Rosta Erzsébet weboldala

 

TARTALOM

A vizsgálat menete

Az emlőudvar és a mellbimbók színe

Az emlőudvar alakja

Az emlőudvar mérete

Az emlőudvar textúrája

A mellbimbók textúrája és alakja


A modern okkultizmus képviselői szerint - a kézelemzéshez, az arcolvasáshoz, vagy a frenológiához hasonlóan - ugyancsak sok minden megállapítható az egyénről az emlőudvaruk és mellbimbóinak elemzése, értékelése által. Ez a magyarul a legtalálóbban talán „csecsolvasásnak” nevezhető szisztéma a sternomantia részeként alakult ki, és - miként azt elnevezése is jelzi - alapvetően a mellbimbók, valamint az őket körülvevő emlő- vagy bimbóudvar jellemzőinek a megfigyelésén és a látottak interpretálásán alapszik.

A(z ön)vizsgálatot kipihent állapotban, nyugodt körülmények között, kellemes hőmérsékletű - vagyis se nem meleg, se nem hideg - helyszínen célszerű elvégezni. Ez azért fontos, mert a stressz, vagy a szexuális ingerlés által kiváltott izgalmi állapot, a hőmérsékleti viszonyok olykor jelentős befolyással lehetnek a mellbimbók állapotára, az emlőudvar textúrájára és színére.

Ne tévesszen meg senkit sem, hogy a médiában - televízióban, magazinokban, interneten stb. - látható hölgyeknek szinte azonosak a mellbimbói és teljesen szabályos, a mellükkel arányos méretű az emlőudvaruk, ez ugyanis az éppen aktuális divat, illetőleg a plasztikai sebészet eredménye; a valóságban sokkal nagyobb a változatosság. Sőt, olykor még a két mellünk is jelentősen különbözhet egymástól, például eltérő a jobb és a baloldali emlőudvar alakja, vagy míg az egyik bimbó kiemelkedik, a másik lapos vagy enyhén befelé forduló. Ezek a különbségek teszik az embert egyedivé, érdekessé. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mennél jelentősebb a mellek aszimmetriája, annál összetettebb a személyiség. Mivel - a sternomantia tanítása szerint - a jobb mell az ember múltjába és a jelenébe enged bepillantást, a bal mellbimbó és környezete pedig a jövő titkait tárja fel, a különbségeket észre kell venni, mert változást jeleznek az életünkben.


A mellbimbók (és az udvaruk) színe
(pigmentáltsága) gazdájuk karakterét jellemzi. E jellemző alapján a csecsek háromfélék - haloványak, közepesen pigmentáltak és sötétek - lehetnek.

Sápadt, vagy halovány színű areola

A sápadt, vagy halovány areolák:

  • Nagy melleken barátságos, gondoskodó, a házimunkát kedvelő, mások szolgálatában élvezetüket lelő személyről árulkodnak.
  • Közepes méretű emlőkön a kreativitást jelzik, de arra is utalnak, hogy a birtokosuk hajlamos az álmodozásra, olykor a filozofálgatásra.
  • Apró melleken viszont a kissé szégyenlős hölgyek jellemzői, akik azon törik magukat, hogy magabiztosabbnak és extrovertáltabbnak lássa őket a környezetük.
Közepesen pigmentált areola

A közepes pigmentáltságú bimbóudvarok:

  • Nagy melleken határozott, magabiztos asszonyról tanúskodnak, aki nem rejti véka alá véleményét. Makacs természetű, végsőkig harcol az általa rossznak tartott elképzelések ellen.
  • Átlagos méretű kebleken tevékeny, vidám természetű és vállalkozó szellemű hölgyet jellemeznek.
  • Apró melleken viszont a versengést kedvelő, a céljukra, családjukra összpontosító asszonyok sajátosságai. Gyengeségük, hogy olykor elvárják a bálványozást.
Sötét színű areola

Az erősen pigmentált, sötét színű emlőudvarok:

  • Nagyméretű kebleken az elégedett és jó humorérzékű, érzelmileg kiegyensúlyozott asszonyok jellemzői. Gyengédségük, szeretetük gyakran felkelti a környezetük érdeklődését.
  • Közepes méretű melleken atlétikus hölgyről árulkodnak, aki szívesen tartózkodik a szabadban, szereti a mozgást és élvezi a napsütés barnító hatását.
  • Piciny melleken viszont rosszindulatú, bosszúálló asszonyt jeleznek. Olyant, aki nehezen tudnak kijönni másokkal, állandóan felbosszantva vagy sértve érzi magát.

