A+ A A-

Az életvonal

  • Közzétéve itt: A tenyér vonalai


Az életvonal, mely a tenyér legfontosabb vonala, a hüvelykujjat veszi körül. Az ideális életvonal szabályosan hosszú, szépen ívelt, egyenletesen sima, töretlen, a Vénusz-domb tövében húzódik. Az ön- és a fajfenntartást jelképezi, mert ezen a vonalon a Vénusz és a Mars erői találkoznak. Az életvonal minőségéből a vitalitás mértékére, a fizikai erőnlétre, a szervezet egészséges vagy megbetegedett állapotára következtethetünk.

Az életvonal nem igazi karakterjelző, mivel inkább a megtörtént, illetve a közeljövőben potenciálisan várható események kulcsvonala. E szerepe elsősorban két területen: az általa határolt Vénusz-dombbal való kapcsolatában, valamint az egészség-prognózisokban fontos. Ez utóbbinál azért, mert a közérzetet befolyásolva, közvetett módon hatással van az ember karakterére. Azt, hogy ép testben ép lélek lakozik-e, az élet- és a fejvonalak mutatják.

Az életvonal azzal jelezheti a karaktert, hogy miként ível át a kézen. Ha mélyen a tenyér belsejében, egészen a csuklóig húzódik, akkor a Vénusz-domb nagyon fejlett, ez esetben kicsattanó vitalitású, életigenlő, jelentős szexuális energiával rendelkező embert jelez. A hüvelykujjhoz közel haladó kis ívű életvonal kényes egészséget, következésképpen csendesebb karaktert mutat. Az ilyen személy visszahúzódó természetű.

Az életvonal színe is tudósíthat a fizikai állapotról. A halvány életvonal legyengült szervezetet, vérszegénységet, a vörös életvonal jó egészséget jelképez.

A szélesen ívelt, hosszú életvonal egészséges életet, kiegyensúlyozott szexualitást jelez. A kis ívű, lapos életvonal csökkent életerőről, unalmas szexuális életről árulkodik. A hullámos életvonal az illető állhatatlanságára, gyengeségére utal. A rövid életvonal nem feltétlenül jelent rövid életet, de kétségtelenül kedvezőtlen. Jelenthet gyenge koncentrálóképességet, megromlott egészségi állapot miatti gyenge fizikumot. A hirtelen kettétört, megszakadt életvonal életveszélyt, súlyos betegséget jelezhet. A dupla életvonal nagyon ritka jel, mivel megkettőzött életerőt jelöl.

Bár az életvonal hosszából sokan következtetnek a várható élettartamra, a hosszú életvonal mégsem jelent hosszú életet is. Az életvonal hossza inkább az illető szívósságáról, egészségi állapotáról árulkodhat.

Az élettartam hozzávetőleges megállapítása azért érdemel elsősorban figyelmet, mert ennek alapján dönthető el, hogy az életvonalról leolvasható események közül melyik az, amelyikben az illető már túljutott, és melyek azok, amelyek még váratnak magukra. Az életvonal felosztása a Jupiter- és a Vénusz-domb között kezdődik, és a vonalról a csukló felé haladva 20 éves periódusokat lehet meghatározni. A csuklóvonalig lefutó életvonalnak többnyire 80 évet tulajdonítanak. Az életkor felét jelentő 40 évet a Vénusz-domb közepére helyezhetjük el.

Hozzászólások  

+1 #32 Nagy Alexandra 2018-10-26 22:29
Kedves Erzsebet!

