem h rendben van e, én azt mondom hogy persze, szerencsésen zuhant, majd újfent képszakadás...

(folytatás a következő hozzászólásomba n)
Idézet
0 #81 Rosta Erzsébet 2016-11-23 14:09
Kedves Dóri! – Re: #78 (2. álom)
A másik álma, mely az utóbbi időben ismétlődő jelleget öltött, szó szerinti értelmezésben arra utalhat, hogy mostanában olykor eljátszik a házasodás (a párválasztás) gondolatával. Általában pozitívan éli meg az eseményt, azonban olykor érez némi félelmet is a dolog miatt. Ám az álmainkat a legtöbb esetben nem direkt módon, hanem szimbolikusan kell értelmeznünk, vagyis álmaiban a menyasszonyi ruha felöltése az esküvő nem a házasságkötésre utal, hanem szimbolikusan azt a törekvését jelzi, hogy szeretné a személyiségében „szelíden megbúvó férfiasságot” magába asszimilálni és kifejezésre juttatni. Ebben a kontextusban az esküvő az önben lévő nőies és férfias tulajdonságok egyesülését, ötvöződését jelenti. Ettől egyáltalán nem kell tartania, mert ezáltal a nemiségét tudatosabban és magasabb szinten élheti meg. Végezetül megjegyzem, hogy az átlátszó szekrényben látott halott menyasszonyokat egyáltalán nem kell negatívan értékelni, ugyanis az „álmoskönyvek” szerint ez a hosszú, boldog házasság jele.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #80 Rosta Erzsébet 2016-11-22 14:09
Kedves Dori! – Re: #78 (1. álom)
Az alligátor - a krokodilhoz hasonlóan - álomban a primitív hím szexualitás szimbóluma a nagy farkának, durva bőrének és a párzási időszak alatti agresszív viselkedésének köszönhetően. Ez egy veszélyes állat, mely a zavaros vízben les az áldozatára és mindenféle figyelmeztetés nélkül támad.
Az erőszakos udvarló szimbóluma, illetve az olyan személyé, aki fájdalmat okozott vagy okozhat egy romantikus kapcsolatban.
Másrészről - mivel köze lehet az álmához - azt is fontos megjegyezni, hogy az alligátor azon ritka állatok egyike, melynek állandóan erekcióban van („használaton kívül” a kloákájában „megbúvó”) pénisze, és - tekintve, hogy kollagénnel (zselatinszerű fehérjével) van tele - még akkor sem veszít a merevségéből, miután a hím megtermékenyíte tte a párját. Maga a szexuális aktus ugyan csak néhány másodpercet vesz igénybe, viszont az „előjáték”, a násztánc néha órákig is eltarthat.
Végezetül az a tény, hogy álmában egy állattal szeretkezik, amennyiben úgy kezeli a szexpartnereit, mintha állatok lennének, a szexuális éretlenségére is utalhat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #79 Dori 2016-11-07 09:09
kedves Erzsebet..nagyo n furcsallom,azt almodtam az ejjel hogy egy aligatorral szeretkeztem..e rtettem amit beszelt hozzam de nem emlekszem mit mondott ez az egesz a baratnomnel tortent..tiszta ba voltam vele hogy szettephetett volna de en nem feltem tolle...elotte kint voltunk egy kanalisnal es ott 4 aligatort lattunk akik az aldozatjukra vartak..azt hiszem ez az aligator is onnand jott a baratnomhoz.... ...es meg egy dolog az, hogy nagyon sokszor almodom az utobbi idoben azt hogy menyasszony vagyok ,de mindig eloszor az anyukamat latom menyasszonyi ruhaban es orul,aztan hirtelen en vagyok menyasszonyi ruhaban es az az egesz az en eskuvom es teccek magamnak,orulok ..de valamejik nap feltem..menyass zonyi ruha volt rajtam es uldoztek es eggy nagy atlatszo szekrenyt pillantottam meg ami tele volt halott menyasszonnyal. .elore is koszonom a valaszat.udv: Dori
Idézet
-1 #78 Rosta Erzsébet 2016-11-05 13:21
Kedves Krisztina! – Re: #76
Bár (ha jól értelmezem a leírását) csak az álmában támadt valamilyen megoldásra váró problémája, álmát üzenetként is lehet értelmezni. Ezt pedig – ahogyan azt Ön is érzi – az édesapja kezén látható hófehér kesztyűk metaforikus jelentése hordozza. A fehér kesztyű ugyanis a tisztaságot, erkölcsösséget szimbolizálja. Vagyis anélkül, hogy egyetlen szót is váltott volna elhunyt édesapjával, a kezein viselt fehér kesztyűkkel egyértelműen jelzi, hogy akkor nyer védelmet, biztonságot, ha megőrzi morális tisztaságát, becsületesen, előítéletektől mentesen kezel minden problémás helyzetet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #77 Hohmann Krisztina 2016-11-03 16:14