 

Az emlőudvar (areola) egyéb jellemzői - alakja, mérete, textúrája - birtokosuk emberi kapcsolatairól: barátságairól, szerelmi életéről, a családjához fűződő viszonyáról informálja a szemlélőt.

Morfológiailag, vagyis a geometriájukat tekintve az areolák háromfélék: kerek, ovális és szögletes alakúak lehetnek.

Kerek bimbóudvar A kerek emlőudvar - ha az egyéb jellemzők nincsenek ezzel ellentétben - a bulikat, partikat kedvelő társasági hölgyekre jellemző, Általában sok barátjuk van, de igazán csak keveseknek nyílnak meg, legfeljebb egy-két személlyel ápolnak szoros kapcsolatot. Noha a természete miatt a kerek bimbóudvarú leány vagy asszony kellemes társ, különösen, amikor panaszkodik, nem teljesen megbízható.
Ovális bimbóudvar Az ovális areolájú hölgyeknek jóval kevesebb barátjuk van az életük során. Ők viszont így érzik jól magukat. Ugyanakkor gyakran vitába szállnak az ismerőseikkel, valószínűleg azért, mert nehezükre esik a felszínes, hétköznapi témákról a csevegés. A lelkük mélyén tisztában vannak furcsaságukkal, és látják. hogy a „normális embereknek” nem tetszenének, ha megnyílnának.
Szögletes bimbóudvar A szögletes bimbóudvarok magányos, zárkózott emberre utalnak, akiket már az is teljesen kielégít, ha egyetlen közeli barátjuk van. Nem szívesen mozdulnak ki hazulról, és irtóznak a nagyobb társaságtól. Utálják az összejöveteleket, és ami nagy baj, olykor még a születésnapi ünnepségeket is nehezen viselik el.

 

Méretük alapján ugyancsak háromféle - mégpedig kicsi, közepes és nagy - emlőudvar létezik.

Kicsi bimbóudvar A kicsi bimbóudvar gazdái bátortalanok a szerelemben, idő kell nekik, hogy kapcsolatot létesítsenek, mert rendkívül tartózkodóak azokkal, akiről úgy érzik, vonzódnak, vagy közeledni próbálnak hozzájuk. Olykor évek telnek el, míg megteszik a döntő lépést, és elindulnak az úton. Amikor viszont végre társra lelnek - bár eleinte még óvatosak - lassanként „felengednek”, és igazi, szenvedélyes szeretővé válnak.
Közepes nagyságú bimbóudvar A közepes méretű areola birtokosát az ismétlődő, rövid monogám kapcsolatok jellemzik. Emiatt jó néhány kellemetlen tapasztalatban lehet részük. Elbájoló természetük valósággal vonzza az embereket. Odaadóan szeretnek, de csak futólag. Ennek ellenére képesek megállapodni valaki mellett, de csak akkor, ha maguk is úgy akarják. A legfőbb probléma az velük, hogy mindent - még a drámát is - humorosnak találnak.
Nagyon nagy emlőudvar A nagy emlőudvarral megáldott hölgyek nagyszerű szeretők. Sok szeretetet adnak, és minden kényszer nélkül teszik ezt. Kellemesek, közvetlenek és természetesek. Őszinték és nyíltak, semmi titkuk nincs a kedvesük előtt. Hosszú távra terveznek, ezért óvatosak és megfontoltak.

 

Textúrájokat tekintve négyféle - puffadt, hepehupás, sima és redőzött - bimbóudvar különböztethető meg.