A nagyobbik fiam kepen hianyzik az eletvonal. Mindig rovid volt mindket kezen, de most a passziv kezen két egymas melletti rovid vonal van,a jobb kezen meg rovidebb lett, illetve mintha belefutna egy lanyard all a sorsvonalba, és onnan tobb vonal futa csukloig.
Mi lehet az oka? Az egeszsegevel ludtalpon, és genetikailag laza izuleteken kivul nincs problema.
Köszönöm valaszat

Alexandra
Idézet
+1 #31 Rosta Erzsébet 2016-03-19 14:21
Kedves Niki!
A kéz egyetlen jellemzője (az életvonal végződése) alapján felelőtlenség lenne bármit is mondanom, különösen látatlanban. Arról nem is beszélve, hogy jelen esetben nem önről, hanem egy másik személyről van szó, aki nem biztos, hogy jó ötletnek tartja dolgot. Annyit azért elárulok, hogy a - bárki által hozzáférhető - klasszikus palmisztria szerint az ilyen életvonal sok utazást jelez, és a szülőföld elhagyására utal.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #30 Máté Nikolett 2016-03-14 19:18
Kedves Erzsébet!
Köszönöm a könyveit!
Azt szeretném kérdezni, hogy bal tenyéren erőteljes, ám de egyenesen a Hold-dombra felfutó életvonal mit jelenthet?
Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel,
Niki
Idézet
0 #29 Rosta Erzsébet 2015-05-09 08:49
Kedves Judit!
Mivel már többen kerestek meg hasonló kérdéssel, az életvonalról egy részletesebb – a modern kézelemzők nézeteit összegző – cikket írtam. Ez az alábbi linken érhető el:
http://www.erzsebetrosta.hu/A-kezelemzes-gyakorlata/az-eletvonal-hossza-es-minosege.html
A másik kérdésére az a válaszom, hogy kizárólag online vagyok elérhető.
Ha a javasolt cikk elolvasása után sem nyugodna meg, keressen meg privát levélben a Kapcsolat menüponton keresztül.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #28 Judit 2015-05-08 21:47
Kedves Erzsébet!
A lányom életvonala elég rövid.Meg is vagyok ijedve emiatt!!Nagyon szeretnék többet megtudni erről!!Hogyan tudok Önnel kapcsolatba lépni?Köszönöm! !
Idézet
0 #27 Rosta Erzsébet 2015-05-08 14:48
Kedves Tünde!
Kérdésére a választ az Eltérések a kezek között, aszimmetrikus kezek c. írásomban megtalálja. A keresésében az oldal jobb felső sarkában található Keresés menü nyújt segítséget.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
-3 #26 Tünde 2015-05-08 06:07
Kedves Erzsébet! Életvonal szempontjából melyik tenyeret kell nézni? Mivel a bal tenyeremen rövid, halvány viszont a jobb tenyeremen hosszú és mély.
Idézet
0 #25 Rosta Erzsébet 2015-03-08 13:37
Kedves Ditta!
Egyetlen vonalrajzolat kiragadása alapján - még ha ez az életvonal is - felelőtlenség lenne bármit is mondani, ugyanis a kezeket mindig komplexen kell értékelni. Annyiban viszont megnyugtathatom , hogy az életvonal hossza nincs szignifikáns kapcsolatban a várható élettartammal. Mivel az utóbbi időben többen is kérdeztek az életvonallal kapcsolatban, egy külön írásomban is foglalkozom ezzel a kérdéskörrel. Ennek a címe: "Az életvonal hossza és minősége". Javasolom, olvassa el!
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
-1 #24 Rácz Ditta 2015-03-07 09:42
KEDVES ERZSÉBET!

