A+ A A-

Egyszerű számok - nyolc

  • Közzétéve itt: Klasszikus numerológia


8-as, a Szaturnusz száma

A nyolcas a Szaturnusz vibrálásában van. Ez a bolygó az ember és a nemzet megmásíthatatlan végzete. A Szaturnuszt a zsidók planétájának tartják, lévén ezt a népet hosszú évszázadokon át üldözte rossz sorsa. A nyolcas az emberre állandó küzdelmet ró, rendíthetetlenséget, türelmet, felelősséget követelő szigorú bolygó. Ezen kívül a 8-as a gazdasági biztonság, az óvatosság, az önkorlátozás, önfegyelem és az önkontroll száma is.

A 8-as befolyása alá tartozik az a személy, aki az év tetszőleges hónapjának 8., 17. vagy 26. napján született. Azok az emberek, akik valamely hónap 8. napján születtek, a 8-as szám megkülönböztető hatása alatt állnak. Azoknak viszont, akiknek a születési dátumuk 17-re vagy 26-ra esik, ismerniük kell a 17 és a 26 összetett számok karmikus effektusát is. Ugyanez vonatkozik azokra is, akiknek a névszámuk 17 vagy 26.

A nyolcas személy csak bizonyos időszakokban mutatja a nyolcas számra jellemző viselkedési formákat, személyiségvonásokat; az, hogy ezek mennyire hatnak az illető egyéniségére, nagymértékben függ az éppen uralkodó zodiákus jegytől. A 8-as vibrálás felerősödik, a bak és a vízöntő jegyben, olykor ellentétes a rák jegy hatásával, de némi igyekezettel összhangba hozhatók. A halak, a skorpió, a szűz és a bika karakterekkel, célokkal és személyiségi típusokkal jól harmonizál, viszont a kos, mérleg az ikrek, az oroszlán és a nyilas jegyekkel éles ellentétben áll. Ezért ha alkalomadtán a 8-as tulajdonságai a felszínre törnek, az egyén viselkedése annyira eltér a megszokottól, hogy az nemcsak másokat rémiszt meg, hanem gyakran magát a 8-as személyt is meghökkenti.

A „nagy rossztevő” Szaturnusz nevelte az embert homo sapienssé. Gyakorta nevezik a végzet gyermekének is a 8-as szám szülöttjét, bár ugyanúgy nemes lelkű, önfeláldozó, mint mások is lehetnek, mégis ritkábban nyeri el jutalmát. Ha mégis sikerül magas pozícióba jutnia, az rendszerint nagy felelősséggel, sok izgalommal, stresszel és gonddal jár. Előfordulhat, hogy meggazdagodik, azonban a gazdagság ritkán jelent számára boldogságot is, a szeretetért is túlságosan magas árat kell fizetnie. A 8-as megfontolt és barátságos módon viselkedik. Humorérzéke jól fejlett, azonban vigyáznia kell vele, mert nagyon érzékeny. Úgy tesz, mintha nem érdekelné környezete véleménye, hogy mit gondolnak róla az emberek, lelke mélyén azonban nagyon is törődik azzal, hogy miképpen vélekednek, mit hisznek róla, és ha a dicséret őszinte, titokban örül neki. Érzéseit, örömét ügyesen rejti véka alá attól való félelmében, hogy esetleg gyengének tartják. Esendőnek tűnik, pedig a legeslegutolsó dolog, ami megtörténtét akarja, a legrosszabb, ami vele megtörténhet.

Bár a 8-as vibrálás - hasonlóan az összes egyszerű szám vibrálásához - kölcsönhatásban van a személy zodiákus jegyével, a jellemvonások nem minden esetben vannak jelen, azok csak esetenként kerülnek a felszínre.

E nap szülötte minden agressziót elutasít, szolidáris az elnyomottakkal. Általában szerető barátok és elkeseredett ellenségek veszik körül. Nagy áldozatokra képes, de ezt másoktól is megköveteli, a kifelé mutatott bölcsessége, érettsége, önkontrollja és fegyelme ellenére szíve magányos és vágyakozó. Meg kell tanulnia, hogy a boldogság, keresése nem bűn. Alapjában véve pesszimista alkat, hajlik a búskomorságra. Életútja sohasem középszerű; vagy nagyon sikeres, vagy nagyon balsikerű.

A Szaturnusz hátrányos kisugárzása miatt némely 8-as ember középszerű tehetséggel megáldott, és munkájában alárendelt beosztásban dolgozik. Előfordul közöttük szenvedélyes hazárdjátékos, hamiskártyás, sőt még bűnöző is.

A 8-as szám vibrálásával harmonizáló színek a kékeslila, a sötétszürke, fekete, mélyzöld, matrózkék és a barna összes árnyalata. Érdemes ónixot, gyémántot, ametisztet vagy sötét tónusú zafírt viselnie. Féme az ólom, Növénye a cédrus, ciprus. Eleme a föld. Szerencsét hozó napjai a szombat, a vasárnap és a hétfő, ezekre érdemes programjait szerveznie, vállalkozásba kezdenie. Jó hatással van közérzetére a kórusmuzsika, a barokk zene és az opera hallgatása. Olyan foglalkozást kell választania, ahol a felelősségérzet, a tapintat és a megértés a fő követelmény. Minden karitatív tevékenység javasolt számára.

