A+ A A-

A mellek III. – Mellformák és a karakter

  • Közzétéve itt: Testrészek

 


A karakterolvasás - akárcsak szerencsejövendölés - ősidők óta elválaszthatatlan része az emberiség történetének. Ugyanis nemcsak a jövő bizonytalan, és hordoz kockázatokat, hanem az is fontos, hogy vajon jól ismertünk-e meg valakit, bízhatunk-e benne, illik-e hozzánk, nem okoz-e később csalódást számunkra. Márpedig egy téves ideálra alapozott rossz döntésért később lehet, hogy súlyos árat kell fizetni. Valószínűleg ez teremthette meg a régi korok fiziognómusai, test- és karakterolvasói munkája iránti keresletet.

Noha az alábbiakban összegyűjtött (és némiképp rendszerezett) megállapítások minden bizonnyal férfiaktól származhatnak, elolvasásuk a szebbik nem számára sem lehet haszontalan (akár még az esetleges cáfolat miatt sem), ugyanis számos nő aggódik a melleinek nagysága miatt, hasonlóan azokhoz a férfiakhoz, akik a péniszük méretével vannak elfoglalva.

A személyiség értékelése szempontjából ugyan a mellek nagysága sem mellékes (az apró mellű nők - ellentétben optimista, érzéki, s az ágyban rendkívül találékony nagy mellű társaikkal - gyakran önbizalomhiányban szenvednek és szoronganak partnerük hűsége miatt), a karakterológusok számára sokkal fontosabb és lényegesen több információt hordoz a mellek formája.

Az egyszerűség kedvéért a mellek alakját valamilyen gyümölcshöz hasonlítják, és a jellemző sajátosságokat az így meghatározott különböző típusokra adják meg:

Cseresznye - az apró, cseresznyékre emlékeztető mellű hölgyek barátságosak és társaságkedvelők. Jó és megbízható partnerek, noha értelmesek és alkalmazkodók, a szerelem fizikai oldalát nem tartják különösebben fontosnak.

Alma - a kerekded, alma formájú mellek főleg a dolgos háziasszonyokra jellemzőek. Sokan közülük azonban hajlamosak a frigiditásra, ezért a férfiaknak nincs könnyű dolguk, ha el akarják őket juttatni a csúcsra. A lehetőség viszont adott, mert ritkán cserélgetik a szexpartnerüket. Noha általában okosabbak a partnerüknél, mindenben készek teljesíteni a férjük kívánságát.

Körte - a körte formájú mell elsősorban a független nők sajátossága. Akaratosak, önfejűek, szívesen vezetik orruknál fogva a férfiakat. Az elsősorban szexet kedvelőket nem éri csalódás, viszont a házasságuk kevés nyugalmat ígér. Bár sokan papuccsá válnak mellettük, vonzó lehet, hogy nem akarnak „okosabbak” lenni a párjuknál.

Citrom - a citromhoz hasonlító mellek azoknak a férfiaknak ajánlhatók, akik szeretik a változatosságot az ágyban. A citrom mellű asszonyok, tele vannak vitalitással, ugyanakkor elfogadják a kritikát, és a csendes életvitelt részesítik előnyben.

Dinnye - a dinnye mellű asszonyok szeretik, ha megbámulják, csodálattal nézik őket. Sokra értékelik az ízletes ételeket, folyamatosan fejlesztik főzési tudományukat.

Görögdinnye - e melltípus képviselői ugyancsak szeretnek enni, és nagyra értékelik a kényeztetést, babusgatást. Gyakran flörtölnek, a szex azonban kevésbé érdekli őket.

Rókaorr - ez a típus igazából egyik gyümölcshöz sem hasonlítható. A rókaorr mellek birtokosaira a hűvös temperamentum és az éles észjárás a jellemző. Szorgalmasak, de a kezdeményezőkészség nem jellemző rájuk. Ennek ellenére az ágyban leleményesek, és jó feleség válik belőlük.

Fontos megjegyezni, hogy a fentiekben olvasható leírások nem vonatkoznak a plasztikázott mellekre, mint ahogyan a lentebb ismertetett - ábrákkal is illusztrált - taoista osztályozás is csak a természetes mellformákra érvényes.

A női melleken végzett plasztikai műtétek ugyanis gyakran súlyos pszichológiai átalakulást eredményeznek. A szilikon mellű szépségekre az önbizalomhiány, a nárcizmus és a versengéstől való félelem a jellemző. Alkalmi partnernek nagyon jók lehetnek, de a házasság, a családi élet nem sok jót ígér velük.