Telt, vagy duzzadt bimbóudvar A puffadt (duzzadt) areolájú nők a népes családot szeretik. Született anyák, és már fiatal koruktól saját családra vágynak. Szívesen otthon maradnak a gyermekeikkel, míg azok iskolába nem mennek. Tanulásukat, fejlődésüket azonban ezután is figyelemmel kísérik.
Hepehupás emlőudvar A hepehupás emlőudvar a kicsi vagy szétszakadt családban felnőtt asszonyok sajátja. Emiatt - bár nem okvetlenül volt boldogtalan a gyermekkoruk - felnőttként teljesen más életet szeretnének. Ezért vagy egyáltalán nem akarnak gyermeket, vagy egynél többet szeretnének, hogy az övéi ne érezzék azt a magányt, amit nekik kellett átélniük.
Sima bimbóudvar A sima bimbóudvarú hölgyek minden gondolata a család körül forog. Szeretik, ha az ünnepeken, fontos eseményeken az egész család együtt van. Sohasem feledkeznek el szeretteik születés- és névnapjáról. A családjuk minden mást megelőz az életükben. Odaadó szülők, tapintatos, előzékeny testvérek, segítőkész lányok.
Redőzőtt bimbóudvar A barázdás, redőzött emlőudvarú hölgy - bár nem igényli, hogy nagy családja legyen - gyengéd és kedves szerető. A családot viszont másképp értelmezi, mint a többiek. Számára családot jelent a partnerük és a hobbiállatuk, de a közeli barátijait is családtagként kezeli. Rendkívül odaadó azokhoz, akiket a családjához tartozónak tekint, viszont a függőséget nem szíveli, az alárendelt szerepkör idegen tőle.Végezetül egyáltalán nem mellékes a mellbimbók texturális és alaktani jellemzőit is megvizsgálni, mert ezek az adott személy érzékiségéről, szexualitásáról tájékoztatnak. A sternomantia négyféle - lapos, befelé forduló, kidudorodó és hegyes (nagyon kiugró) - mellbimbót különböztet meg.

Lapos mellbimbó A lapos - vagyis a környezetükbe belesimuló - mellbimbójú hölgyek érzékeny és romantikus szeretők. Szívesen csókolóznak, és örömüket lelik az előjátékban. Szeretik az érintést, az illatokat, a cirógatást. A szex számukra annak a csodálatos és szeretetteljes módja, hogy kifejezzék partnerük iránt táplált érzéseiket. Nem az orgazmus megszállottjai, és a penetráció sem az egyedüli vágyuk. A szexben a gyengédség és az esemény meghittsége az, ami elbűvöli őket. Erogén zónáik a lapockák közötti terület, valamint a nyakszirt.
Befelé forduló mellbimbó A befelé forduló mellbimbójú hölgy kezdetben óvatos lehet a szexet illetően. Bár minden lehetősége megvan rá, hogy olyan partnert találjon, akivel jól érzi magát, időnként hajlamos a bezárkózásra. Ha viszont megnyílik, élvezetét leli abban, ha örömet szerezhet a partnerének. Ettől erősnek és önzetlennek érzi magát, ami egyúttal azt az érzést kelti benne, hogy ő is rászolgált a kényeztetésre. Ha a felé irányuló szeretet vagy nemi vágy alapján úgy látja, hogy értékelik az erényeit, hedonistává válhat. Erogén zónáik a combjaik belső része, továbbá a fülcimpáik.
Kiugró mellbimbó A kidudorodó mellbimbók szexuálisan fűtött hölgyet jellemeznek. Tudja, hogy mit akar, és ha eléri, élvezetét leli benne. Boldogan létesít szexuális kapcsolatot bárkivel, anélkül, hogy érzelmileg kötődne hozzá. Olykor hajlamos a durvaságra. Ahelyett, hogy maga végezné el, inkább kiosztja a feladatokat, Olykor szemérmetlenül flörtöl, és nem tart a következményeitől. Erogén zónái az alhas és a popsi.
Hegyes mellbimbó A hegyes, vagy nagyon kiemelkedő mellbimbók egy rendkívül erotikus asszonyt jellemeznek. Élénk nemi vággyal bír, és az aktus közben szenvedélyes. Domináns szerető, aki szereti az irányítást. A partnerei élvezik a magabiztosságát és szenvedélyét. Időnként durva a szeretőivel, és azt különösen élvezi, ha azt látja, hogy ezzel örömet szerez nekik. Szívesen belemegy a szerepjátékba a partnereivel, és gyakran próbál ki új figurákat. Erogén zónáik a lábak, a haj és a vállak.