A+ A A-

Női kezek

  • Közzétéve itt: A kéz


A kezeket bárhol meg lehet figyelni, kivételek persze azért akadnak, például a téli hidegben kesztyűbe bujtatott kezekről bajosan lehetne bármit is mondani. A kezek tanulmányozására mindig nyílik alkalom: megleshetjük a tévé előtt ülve, bevásárlás után, amikor a kasszánál ácsorogva várunk, hogy ránk kerüljön a sor, de megfigyelhetjük a piaci árusét, a húst szeletelő hentesét, a magyarázó tanárét, az intézkedő rendőrét, vagy a gesztikuláló politikusét, azaz gyakorlatilag bárki kezét kifürkészhetjük. Eldönthetjük, melyiknek hihetünk, melyik füllent, vagy hazudik, melyik ver át minket, melyikben nem bízhatunk, melyik lehet agresszív, és kire számíthatunk, ha segítségre szorulunk. A piros lámpánál várakozva szemügyre vehetjük a másik autóban ülő vezető ujjait, hüvelykujját, vagy keze állagát, de találhatunk érdekes kezeket a metró, villamos, vagy busz kapaszkodójába csimpaszkodva is. Szinte mindig fellelhetünk olyan kezeket, melynek láttán meglódulhat az ember fantáziája. Egy kézről megállapítható, milyen a gazdája személyisége, elég hozzá egy kézfogás, vagy csak azt megnézni, milyen a kéztartása. A kézolvasás, egy-egy kéz megfejtése izgalmas játék. Különösen a női kezek izgatóak, melyek nemcsak finomabbak, lágyabbak, hanem sokkal bonyolultabbak, s a szóra bírásuk is jóval nehezebb, mint a férfikezeké. Az értékelést megkönnyítendő, vegyük górcső alá most a női kezeket. (Megjegyzem egyik-másik megállapítás a férfiak kezére is vonatkozhat.)

A finom tapintású kézzel megáldott nők nagyon szenzitívek, a külvilág rezdüléseire rendkívül fogékonyak. Szeretik a pompát, szívesen flörtölnek, sűrűn váltogatják partnereiket.

A túl selymes tapintású tenyér viszont reumás betegségre utal.

A nedves tenyerű nő nemcsak izgulékony, hanem fülig szerelmes. A nyirkos tenyér ideggyenge, labilis egyén sajátja, olyan, aki mindenből problémát csinál. A nagyon izzadós tenyér gyomorbántalmakról, emésztési zavarokról árulkodik.

Az olajos tapintású tenyér termékenységet jelez, a száraz tenyér az erkölcsösség, a tisztaság jele. A feltűnően száraz tenyér gazdája gyakran belázasodik és hajlamos a különböző bőrbetegségekre.

A petyhüdt kezű nő, vagyis akinek a keze szorításra nem mutat ellenállást, olyan puha, mintha nem lennének benne csontok, energiátlan, elpuhult, önállótlan, lusta. Bár szeretne jólétben élni, ennek érdekében nem tesz semmit. Érzelmileg álmodozó, szexuálisan inaktív, a testiségről csak fantáziál. Inkább a szavak embere, mint a tetteké.

Ezzel szemben a puha, kövér kéz felfokozott nemiségről árulkodik. Ha a női kéz kövér, tapintásra ernyedten puha, az illetőben túlteng az érzékiség, ugyanakkor sértődékeny, gyanakvó. E tulajdonságai miatt nem túl hosszú életűek társas kapcsolatai. Ha ráadásul kicsi és nagyon ívelt a hüvelykujja, akkor az akarata gyenge, és hajlik a kábítószer-élvezetre.

Az elasztikus kéz, mely szorításra olyan ellenálló, mintha egy gumikarikát nyomnánk össze, érzéseiben megbízható, a szeretett lényhez hűséges, szexuálisan aktív természetről árulkodik.

A kemény, nehéz kéz, amelyik rugalmatlan, de mégis ellenáll a nyomásnak, állhatatos, keményfejű, konzervatív gondolkodású ember sajátja. A kéz tulajdonosa képtelen a nyitottságra, a lelkizésre, a benne feszülő testi és nemi erő azonban nagy. Ha az illető nő körmei - nem lakktól - vörösek, akkor hirtelen haragú.

