Rosta Erzsébet weboldala


A materiális trió harmadik számát, a hetest a Neptunusz bolygóval társítják. Emellett szoros kapcsolatban áll a Holddal is, Sepharial a Neptunusszal pozitív aspektusban álló Hold számának nevezi. A kézen a Hold-domb a megfelelője. A numerológiában - az erő és az energia tekintetében - az egyes után a második helyen áll, azonban - akárcsak a Holdé - a vibrálása változó.  A hetes jellemzője, hogy felerősíti a születési dátumban található többi szám által adott jelzéseket. Így például, ha a 2, az 5 és a 8 domináns befolyással rendelkeznek, a hetes szám - amennyiben jellemző az illetőre - az élet emocionális oldalát emeli ki, ha viszont anyagias szemléletű, a materiális, ha pedig szellemi érdeklődésű az egyén, a mentális értékek manifesztálódnak meg jobban a jelzéseikben.

Ha a hetes szám a sors számjegye, nem sok öröme lesz a birtokosának az életben, mert e szám nyugtalanságot kölcsönöz az embernek, aki minden apróság miatt vitába száll a környezetével.

Sokan úgy találták, hogy ha a személy születési dátumában szerepülő hetes más hatásos - például az 5, az 1 vagy a 9-es - számokkal társul, az illető fontos reformok elindítójává és vezetőjévé válik.  Annie Besant, a teozófia nagy tanítójának, a Teozófiai Társaság későbbi vezetőjének születési dátumában (1-10-1847) a 7-es számot az 1, 4 és a 0 erősítik meg.

Ha a hetes a születés száma, vagy a születés dátumában többször is megjelenik, vagy a név betűinek ismételt összeadása hetest eredményez, az illető a polgári, emberi jogok védelmének képviselője.

Ami az üzleti érzéküket illeti, a hetes emberek jó szervező képességekkel rendelkeznek, és emiatt - miként az Annie Besant esetében is jellemző volt - a fejvonaluk egyenesen fut a kezükön. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy - mivel nincs türelmük a részletekkel bajlódni - a pénzügyi sikerek elkerülik őket.

Úgy tartják, hogy ezeknek a személyeknek az első életéveik a legrosszabbak, azonban amint elérték a 35. életkort, a dolgaik kezdenek jobbra fordulni.

A hetes számmal irányított személyek hirtelen haragúak és rebellis természetűek, azonban született küzdők, és - ha az 1-es és a 9-es számok is megtámogatják őket - a hátukkal a falnak feszülve, az utolsó leheletükig küzdenek, harcolnak.

A hetes ember életcélja az egyéni fejlődés és a béke, ezért - bár e materiális szám veszteséget és önfeláldozást jelez anyagi értelemben - jobbá és nemesebbé teszi a hatása alatt álló ember életét. „Ez azért van - mondja Dr. Cross, mert nincs nagyobb, mint a tudatállapot hetedik szintjét elérő, megvilágosodott lélek.”

Ha az egyes számmal társul, tulajdonosát konokká és agresszívvé teszi, azonban ezeket a jellemvonásokat az illető nem saját érdekében, a maga javára használja, hanem az embertársait érő vagy fenyegető igazságtalanságok megelőzésére, elhárítására.

A hetes személy sokoldalú és széles látókörű, minden információt, tudást igyekszik "becsatornázni" és elraktározni. Az agyuk olyan, mint egy enciklopédia vagy egy lexikon, azonban nagy kár, hogy a fizikumuk nem robusztus és erős.

A hetes számú személy részére vonzó foglalkozások a regényírás, lelkészi hivatás, a kertészkedés, bányamérnöki tevékenység, valamint minden olyan pozíció, melyben övé a szakmai felelősség, de nem beosztott, és nem igényel manuális munkát. Általában otthonosan mozognak, és jól érzik magukat a vezető állásban.

Kommentek

archivált tartalom

Tunde #1

Kedves Erzsébet.
1970.7.ho. 19 -én szulettem. Minden szám duplán van meg a szul.képletemben,kivéve a ,,nullát,,. és a sorsszámom is 7. Elég nehéznek találom az életutam, + megfúszerezve van kisebb szuletett testi fogyatékossággal is. Ugy érzem,hogy mindenhogyan ,,kilogok a sorbol,, - másmilyen,esetleg talán kulonc- csodabogár vagyok , más mint a tobbi ember...kulsoleg is,(a testi hibáimbol adodoan) ,de foleg gondolkodásban Párkapcsolatom már évek ota nincs,és ami volt,az is nagyon rovid ideig tartott. Sokat vagyok magányos,(bár elvagyok magammal a gondolataimmal,a filozofálgatásaimmal :-) ),igyekszem mások társaságát is keresni,de nagyon kevés emberrel értem meg magam.Kevés az olyan ember,akivel bizalmasan,mély beszélgetéseket tudok folytatnini.A felszínes kapcsolatokat nemigazán szeretem,és nem is ápolom... Inkább befelé fordulo vagyok , sokat olvasok,és érdeklodésem mindig jobban vonzodik az Ezotéria iránt. Szeretném megkérdezni,javul -e a helyzet nálam,ahogy minél idosebb leszek.Gondolok itt konkrétabban a párkapcsolatra,illetve az anyagiakra (munka). Miért érzem azt,hogy a sorsom ilyen ,,nehéz,, - és miért vannak szinte napra pontosan nagyon hasonlo ,,ismétlodések,, az életemben ? (szitiáciok,emberek,torténések...stb) Koszonom,ha válaszol a feltett kérdéseimre. Udvozlettel : ,,egy útját kereso,, :-) Szép napot kivánok ! Tunde

2017-06-29 11:07:51