A 8-as befolyású ember gyermekkorában sokat betegeskedhet, azonban serdülőkorára megerősödik, és hosszú életre számíthat. Ez jellemző mindkét nemre, a nőkre és a férfiakra egyaránt. Hajlamos máj, bél- és emésztőszervi megbetegedésre, migrénes fejfájásokra. Különösen vigyázzon magára január, február, július és december hónapokban, ugyanis nála gyakrabban fordul elő depressziós állapot, mint másoknál. Jelentős változás valószínű egészségi állapotában 17, 26, 35, 44, 53, 62 éves korában.

Étrendjében sűrűn szerepeljen a spenót, a répa, a zeller, a brokkoli, karfiol, karalábé és a saláta. Gyógynövények közül fogyasszon: zsályát, angyalfüvet, bodzavirágot, útszéli laput, verbénát, salátaboglárkát, aggófüvet, pásztortáskát.

Hozzászólások  

0 #2 Frozen21 2014-06-30 20:18
Kedves Józsefné !
Én párom viszont , 62.születésű .-és látom Írja ,a Ház amiben él .-26-os szám . Miénk meg ,29 .lásd. 69 .egyiknek Fölül másiknak alul talalható a szára .És ha egyiknek Sem tulajdonítunk szárat .-Akkor a nullát kapjuk ,azaz (00). &O lyan mintha a ház is .- magával egyidős lenne .-és Mint valami tükör Úgy mutassa magát . pl. 26-62 .és Ha ezt a Két számot Összeadjuk 8-ast kapjuk . lásd . .( 2+6 ) (6+2) Viszont a két nyolcas egymásmellet 88.ITT.ÚJRA ÖSSZEADJUK a( 8+8 ) egyenlő 16 . 6+1 Megkapva a 79. - Olyan születési datum ,aki szintén Közel áll hozzám .és 8.év korkülönbség van A között akivel együtt élek .- Mondjuk ,valaki aug.az 8.hó és 17.napján született (7+1 )itt : ismét nyolcast kapjuk ,Ő is köel áll hozzám . majd hogy egy Ugyan azon személy . 88. -2 . Visszatérve önhöz ,ne féljen a nyolcstól Ez valahol az idővel is.-kapcsolatba n áll .-változások korát Hozza mindannyiunk számára .- Én legalább is ebben reménykedem . Még amit még hozzá Fűznék ,olyan mintha nem létezne Idő , de ezt azok Emberek érzékelhetik akik szeretettel Töltekeztek be .- a Másik meg ,Nulla előtt és utan .-bármilyen szám írható . ez legyen az ebédidó.- avagy az éjfél Nulladik óra .- (3+3 ) Szép estét kívánok !
Idézet
+3 #1 Kummer Józsefné 2009-01-26 20:43
8-as?
Én 8.-án születtem, egyik évben 17.-én volt egy halálközeli élményem, 26-os számú házban lakom. Úgy érzem a 8-ról leírtak teljesen elemzik az életemet. Nagyon sok mindenben érzem az igazságot. Idén 62 éves leszek, lehet, hogy bejön az egészségi állapotomban a változás? Már szeretnék nyugalomban és egészségben élni!!! Mindezek ellenére nem félek a 8-tól és nem is érzem csapásnak, hogy ennyire meghatározza az életemet. Úgy érzem megtanultam küzdeni, értékelni minden apró jó dolgot, úgy érzem, hogy a feladatokat, amit eddig az élet elém tárt, elég jól megoldottam. Üdv. mindenkinek.
Idézet

További olvasnivaló

Stotyi kézelemzése

Ránézésre feltűnőek kezének görbe ujjai, ezeket nem szabad összetéveszteni a hajlékony ujjakkal, mert más-más a jelentésük. A normálisnak tartott egyenes ujjakkal szemben minden eltérés gyengíti az illető ujja vonatkozó „pozitív”...

Folytatás...

A leghatékonyabb diéta - Igyunk vizet, n…

Eddig azt hittem, aki fogyni akar, annak nem kell mást csinálnia, mint kevesebb és kalóriaszegényebb ételeket ennie, mint azelőtt, persze ha már túlsúlyos, elhízott az ember, nem árt a kemény...

Folytatás...

Kanyakumari, a Szűz Kisasszony

Közeleg a visszautazásunk napja. Kihasználva a még hátralévő időt, úgy döntünk, felkeressük India legdélibb csücskét, a Comorin-fokot, vagy, ahogy az indiaiak nevezik: Kanyakumarit. Másnap reggelre tervezzük az indulást. Ám nem...

Folytatás...

Meghívás Telki Művészek Házába - Élményb…

Örömmel vettük a kedves invitálást, hisz régen (a ’80-as évek elején) és csak átutazóban jártunk ebben a csodás természeti környezetben fekvő, az elmúlt évtizedekben gyors fejlődést mutató, ma már...

Folytatás...

Blonda kézelemzése

  A kezeit szemlélve, az első dolog, ami azonnal szembetűnik, hogy nemcsak a kézfején, ahol ez megszokottabb, hanem a tenyerein is több kékes színű ér látható. A kínai kézdiagnosztika művelői szerint...

Folytatás...

HZS kézelemzése

Szinte tökéletes fényképeket kaptam, egyedül talán a kézfejéről készülteknél kellett volna jobban széttárni az ujjait, ugyanis az ujjközök nagysága, az ujjak egymással bezárt szöge - ez utóbbi különösen a hüvelykujj...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom

Ezeket olvasta már?