A rövid körműek szélsőségesen kritikusak. A hosszú körmök sohasem jeleznek olyan testi erőt, mint a széles körmök; a rágott körmök elfojtott szexualitásról tudósítanak. A keskeny körmök bajkeverő emberre utalnak, aki hajlamos lépten-nyomon megsérteni környezetét, barátait, szomszédjai. A lágy, puha körműek szervezete törékeny, egészségük gyenge lábon áll, viszont az erős körmű nők masszív alkatúak, ellenálló, szívós szervezetűek. A hosszúkás, rózsaszínű körmök túláradó érzékiséget szimbolizálnak. A sápadt, világos köröm melankolikus nőt ábrázol. A halvány színű köröm a „lassú víz partot mos” nő sajátja, akinek partnere előtt van mit takargatnia, de lehet betegség jele is.

A kis tenyerűek termékenyek, de nehezen szülnek, a nagy tenyerű nőknél fordított a helyzet. A széles tenyerű nők energikusak, mozgékonyak, nehezen viselik el a bezártságot, levegőtlenséget. A rövid, vékony tenyerek kényelemszeretetről árulkodnak, olyan ráérős nőkre jellemző, akik jól tűrik a bezártságot, a szobai levegőt. A feltűnően kicsi, rövid tenyér tulajdonosa antiszociális, barátságtalan nő; a hosszú, keskeny tenyerű nő érdeklődő, töprengő elme, nem bízik a pillanatnyi benyomásokban, mindent előre megtervez. A túl vékony tenyér nyugtalan természetet szimbolizál.

A szőrös kézfejű nők férfias természetűek, felfokozott szexualitással megáldottak; a hosszú ujjúak alaposak, aprólékosak, kicsinyesek; a rövid ujjúak szeretetreméltók, könnyedek, lezserek, nem sokat adnak a külső megjelenésre és a társadalmi konvenciókra.

A lapos ujjvégű nők kitűnő háziasszonyok. A kifelé hajló ujjúak jószívűek, a befelé görbülők viszont irigyek. A gyűrűsujjtól elálló kisujj kacérságról, kíváncsiságról tudósít. A hosszú kisujj előnytelen jel, ugyanis kotnyeles, minden lében kanál természetről informál. Házasságban az ilyen asszony elviselhetetlen.

A szögletes ujjú hölgyek rendszeretők, fegyelmezettek, háziasak, a megszokás rabjai; a spatulás ujjúak szívósak, eredetiek, sokoldalúak, emellett jó szervezői készséggel és vezetői rátermettséggel bírnak. A hegyes ujjvégűek ideákban gondolkodnak, szeszélyesek, nem ismernek középutat. Szerelmi életükben könnyelműek, csapodárak. Utálják a házimunkát.

A szögletes ujjú, kónikus kezű nők hasonló sikereket érhetnek el, mint a kónikus ujjúak, azonban az elismertséghez más módon: szorgalommal, tanulással, tudatos munkával jutnak el. Jóval nagyobb kitartásra és türelemre van szükségük.

A tojásdad alakú, csontos, filozofikus kezűek sejtelmesek, meditálók, hisznek a titokzatos erőkben. A kúpos ujjvégződésű, kónikus kéztípusúakat valamilyen belső késztetés vezérli, életvitelükben öröklött hajlamaik a meghatározóak. Könnyelműen költekeznek, rendszeresen anyagi gondokkal küszködnek. Kölcsönökből élnek, amit nem szívesen adnak vissza. Megbízhatatlan adósok.

A kecses, ovális formájú, kellemes tapintású pszichikus kezűek valóságos földre szállt angyalok, türelmesek, szelídek, minden rossz távol áll tőlük. Nem törtetők, az önzés, a tülekedés nem az ő világuk.

A nagy hüvelykujjú nők agilisek, aktívak, intelligensek, érzelmeiket visszafogják, legtöbbször az eszükre hallgatnak. Szívesen művelik a tudomány valamelyik ágát. Határozott fellépésű, praktikus életvitelű, emancipált nők. Szenvedélyességük fokozottan jelentkezik szerelmükben. A házasságban vezető szerepet visznek. Egyébként ragaszkodó, megbízható, hűséges társak. Szeretnek utazni és nívósan szórakozni.

A kis hüvelykujjúaknál viszont az érzések dominálnak. Kizárólag a családnak élnek. Önfeláldozók, áldozatkészek. Bármiről is legyen szó, mindig az érzelmeik alapján döntenek. Általában gyenge idegzetűek, befolyásolhatók, határozatlanok, bátortalanok.

A kicsi, keskeny hüvelykujj birtokosa romantikus, sokat ábrándozik, érzelgős. Szerelme ingatag, könnyen elcsábítható. Noha gyerekszerető, sem anyának, sem feleségnek nem való.

Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy a kicsi vagy a nagy hüvelykujj milyen kézen található.