Kedves Erzsébet! Egy reggeli rossz álomból ébredve, keresve annak jelentésére a magyarázatot, akadtam erre az oldalra. Mivel kielégítő válaszra nem találtam és egész nap foglalkoztat a dolog, így szeretném, ha segítségemre lenne. Apu 1 éve halt meg. Bár nem telik el nap, hogy ne gondolnék rá, még soha nem álmodtam vele... kivéve az elmúlt éjszakán. Valami problémát kellett volna megoldani, amire édesanyám csak annyit mondott: "Ha apád élne, ő el tudná intézni." Ez a lakásban hangzott el. Majd kilépve onnan, a járdán kb. 2 m-re tőlem -legnagyobb döbbenetemre- megláttam aput. Megszólítottam, mire ő felém fordult; egy hófehér kesztyűt viselt, ami szinte áttetsző volt. Azt hittem (álmomban), hogy csak a képzeletem játszik velem, hiszen tudtam, hogy már nem él, de ahogy hozzám lépett és mosolyogva átölelt, éreztem az ölelését; teljesen valósnak tűnt. Szerettem volna szólni hozzá, de nem jött ki hang a torkomon.... és itt felébredtem. Az egyértelmű, hogy hiányzik, de ezt a fehér kesztyűt nem értem, pedig biztosan jelent valamit. Ön mit gondol? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Krisztina
Idézet
0 #76 Rosta Erzsébet 2016-10-04 10:51
Kedves Judit! – Re: #74
Bár semmit sem árult el önmagáról, számomra az álma egyáltalán nem nevetséges, és – ha nem nyilvánosan (mások szeme láttára) végzi a bilin a szükségét – még csak furcsának sem tekinthető. A helyszín – fodrászüzlet – azt sejteti, hogy szeretne változtatni a viselkedésén, és készen áll arra, hogy irányba mozduljon el. Emellett persze arra is utal, hogy egyúttal döntést hozott, vagyis szeretné mások érdeklődését felkelteni maga iránt, jó benyomást kelteni valakiben. Ebben a kontextusban – bármennyire furcsának is tűnik – a kakálás pozitív cselekvésnek számít, ugyanis szimbolikusan azt jelzi, hogy szeretne megszabadulni minden rossz, nemkívánatos és piszkos dologtól, amivel eddig találkozott az életében. Hátrahagyva a múltját, elfeledve a rossz emlékeket, megszabadulva a negatív gondolatoktól, a problémáktól, felülkerekedve a káros szokásain, készen áll új fejezetet nyitni az életében.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #75 Judit 2016-09-24 07:51
Nevetséges, de azt álmodtam, hogy ülök a" bilin", kakálok és közben szólit a fodrász , hogy én következem. Alig tudtam végezni, eltakaritani,
Idézet
0 #74 Rosta Erzsébet 2016-09-02 14:25
Kedves Vivien! – Re: #69
Szívesen segítenék az álma lehetséges jelentésének a megfejtésében, ehhez azonban a leírtak pontosítására és némi kiegészítésre lenne szükségem. Mivel - mint írja - fontos döntés előtt áll, kérem, jelezze, hogy az álma értelmezése érdekében hajlandó-e további információkat is megadni. Ha igen választ kapok, a kérdéseimmel privát levélben keresem meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #73 Rosta Erzsébet 2016-09-01 14:29
Kedves Márta!
Az extra interphalangeál is redők (jól árkolt horizontális vonalak az ujjpercek hajlító redői között) előfordulása az ujjakon meglehetősen ritka (1% alatti), és elsősorban az ázsiai és afrikai kezeken találkozhatunk velük. A modern kézelemzés a nem tulajdonít nekik különösebb jelentőséget neki, a klasszikus palmisztriában viszont egyesek a jó kommunikációs képesség jeleként vagy az adott ujj által jelzett kvalitások megerősítését látják e vonalakban. Azt mondják, hogy ezek örökletesek lehetnek, vagyis akinek ilyen vonalai vannak, valamelyik felmenője is rendelkezhetett extra horizontális ujjredővel. Egyes genetika eredetű rendellenességn él (Alagille szindróma: horizontális extra redő a középső ujjpercen, egy vagy több ujjon; Pit-Rogers-Dank szindróma: horizontális extra redő a hüvelykujjon; sarlósejtes anémia: extra redő a körömpercen a hajlító redő fölött) a statisztikai átlagnál gyakrabban fordulnak elő ilyen vonalak, de ez diagnosztikai célra nem használható, vagyis nem jelenti azt, hogy a jelenlétük genetikai problémát jelezne.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #72 Rosta Erzsébet 2016-09-01 13:18