A kínai bölcsek által kialakított rendszer - mely a test „feng shui”-ján alapszik, és leírása Chao-Hsiu Chen Body Feng Shui - The Ancient Chinese Science of Body Reading című könyvében (Destiny Books, 1999) található - nem a mellek nagyságára, teltségére, szexis megjelenésére helyezi a hangsúlyt, hanem azt tekinti a legfontosabbnak, hogy arányosak-e a többi testrésszel, a test egészével. Vagyis a lényeg az, hogy a mellek a testtel pozitív „feng shui”-t képezzenek.

A következőkben bemutatott tizenkét fő melltípushoz fűzött magyarázatok világossá teszik, hogy nincs kizárólag pozitív vagy negatív forma, inkább az a fontos, hogy helyes döntést hozzunk, amikor partnert választunk. Egy partnernek mindig ki kell egészítenie a társát, és a választást sohasem szabad egy rossz ideálra alapozni.


Rizses csészék
Rizses csészék

Ez a forma, mint hegy emelkedik ki a mellkason. Meglehetősen telt, de nem szokatlanul nagy. A feng shui követői ezt a mellformát tartják az egyik legszebbnek. Ha a mellek kemények, birtokosaik jól gazdálkodnak a pénzzel, és problémáktól mentes szerelmi élet áll előttük. Akiknek viszont puhák a mellei, hajlamosak a pénzt elherdálására, a szexuális vágyuk mérsékelt, de ugyanakkor szerető társak és jó anyák.


Jáde tálak
Jáde tálak

Ez a forma csak kis mértékben emelkedik ki a mellkasból. Az ilyen mellű asszonyok nemeslelkűek, de többnyire tartózkodóak. Gyakran szemérmesek és konzervatívak, de tele vannak gondolatokkal. Ebből következően a fizikai dolgok kevésbé izgatják őket, mint a szellemi kérdések. Mindazonáltal nagyon érzéki természetűek, ám ezt természetesen nem mindig mutatják ki.


Családi rizses csészék
Családi rizses csészék

Nagyon hasonló az első, azaz a rizses csészék típushoz, azonban a mellek sokkal magasabbra emelkednek. Az ilyen keblekkel bíró hölgyek kiegyensúlyozott szerelmi életet élnek, egészséges gyermekeket szülnek, ez utóbbi azonban nem szükségszerűen jelenti azt, hogy jó anyák. Ez azért van, mert gyakran a saját érdeküket helyezik előtérbe. Ha a mellbimbók is hasonlóan nagyok, az esetben nem sok önuralommal rendelkeznek.


PagodákPagodák
Hegyes mell, melynek a bimbója felfelé mutat. Az ilyen mellek tulajdonosai gyakran atlétikusak, és erős szexuális étvággyal rendelkeznek. A problémák sokkal inkább kihívást, mint akadályokat jelentenek a számukra. Büszkék rá, hogy semmit sem kell megkérdezniük. Vannak olyan pillanataik, amikor beképzeltté, hiúvá válnak, ugyanakkor egyidejűleg meglehetősen érzékenyek is. A gyermekeikkel olykor felszínes a kapcsolatuk. A szerelemben csak a szélsőségeket, a feketét és a fehéret látják, vagy teljes odaadóak a partnerükhöz, vagy az egész életük során semmibe veszik őket.


Papayák
Papayák

A mellek teltek és nehezek, ezért kissé megereszkedettek. A feng shui tanítása szerint ezek az asszonyok a legtöbb esetben nagyon egészséges gyermekeknek adnak életet. Emellett a legjobb háziasszonyok és anyák. Panasz nélkül elviselik a nehéz körülményeket. Ha a papaya mellformájú hölgyeknek a testük is kerekded, boldog életre, szép öregkorra számíthatnak.


Bambusz scales
Bambusz
scales
Ez a típus sok tekintetben hasonlít a pagodára emlékeztető formához, csak a mellek egy kissé megereszkedettebbek. Az ilyen mellű nőknek több egészségi problémájuk van, mint másoknak, és nem remélhetnek fényűzést az élettől. Rendkívül intelligensek és megbocsátóak. Még ha sok gyermekük van, akkor sem hanyagolják el egyiküket sem.Templom harangok
Templom harangok

Nagy, telt mellek, a mellbimbók enyhén lefelé fordulnak. Az ilyen mellekkel bíró asszonyok erős anyai ösztönnel rendelkeznek, amely olykor még a partnerükre is kiterjed. Ezek a hölgyek rendkívül gyengédek és tapintatosak, és tisztelik a társadalmi rendet. A napi feladataikat tökéletesen látják el. Nem csábulnak el, hanem arra várnak, hogy meghódítsák őket. Emellett meglehetősen érzelmesek, mondhatni szentimentálisak. A pénz miatt sohasem aggódnak.