Az ásókezű, kis hüvelykujjú nők harmonikus családi életet élnek, megérdemelt népszerűséget élveznek. Igyekeznek józan egyensúly kialakítani az otthonuk és a munkahelyük között.

A kónikus kezű, kis hüvelykű nők érző szívűek, de rafináltak. Ravaszak, körmönfontak. A szerelmi életükben viszont meggondolatlanok, az álmok világába repülnek, elvesztik realitásukat. Sokat fecsegnek, képtelenek titkot tartani, kikotyognak mindent.

A spatulás kezűek, nagy hüvelykujjal jó értelmi képességűek, ám meglehetősen faragatlanok. Céltudatos karrieristák. Sikereik érdekében minden más érzést háttérbe szorítanak. Az alárendelt- vagy függő viszonyt nem viselik el. Uralják környezetüket. Nemcsak kemények, de férfiasak is. Az élet nehézségeivel könnyen megbirkóznak. Önállóak, függetlenek.

A hegyes ujjúak nagy hüvelykkel finom modorúak. Fontosnak tartják, hogy a környezetük jó véleménnyel legyen róluk. Őszinték, de ugyanakkor diplomatikusak is.


És vannak különleges női kezek is:

A forróvérű, szexis nők keze puha, ujjaik párnásak, hegyesek, hüvelykujjuk körömperce satnya, tenyerük lágy;
Az erotikus nők keze szép alakú, a hüvelykujjuk viszont kacsacombra emlékezetet;
A buja nők keze az átlagosnál kisebb, húsos, izzadós; a bosszúvágyó nők kezén a bőr áttetsző, kék erezetű, puha szőrzettel borított, ujjaik csontosak, szárazak, hüvelykujjuk hegyes és lapos; A zsörtölődő, házsártos nők ujjai a tenyerüknél rövidebbek, ásóvégződésűek és simák, nincs rajtuk bütyök, hüvelykujjaik körömperce labdaszerű;
A tunya nők keze hájas, puha, lagymatag, feltűnően fehér színű, tapintása ragadós, tésztaszerű, ujjaik hegyesek, simák, hüvelykujjuk kicsiny, kifelé hajló; A fösvény nők kezén a bőr száraz, ujjaik szögletesek, egymáshoz simulnak, hüvelykujjuk a tenyér felé hajlik; a hazudozó nők lapát formájú kezükről, szétterpeszkedő ujjaikról ismerhetők fel (különösen a kisujjuk és a mutatóujjuk áll el a többi ujjuktól);
A gonosz nők ujjai rövidek, görbék, körmeik karomszerűek, a hüvelykujjuk golyós végű.

További olvasnivaló

Borzongás, reszketés, lúdbőrzés

„Valaki járkál (átment) a síromon” - mondják sokfelé, amikor az ember testét hirtelen, megmagyarázhatatlan borzongás járja át. Azt viszont valószínűleg sokkal kevesebben tudják, hogy ez a mondás csak néhány száz...

Folytatás...

A szerelmi légyott - erotikus testjelei…

A szerelmi együttlétnek, a nemi izgalomnak vannak látható, árulkodó jelei. Mivel az erotikus érzések felpezsdítik a résztvevők vérét, a vértolulás hatására bizonyos erekben gyorsabban áramlik a vér, ennek...

Folytatás...

Gólya

A gólyákat Vénusznak szentelték a Római mitológiában. Akinek az ereszére fészket rakott a gólya, a Vénusz örök áldásában és szeretetében részesült. Arisztotelész egy gólya megölésének vétkét követte el, mire a...

Folytatás...

Mathura, Krisna isten szülőhelye

Öreg este, mire a szent helyre, Mathurába érkezünk. Kísérőnk elsőként a Krisna isten szülőhelyeként tisztelt templomhoz vezeti a csoportot, ahová valamennyien árnyékként követjük őt. A hinduk körében nagy népszerűségnek...

Folytatás...

Ujjlenyomat készítése házilag

A tenyérlenyomat készítéséről korábban már írtam, azonban a kézelemzők ma már az ujjbegyeken és a tenyéren található speciális rajzolatoknak, illetőleg ezek különféle kombinációinak is egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak. Sőt vannak...

Folytatás...

Gyomorégésre szódabikarbónát, de cs…

Manapság már sokféle savlekötő gyógyszer közül válogathatunk, de ha épp egyikük sincs otthon kéznél, a savasok a nagyszüleink által használt módszert alkalmazzák: bekapnak egy kiskanálnyi szódabikarbónát, vagy megisznak egy bögre...

Folytatás...