Kedves Orsi! – Re: #68
Nem szívesen értelmezem a párja álmát, mert a kérdést nem tőle (az álomgazdától) kaptam, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nem zavarná, ha olyasmi derülne ki belőle, amit nem szeretne, ha más is megtudna. Márpedig az olyan álom, melyben a volt feleség az egyik főszereplő, hordozhat ilyen üzenetet. Ezért most az álmának csupán az egyik lehetséges - melynek publicitása az álomgazda számára is elfogadható - olvasatát említem meg. E szerint a röviden leírt álom párjának a gyermekei biztonsága miatti aggodalmát, illetőleg tehetetlenség érzését fejezi ki. Az pedig meglehetősen elgondolkodtató , hogy a párja – noha az álmában mindkét alkalommal az exének is a segítségére siet – miért érzi az tudata alatt, hogy mások előtt az ártatlanságát kell bizonygatnia.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #71 Marta 2016-08-30 13:01
Kedves Erzsebet,
A jobb kezem osszes ujjan nem csak az utolso ujjpercnel es kozepen van vonal, hanem kozottuk is fut egy eles vonal. Akiknek megmutattam eddig, viccesen mindig azt kerdeztek, hogy ott is hajlik-e az ujjam. Van jelentosege ezeknek a vonalaknak? Koszonom a valaszat
Idézet
-1 #70 Vivien 2016-08-29 14:17
Kedves Erzsébet!
A tegnap este azt álmodtam hogy bentvagyunk az exem hazában a férjemmel meg a 3 gyermekemmel a fiamat leszeretném küldeni a hátsó udvarba valamiért és a férjem figyelmeztet hogy lassan küldjem a gyereket mert különben baj lesz abban a pillanatban repülőgépet mennek el a ház fölött lenézek a városra mintha álmomban dombtetőn lenne a házunk látom mindenhol lőnek (csak a lővések fényét látom)
Következő pillanatban az udvaron vagyok a férjemmel ugyan csak az exem házában az udvaron belecsap a villam a tetőtéri ablakba és ott tűz lesz befutok az exem házába szaladok fel a padlasra vízért lavorral a kezemben a mosdónál a csap nincs a helyén belépek egy zuhanyzóba ahol a zuhanytárca tele vízzel a zuhanyból csordogál a víz és éreztem hogy van ott valaki
A következő pillanatba megint az udvaron állok a férjemmel az exem házába közös baba a kezébe nyujtja a telefonját felém én nem értem mit akar ő bunkón mondja nekem hogy köszi hogy felhangosította d és hívja a tűzoltókat.
A következő álomrészben a házban vagyunk barátnőm aki velünk lakik kimegy a teraszra rágyujtani pont ugy hogy takarásban van a napaliban a kicsi a hintában egyszercsak ketto vilamcsapas egymas utan a baratnom iranyaba kiabolok neki egyszer csak elsotetul minden ketto darab fénycsikot látok mintha áram menne a sötétségben hatalmas nagy robbanás után vakito fehérség nem látok semmit szólitom a gyerekeket nem szólnak a kicsit kiveszem a hintábol de ernyedt a teste .
álmom végén pedig aluljároban kamaszlányom nyelvét akarom agresszivan kiszakítani.
Köszönöm szépen előre is a válaszát fontos lenne mert nagy döntés elött álok
Idézet
0 #69 Orsi 2016-08-22 12:59
Kedves Erzsébet! Egy álom lehetséges jelentéséről szeretnék kérdezni: párom a volt feleségével álmodott: azt álmodta, hogy őt és a kisebbik lányukat elrabolták autóval, és ő ezt látta. Segítséget kért, utánuk ered, végül meglettek mindketten. Később az exfelesége ismét megjelent ebben az álomban, odajött hozzá, a házunk elé beszélni, gyereksírás hallatszott, majd jött egy disznó, aki majdnem fellökte a páromat, végül az exfeleséget lökte fel. Elesett, nem mozdult, ezért ismét segítséget hívott a párom, és bizonygatnia kellett, hogy nem ő lökte fel, nem ő bántotta. Mit jelenthet ez?
Előre is köszönöm a válaszát, nagyon érdekelne...