Mézdinnyék
Mézdinnyék

Tökéletesen kerek formájúak. Gyakran ezt tartják a legszebb női mellformának, ráadásul jellemző személyiségjegyük, hogy mindenkivel jól kijönnek, rendkívül elragadóak és nagyon rugalmasak. Élvezik az élet örömeit, szeretnek sütni-főzni, örülnek, ha a szeretik őket, és ha ők is szerethetnek.MangókMangók
Ovális forma, mely csak enyhén emelkedik ki a mellkasból. Az alsó fele húsosabb a felsőnél, ami olyan benyomást kelt, mintha a mellbimbók felállnának. Az ilyen hölgyek személyisége gyakran férfias; meglehetősen öntudatosak, olykor durvák. A pénzügyekben kiegyensúlyozottak, se nem túl szegények se nem túl gazdagok. Élvezik, vagy legalábbis jól tűrik az egyedüllétet, és ritkán táplálnak anyai ösztönöket. Szerelmi életüket sokkal inkább a képzeletükben élik meg, mint a valóságban. Minden erőfeszítésükre alaposan koncentrálnak, emiatt a legtöbbször sikeres életpályát futnak be.


Mandarinok
Mandarinok

Mellük alakja a mézdinnye típuséra hasonlít, a méretüket tekintve azonban sokkal kisebbek. Az ilyen mellű hölgyek izgalmas szerelmi életet élnek, és a türelmük miatt elérik hosszú távú céljaikat.  Teljesen birtokolni akarják a partnerüket, ami arra ösztönzi őket, hogy ezért feladják számos tervüket. A pénz viszont soha sincsen biztonságban náluk.ÉrmékÉrmék
Nagyon lapos formájú mellek, apró halmokkal. Az ilyen mellű hölgyekben gyakorta két ellentétes személyiségjegy egyesül: olykor úgy viselkednek, mint egy érett férfi, máskor pedig, mint egy kislány. Változatos ízlésük van a szerelmi ügyekben. Jellemzőjük, hogy köntörfalazás nélkül megmondják, hogy mi az, amit szeretnének, és mit utálnak. A hosszú távú gondolkodás idegen a számukra, és hajlamosak úgy viselkedni, mintha alárendeltek lennének. Általában külső támogatásra van szükségük a sikerhez.


Virágbimbók
Virágbimbók

Ez a forma egy lapos görbületre, a pubertás kezdetén lévő leányok mellére emlékeztet. Az ilyen mellekkel rendelkező hölgyek meglehetősen kiegyensúlyozott karakterűek, még ha a fizikai kondíciójuk elég gyenge is. Gyakran tűznek ki irreális célokat maguk elé, és a szerelmi ügyekben sem viselkednek igazán éretten.

További olvasnivaló

Pakisztán - Cserbenhagyó gengszterbusz

Nagyobb térképre váltás A reggeli újságok csupa borzalmakról számolnak be. „Dakoiták támadtak meg egy farmot, egy ember meghalt. Manthar Lakhiar a notórius dakoita megszökött a kotri őrizetéből, négy rendőrtisztviselőt azzal gyanúsítanak...

Folytatás...

Nemcsak fájdalomcsillapító és hangulatja…

Bár ezt az - erős paprikák csípős ízét adó, sokoldalúan felhasználható - alkaloidát csak a 19. század eleje...

Folytatás...

India - Krisna eloszlatta Ardzsuna kétsé…

Nagyobb térképre váltás Két nap után Himacsal Pradésből ismét Pandzsábba indulunk. Csandigárhig az alig 250 kilométeres távolságot kilenc és fél óra alatt tesszük meg. A szerpentinekkel tűzdelt, fárasztó útért azonban...

Folytatás...

Hét nap a virágos Rogoznicában

Mintegy tíz perc komótos autózás után, Šibeniktől 33 km-nyire, rátalálunk az elsősorban barátságos lakóiról, védett tengeröbleiről és 400 hajót befogadó jacht-kikötőjéről (Marina Frapa) híres mediterrán halászfalura, Rogoznicára. A véletlen úgy...

Folytatás...

Csokoládémártásos kalács tejszínhabbal

  Anyák napja előtt kísérletként készítettem csokoládémártásos kalács desszertet, de nevezhetném nyalánkságnak is. Nem is gondoltam, hogy ilyen finomra fog sikerülni, ezért nemcsak Anyák napjára ajánlom, hanem más alkalmakra is.   A hozzávalók...

Folytatás...

A sorsszámok értelmezése - Kilenc

A kilences szám, miként azt már másutt is olvashatták, a Mars száma. A tenyéren a Mars bolygónak a Mars pozitív (nagy Mars-domb), a Mars negatív (kis Mars-domb) és a két...

Folytatás...
Felnőtt tartalom!

Ha elmúltál 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthatsz és a tartalom a számodra elérhető lesz.

Ha nem múltál el 18 éves, kattints a "Nem múltam el 18 éves" gombra, ez a tartalom a számodra nem lesz elérhető.

Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?