A Jobb tenyéren az életvonal hosszú és a végén a csukló végén két villa látható, a hosszú és a rövid életvonal jelentése mit jelent, hosszú, vagy rövid életet? a jobb tenyére erős hosszú az életvonal és a csukló előtt kicsit megtört, de utána folytatódik tovább az életvonal , ez mit jelent??
köszönöm a válaszát--- Ditta
Idézet
0 #23 Rosta Erzsébet 2015-03-01 16:21
Kedves Aurora!
Mivel egyéb anomáliáról nem ír, csupán az életvonal hossza miatt nem kell aggódniuk, ebből ugyanis nem lehet a várható élettartamra következtetni. Javasolom, hogy olvassák el az „Életvonal hossza és minősége” című írásomat!
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #22 aurora 2015-02-28 20:15
tiszteletem!
a kérdésem a következő lenne:
a férjem életvonala meglehetősen rövid körülbelül a vénusz domb feléig tart.több mint a fele igen erős határozott a vége viszont elágazik az elágazások ugyanolyan hosszúak és halványak.meggy őződése,hogy rövid életére utal.szeretném megkérdezni ön mire következtet a leirtakból?kösz önöm válaszát.
Idézet
+1 #21 széles andor 2015-01-25 12:47
Kedves Erzsébet! Köszönöm a választ és a segítséget. Véletlenül nem tetszésemet fejeztem ki. De nem szándékos volt, bár ugye véletlenek nincsenek :-)Köszönöm! :l
ol:
Idézet
0 #20 Rosta Erzsébet 2014-11-21 16:40
Kedves Niki!
Én azért óvatosabban fogalmaznék, ugyanis a diagnózis ennél sokkal komplexebb. A kéz abnormális vonalai, az ujjbegyek bőrfodorrajzola tai, az ujjak deformitásai, a körömproblémák stb. valójában csak felhívják a figyelmet bizonyos betegséghajlamo kra, esetleges veleszületett genetikai rendellenessége k lehetőségére, tápanyaghiányra . Igazából abban segíthetnek, hogy egyes jelek a betegség tényleges kialakulása előtt megfigyelhetők, így van lehetőség a pontos orvosi diagnózis elvégzésére, a megelőzésre. Ha azt tudjuk, hogy milyen veszélyek fenyegetnek, változtathatunk az életvitelünkön, táplálékbevitel ünkön, a hormon-háztartá sunkon, ami később a kezünkre is „rányomhatja a bélyegét”. Így például a stresszre jellemző apró, kusza vonalak eltűnhetnek, a fővonalaink idővel markánsabbá, jobban rajzoltabbá válhatnak, a kezeink rugalmassága, vitalitása is pozitívan változhat. Ez utóbbi tekintetben a tudatos táplálkozás, életvitel valóban kedvező hatással járhat.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #19 Niki 2014-11-19 12:17
Kedves Rosta Erzsebet!
Köszönöm az előző gyors válaszát! Lenne egy másik kérdésem.
Azt tudom hogy látható/megmond ható hogy melyik szervünk gyengébb vagy epp sérült de az érdekelne nagyon, hogyha látom például hogy a gyerekem kezén vese vagy epp máj gyengeségre utal es tudatosan odafigyelek az étkezésre es a vitaminokra hogy rendbe jöjjön ! Szóval a vonalak ilyen módon befolyasolhatoa k/ átformálhatóak? A vonalak megváltoznak ha egy szervünk javul? Lehet ra tudatosan hatni es javitani?
Köszönöm
Niki (Tözsgyökeres XX. Ker-i) :)
Idézet
0 #18 Rosta Erzsébet 2014-10-28 18:10
Kedves Krisztina! – Re: #15
A kezeket csak komplexen, az összes jellemzőjének alapos szemrevételezés e, és az információk összegzése, szintetizálása után lehet értékelni, ezért egy egyedi jellemző alapján bármit is mondani - különösen így látatlanban - nagy felelőtlenség lenne. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egy „rossz” életvonal (egyébként az öné egyáltalán nem biztos, hogy ilyen) önmagában még nem jelent gyenge egészséget, mérsékelt vitalitást, mint ahogyan egy „jó” életvonal sem garancia az ellenkezőjére. Sajnos még azt sem tudom felajánlani, hogy küldjön képet a kezeiről, mert a jelentkezési lehetőséget kézelemzés készítésére 2014 tavaszán felfüggesztette m, és igazságtalan lennék a hosszú ideje türelmesen várakozó olvasóimmal szemben, ha bárkit is eléjük vennék. Remélem, megért!
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #17 Rosta Erzsébet 2014-10-28 17:36
Kedves Niki! - Re: #14
Az életvonaltól nem kell tartania, mert a vonalak közül az egybeolvadó szív-és fejvonal (az ún. Simian-vonal, vagy majomredő), valamint egyéb jelek esetén az extra hosszúságú fejvonal (Sydney-vonal) utalhat bizonyos genetikai rendellenességr e. Emellett érdemes még megnézni, hogy az ujjak normálisak-e, nincs-e rajtuk hajlítóredő-hiá ny vagy –többlet, illetőleg – ha valamilyen abnormalitás fellelhető – fontos lehet az ujjlenyomat-min tázatok elemzése is.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #16 Krisztina 2014-10-28 15:39
Kedves Erzsébet!