Orsi
Idézet
0 #68 Rosta Erzsébet 2016-06-15 10:27
Kedves Reni!
Meglehetősen furcsa álmai annyira ellentmondanak a leírása által sugallt „valóságnak”, hogy jelentősebb kiegészítő információ nélkül nehéz ésszerű magyarázatot találni rájuk. Az ugyanis igen csak különös, hogy a szerető nagyapja - nem gondolva a családjára - az élete munkáját (a házát és a kocsiját) a lángok martalékává teszi. A második álmával kapcsolatban - melyben értetlenkedik édesanyja viselkedésén - pedig az a problémám, hogy ha valóban nem adekvát a mamája viselkedése, miért álmodott ilyet.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
-1 #67 Reni 2016-06-11 09:38
Kedves Erzsébet!
Én az este a szerető nagyszüleimmel álmodtam. Papám elsőnek felgyújtotta a családi házukat mert elege lett mindenből... Aztán elmentünk egy fatelepre míg elmentem megkeresni mamámat addig papa a kocsiját is felgyújtotta. Nem maradt semmijük. Utana felébredtem. Vissza aludtam. A következő álmom pedig arról szólt, hogy mamám aki egy tündéri, mindig nyugodt természetű imád engem de valamiért bezáratott engem egy szobába... Azt mondta hogy innen nem menekülök.. Azt kellett tennem amit ő mond. Féltem tőle. De nem értettem hogy miért tette ezt velem. Álmomba teljesen más volt..parancsol gatott,máshogy öltözött.
Idézet
0 #66 Edit 2016-05-09 18:54
Kedves Erzsébet!
Részletes elemzését hálásan köszönöm. Amikor 5 nappal ezelőtt felébredtem ebből a szörnyű álomból, bizony nagyon el voltam keseredve. Annyira rossz volt, annyira lebénított és felzaklatott, hogy bizony sírva fakadtam az ágyban fekve. Ebből a letargiából aztán csak az a gondolat húzott ki, hogy ¹írok Önnek, ²DOBOG a szívem. Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit akkor éreztem álmomban, amikor csend volt "benn". Azóta többször odateszem a kezem, és tudok nagyon, de nagyon örülni annak, hogy hallom a kalapálást.
Azt hiszem megértettem, milyen üzenetet kaptam az álommal. Nagyon találó.
Köszönöm Önnek még egyszer.
Üdvözlettel: Edit
Idézet
+1 #65 Rosta Erzsébet 2016-05-09 11:26
Kedves Edit! – Re: #62
Bár a saját halálunkról, haldoklásunkról szóló álmok az életünk pozitív és negatív eseményeit egyaránt reprezentálhatj ák, a leggyakrabban azt a vágyunkat jelzik, hogy szeretnénk valaminek a végére jutni, vagy megszabadulni a jelenlegi szituációból, hogy vége legyen a folyamatos stressznek. Az álmához fűzött személyes jellegű (ezért nem nyilvános) kiegészítés alapján az ön esetében is ez utóbbiról van szó, vagyis nem az egészségi állapotával kapcsolatos. A halál, mely egy igen erőteljes szimbólum, általában a legbensőbb érzéseinkkel kapcsolatos. A halál várása, a haldoklás a belső fejlődésünket, vagy a változás, illetőleg a horizontunk kitágítása iránti vágyunkat szimbolizálja. Sokan azonban – akárcsak a halálra – az ismeretlen, bizonytalan jövőre is bizonyos félelemmel gondolnak, ezért a tudattalanunk az álmunk révén próbál útmutatást adni, hogy miképpen birkózzunk meg a szorongásainkkal.
Ha csak nincs valamilyen racionális oka (például gyógyíthatatlan betegség, öregkori végelgyengülés) olyankor halunk meg álmunkban, amikor valaminek – egy karriernek, házasságnak, vagy kapcsolatnak – a befejeztével, vagy egyéb, az életünkre kiható jelentős változással kell szembenéznünk. Vagyis az álmunk jelezheti azt, hogy valami „a halálán van” bennünk, de szimbolizálhat egy új kezdetet vagy fejezetet is az életünkben. Ezzel azt is sugallhatja, hogy felejtsük el a gondjainkat, szabaduljunk meg tőlük, és kezdjünk valami újba. Olykor az ilyen álom arra hívhatja fel a figyelmünket, hogy alaposan vizsgáljuk meg önmagunkat, az életünket, vegyük számba a szokásainkat, és nézzük meg, miként hatnak a fizikai és lelki egészségünkre. Bár maga a halál érzelmileg eléggé felkavaró lehet, valójában – miként most is – a legtöbbször a változásról szól. Hogy megszűnjön a régi énünk, vagyis ahhoz, hogy „meghalhassunk” , fel kell adnunk a régi érzéseinket, változtatnunk kell az idejétmúlt értékrendünkön, mert egy új élet látható a horizonton. A halál valójában a régi gondolkodásmód, vagy viselkedési minta megszűnését jeleníti meg; vagy arra mutat rá, hogy a személyiségünk egy oldalának meg kell halnia, hogy továbbléphessün k. Ne a jövő miatt aggódjon, hanem inkább arra gondoljon, mit hagy maga mögött, mitől szabadulhat meg.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #64 Rosta Erzsébet 2016-05-08 15:02
Kedves Ildikó! – Re: #63
A röviden leírt álma több kérdést is felvet bennem. Eléggé függetlennek érzi magát? Sikerre vágyik? Szeretné valami miatt elhagyni az otthonát vagy a barátait? Ha mindezekre nemleges a válasza, még mindig kérdéses, hogyan kerül a képbe a volt barátja. Miért éppen vele indul, tőle vár segítséget? Az is egy érdekes körülmény, hogy sokan igyekeznek a repülőtérre, azonban gyalog szeretnének eljutni oda. Ez valamilyen rendkívüli helyzetre utal, olyan szituációra, melyben az emberek egyedül a saját fizikai erejükre támaszkodhatnak . Ugyanakkor az előbbiekkel nem egyeztethető össze az exbarátja „online jegyvásárlásra” tett javaslata. Mindenestre az eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a repülésük nem egy tervezett utazás, hanem feltehetően egyfajta menekülés. Szimbolikus értelmezve, valamit szeretnének maguk mögött hagyni. Vajon mi lehet ez? A múlt, a szülőhely, a család, a szokások? És a legvégén megválaszolatla n marad az is, hogy ez egyáltalán sikerülhet?
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #63 Ildikó 2016-05-05 20:53
Kedves Erzsébet!
Azt álmodtam hogy volt barátommal egy repülőtérre mentünk gyalog ,rajtunk kívül még sokan mentek oda,volt aki a sietségben sárba esett, aztán amikor már majdnem jegyet vettünk akkor a volt barátom azt mondta hogy inkább online vegyünk jegyet úgy olcsóbb.Amikor megkérdeztem tőle hogy meg tudja e oldani vagy nem e késő nem válaszolt amikor ránéztem pirossá vált a szeme és nem mozdult az arca nem válaszolt.Mit jelenthet ez?
Idézet
+1 #62 Edit 2016-05-04 03:43
Kedves Erzsébet!
Különös álmom volt most éjszaka: gyanítom, hogy valamilyen betegség miatt leállították a szívemet. Nem dobogott tovább. Egy házban voltam ismerős és ismeretlen emberekkel, ketten közűlük már nincsenek az élők között: egyikük huszon éve meghalt első barátom anyukája volt, a másik pedig nemrég eltávozott kollégám. Éltem még és tevékenykedtem, de tudtam, hogy pár órán belül meg fogok halni. Ez félelemmel és a vele járó izgalommal töltött el. Kérdeztem már halott kollégámat: Te már túl vagy rajta, milyen volt meghalni? Azt válaszolta, hogy semmi különönös.. Időről időre a szívemre tettem a házban járkálva a kezem, mely már nem dobogott és vártam a halál érkezését. Csináltam a dolgom, nem feküdtem ágyban. Úgy éreztem, 4-5 órám van hátra az életből. (Valamiféle vendégség volt egyébként talán a házban, mert főzéshez előkészület történt, vendégek ültek a kanapén.) Rossz volt tudni, hogy meg fogok halni, élni akartam még, de tudtam, hogy nincs sok időm.