Az én életvonalam elég furcsa....nagyj ából a felénél vége szakad, az addig futó vonal olyan mint ha apró láncszemek lennének, majd a szakadás után folytatódik mellette a vonal, teljesen végig. A kettő vonal egy darabon párhuzamosan fut egymás mellett.
Az ilyen vonal mire utalhat?

Válaszát köszönöm.
Idézet
-1 #15 Rosta Erzsébet 2014-10-27 22:14
Kedves Andor! - Re: #13
Sajnos nem tudok segíteni, ugyanis nem foglalkozom indiai kézelemzéssel. Egyébként egyetlen vonal alapján amúgy sem mondhatnék semmit, mert az félrevezető lenne. A kézelemzés ennél sokkal összetettebb, a neten keresztül - fényképek és/vagy lenyomatok alapján - több órás munkát jelent. Többek között ezért is (na meg a fotók, lenyomatok rossz minősége miatt) függesztettem fel oldalamon a kézelemzéseket, és most már csak azon olvasóimét készítem el, akik 2014. március végéig jelentkeztek.
Ha az indiai kézelemzésre kíváncsi, javasolom, hogy Google keresőbe üsse be az ’Indian Palm Reading’ kifejezést, és jó néhány oldalt talál. Ha ír nekik, biztosan válaszolnak.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
0 #14 Niki 2014-10-27 21:14
Kedves Rosta Erzsébet!
Még 2001 körül talakoztunk es azóta figyelgetem a tenyerem meg most mar a kisfiam kezet is! Most volt 2 éves es 23 hónapig szoptattam! Úgy gondoltam szuper jo immunrendszer lesz és makk egészséget! Eddig így is van! Nagyon remelem így is marad.... ( mióta megszületett 3x volt kicsit megfázva) Olvastam hogy ilyen kicsiknel a genetikai hibákat meg az örökletes betegségeket lehet látni az eletvonalbol! Egyik kezén sem határozott vagy hosszú a vonal! A jobb kezén megszakad közép tájon es halványan fut tovább a bal kezén pedig ott is közepén megszakad es egy sors vonal szerube halad tovább! (meg nem sikerult megtalalnom hogy hol tudnék kepet küldeni...)
Válaszát előre is köszönöm
Niki ( Udvarhelyi Laci , ő vele voltam Önnél)
Idézet
0 #13 széles andor 2014-10-26 17:15
Kedves Erzsébet!
Jól látható, letisztult dupla életvonalam van mind a két tenyéren. Szeretném tudni hogy Indiai tenyérelemző megvilágításába n mit kell tudnom róla. Ha lehet ilyet kérdeznem. Köszönettel, a.
Idézet
0 #12 Rosta Erzsébet 2014-03-10 13:50
Kedves Julianna!
Az ujjak morfológiájából , egymáshoz viszonyított hosszából, a tenyér bőrbarázda-rajz olataiból, a fővonalak milyenségéből és az ujjlenyomatokbó l sok minden megállapítható már gyermekkorban is, azonban a részletes kézelemzést (ami nem tévesztendő össze a tenyérjóslással ) csak a pubertás befejeztével érdemes elvégezni. A csecsemők vagy kisgyermekek kézelemzése elsősorban a genetikai rendellenessége k, örökletes problémák és bizonyos betegséghajlamo k felismerésére irányul.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
0 #11 Julianna 2014-03-10 13:26
Kedves Erzsébet !
Szeretném megkerdezni , hogy gyermekeknél hány éves kortól lehet tenyér jóslást végezni ? Mert én azt hallottam hogy egy bizonyos korig alakulnak a kis tenyerében a vonallak ?
előre is köszönöm
Idézet
+1 #10 Rosta Erzsébet 2014-02-20 11:26
Kedves Fruzsi!
Bár kétségtelen, hogy az életvonal hossza és a várható élettartam között van némi összefüggés, ez a kapcsolat olyan gyenge, hogy előrejelzési célokra egyáltalán nem használható. Másrészről egyetlen jellemző (például az életvonal) kiragadása nem elegendő a helyes értékeléshez. Ha a privát levelemben megadott Email címemre jó felbontású fotókat küld a tenyeréről, és megírja azt is, hogy melyik az aktív keze, néhány mondatban szívesen válaszolok arra, hogy mit látok az életvonalából.
Üdvözlettel,
Erzsébet
Idézet
+1 #9 Fruzsi 2014-02-19 20:19
Kedves Erzsébet!