Segítségét az álom értelmezésében előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Edit
Idézet
+1 #61 Rosta Erzsébet 2016-04-01 12:39
Kedves Judit!
Látatlanban felelőtlenség lenne bármit is válaszolnom a kérdésére, és nemcsak azért, mert nem mindegy, hogy mennyire mély, jól árkolt, markáns és ívelt az életvonal, és persze az sem elhanyagolható, hogy szimmetriát vagy aszimmetriát mutat a két keze, hanem az értékelésnél arra is tekintettel kell lenni, hogy milyenek a kéz egyéb jellemzői. Másrészről, mivel az ön által leírt bifurkáció meglehetősen ritka az életvonalon, én abban sem vagyok biztos, hogy valóban az életvonala ágazik mindkét kezén kétfelé, és nem arról van szó, hogy a fej- és az életvonalai futnak kezdetben együtt kb. a középső ujj tengelyéig.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet

További olvasnivaló

Szemölcsök III. - Keletkezésükkel kapcso…

A nép körében sokféle kifejezés élt, vagy él még ma is a szemölcsre, a Magyar Néprajzi Lexikon számos elnevezést - bibircsók, bibircsó, borsóka, fökin, fökény, kinövés, köszfin, lencse, sömötyű, sümőcs...

Folytatás...

Szorongás, rettegés, fóbia

A szorongás és a rettegés szavaink jelentését mindenki jól ismeri, azonban a fóbia esetében - különösen, ami a hétköznapi nyelvhasználatát illeti (ebbe magamat is beleértve) - már vannak kétségeim. Ezért...

Folytatás...

’No Name’ kézelemzése

A modern kézolvasás osztályozása szerint a kezek leginkább a Föld típusra hasonlítanak, azonban az egyezés a típus ismérvekkel közel sem teljes, ezért a karakterjellemzők közül általánosságban elsősorban a rövid ujjú...

Folytatás...

Numerológiai segédlet (II.): összetett s…

"A szám szó, de nem beszédhez való szó. Hullám és fény, de a szemnek nem látható. Végtelen sok variációja van, mégis változatlan. Az élet minden formája a csodálatos számok arcát...

Folytatás...

Kettes a dualitás, a házasság száma

A kettes mint a páros számrendszer bázisa, jelképe a dualitásnak, az alteregóknak, az ellentéteknek, a kettősségnek; reprezentálja a két nemet, az ikreket, a két pólust, a feszültséget, a megosztást...

Folytatás...

A párom szeretkezni akart, de mintha fig…

  Az alábbiakban ismertetett álomleírást még régebben - amikor még privát módon is készítettem álomfejtést - küldte el az egyik hölgyolvasóm. Mivel - a bizonyos mértékig tipikusnak is tekinthető - álma...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?