Az lenne a kérdésem, - mert nem találtam,hol is lehetne képet küldeni a tenyeremről - hogy mennyire jelent hirtelen halált (álmoskönyvek szerint) vagy rövid életet,ha olyan az életvonalam,hog y a hüvelykujj fölött elindul egy ívelt vonal,de az szinte dupla vonal,kb 2 cm hosszú.Majd az utolsó egy cm mellett tőle fél centire elindul egy egyenesebb vonal,ami végül összeér a sorsvonallal.Ez a két részből álló életvonal összekötődik,de mégis külön halad.A jobb kezemen ugyanez,csak még távolabb áll egymástól a két vonal.Nem tudom mennyire volt érthető.Előre is köszönöm válaszát!
Idézet
+2 #8 Rosta Erzsébet 2013-06-17 17:43
Kedves Imre!
Az életvonal - vagyis a tenyér radiális oldalán futó longitudinális tenyérredő - esetében az alsó/felső megkülönbözteté s nem nagyon (legfeljebb a vonal kezdeti szakaszán) értelmezhető, ezért nem vagyok benne biztos, hogy a leírása (szemléltető rajza) valóban az életvonaláról szól-e. (Inkább a két haránt redő valamelyikére, vagyis a szív- vagy a fejvonalra tippelek.) De még ha biztosan is tudnám, hogy melyik fővonaláról van szó, akkor sem lehetne értelmezni a formáció jelentését a tenyér és a kéz többi jellemzőjének ismerete nélkül.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
0 #7 Nagy Imre Csaba 2013-06-17 00:10
Lenne egy kérdésem nekem elég fura vonalam van ----========= és a fölső folytatódik tovább , már mindenütt kerestem a választ de eddig még nem találtam rá. Előre is köszönöm válaszát.
Idézet
+1 #6 Rosta Erzsébet 2012-12-31 09:19
Kedves Tia Róz!
Szívesen válaszolnék kérdésére, de nem szeretném félrevezetni, ugyanis a különböző vonalformációkn ak - a kéz többi jellemzőjétől függően - eltérő jelentése lehet. Ezért azt javasolom, küldjön egy képet a barátja tenyeréről, melyen a tenyér mellett az ujjak is jól látszanak.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
0 #5 Tia Róz 2012-12-30 18:40
Üdvözlöm!
Egy kérdésem lenne, egy nagyon jó barátomnak az életvonala szög egyenes, nagyon mély, töretlen és a Neptunusz-domb alá, egészen a csuklóig leér. Tehát nem a Vénusz-domb alatt ívként helyezkedik el, hanem egyenesen átível a Neptunusz- és a Hold-domb közé. Ez nem tudom, mit jelenthet, esetleg tudna nekem segíteni, sehol nem találunk hozzá magyarázatot.
Előre is köszönöm.
Idézet
0 #4 Rosta Erzsébet 2012-08-02 11:11
Kedves Horvát Gábor!
Egyetlen fotó, és csupán az életvonal alapján felelőtlenség lenne bármit is mondanom, ezért javasolom, olvassa el a Kézelemzés gyakorlata menüpont alatt megjelent 'Kézelemzés a Neten', 'Küldje el a kezét!' és a 'Tenyérlenyomat ok készítése' című írásaim, és a bennük foglalt instrukcióknak megfelelően készítsen 2-2 felvételt a kézfejeiről és a tenyereiről, majd a "Küldje el a kezét!" feliratú ikonra kattintva megjelenő űrlap segítségével továbbítsa őket számomra. Bár az említett cikkekben részletesen leírtam, fontos, hogy a képek ne torzítsanak, jó felbontásúak legyenek, a körmök és az ujjvégződések is jól látszódjanak, továbbá a tenyérképeken összezártak, a kézfej fotókon pedig széttártak legyenek az ujjak. Ha megkapom a felvételeket, az érkezés dátumával felveszem az analízisre várakozók sorába. Még annyit el kell mondanom, hogy - figyelemmel más olvasók érdeklődésére - csak minden tizedik új írásom kézelemzés, és jelenleg 16-an vannak ön előtt, ezért elég sokat kell várnia.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
0 #3 Horváth Gábor 2012-08-01 11:32
Üdvözlöm!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy amennyiben küldök egy fotót a kezemről, úgy tudna-e segíteni nekem abban, hogy milyen minőségű az életvonalam és mire utal?

Válaszát előre is köszönöm.
Idézet
0 #2 Rosta Erzsébet 2012-05-17 10:51
Kedves Nikolett!
Ha a kérdése mellett - az oldalamon leírtaknak megfelelően - fotókat is küldött volna a kezeiről, más lenne a helyzet, így látatlanban viszont felelőtlenség lenne bármit is mondanom, ugyanis nem mindegy, hogy hol ágazik ki az említett lefelé futó vonal, hogy milyen ennek, továbbá az életvonalnak az állapota, árkoltsága, futása stb. De még ez sem elég, ugyanis a megbízható véleményformálá shoz a kéz többi jellemzőjét is értékelni kell, mivel - jellemző módon - egy-egy vonalkombináció jelentése, értelmezése a kéztípustól, a kéz tulajdonságaitó l függően különböző lehet.
Üdvözlettel,
Rosta Erzsébet
Idézet
+4 #1 Tóth Nikolett 2012-05-16 22:26
Üdvözlöm.
Én annyit szeretnék kérdezni, hogy mi van akkor, ha az életvonalamból ágazik lefelé egy hosszú másik vonal?
Idézet

További olvasnivaló

Indiai szent tehenek

Indiában a tehenek szent állatok, tiszteletük csaknem 3500 évre, az árjákig vezethető vissza.  A védikus életmódban ugyanolyan fontosak voltak, mint a védikus tűz és a bráhman papok. Akkoriban nemes...

Folytatás...

Muszlim masszázs

A mindenes fiatalember, Husszein, megmutatja hálóhelyünk, ami ugyanolyan szép kivitelű, mester mívű bútorokkal van berendezve, mint a társalgó vagy az ebédlő. A fürdőszoba is tágas, tiszta. Az inas az...

Folytatás...

Édességek a gabonák királyából

  Az éltető rizs című írásomban már méltattam a rizst, nemcsak főételt, köretet, salátát lehet belőle készíteni, hanem édességeket, süteményeket is. Annyit azért még Earl Mindell Vitamin Biblia című könyvében leírtakból...

Folytatás...

Mindit a farost állatok, engem az ajtó…

Amikor a térkép szerint már igen közel jártunk a Plitvicei tavakhoz, arra gondoltunk, nem ártana szálláshely után néznünk. Grabovácba érve, felderült a képünk, amikor a település feltehetőleges központjában ráleltünk a...

Folytatás...

A tenyér vastagsága, szövetének, izm…

Az erős, vastag tenyérrel rendelkező emberek általában meglehetősen energikusak. A puha, vékony tenyér viszont gyengeséget és betegségekre való hajlamot jelez. A kövér, de gyenge, petyhüdt tenyér a csi (életerő) hiányáról...

Folytatás...

Fiziognómiai különbségek a férfi é…

„A férfi Istené, a nőnek ő az Istene;”   Amikor a fiziognómia alapelveit a karakterek megkülönböztetésére használjuk, a megfigyelt személy nemétől függően jelentős korrekciók adódnak, melyeket a következtetések levonásakor...

Folytatás...