A+ A A-

Hogyan esszük a gyümölcsöket

  • Közzétéve itt: További érdekes írások

Éttermekben a gyümölcsökhőz adnak desszertkést, valamint a száj és a kéz megtörlésére papírszalvétát. A szilvát és a barackot kézzel esszük. A magokat az ujjunkkal vesszük ki, ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs nedve ne fröccsenjen ránk, sem az abroszra, vagy az asztaltársunkra. Az almát és a körtét többnyire az asztalnál hámozzák meg és vágják negyedekre.

Szilva

Az őszibarackot kézzel esszük. Bal kezünkbe véve szétnyitjuk, magját kihámozzuk és előbb az egyik, majd a másik felét esszük meg. Ha az őszibarackhoz evőeszközt is adnak, akkor az őszibarackot a tányéron szétvágjuk, magját kivesszük és kisebb darabokra szeleteljük.

A szőlőt és a cseresznyét az asztalra a szárával együtt tálalják. Bal kézben tartva a szárát jobb kézzel szedegetjük le a szemeket. A magokat óvatosan kezünkbe köpjük, (nem közvetlenül a tányérra), és csak azután tesszük a tányérra.

Málna

A szamócát és más apró szemű gyümölcsöt egy cukortartóból megcukrozzuk és kiskanállal esszük. Ha földiepret eszünk, egy kevés porcukrot szórjunk a tányérunkra, az epret a száránál fogva megmártogatjuk a cukorban és így esszük. A szárat a tányérunk szélére rakjuk.

Egy tál földieper

A narancs héját késsel lehámozzuk, a belét öt-hat darabra bontjuk és úgy választjuk szét, hogy a belének alsó része egyben maradjon, így evőeszköz nélkül ehetjük.

További olvasnivaló

Bálint- (Valentin-) napi édességek

Bevallom, sohasem tartottam meg a Bálint-, sem a Valentin-napot, nem vettem szív alakú desszertet, nem készítettem szív alakú süteményeket, nem szúrtam cserepes virág mellé hurkapálcán virító vörös színű szívet...

Folytatás...

Hetes, a misztika és a szentség száma

  Már Babilonban is előszeretettel használták a misztikus hetest a különféle varázslásokhoz, az ősi Egyiptomban pedig valóságos kultusza volt ennek a számnak. A fáraók idején hét évig kellett az embernek valamit...

Folytatás...

Tampi

Tampiék "étterme" a pálmafák tövében áll, Radháékkal rézsútosan szemben. Tampi apja az étkezdét szállodánk tulajdonosától bérli, tulajdonképpen az egész Kovalam part valamennyi vendéglője, hotelje két jómódú család birtokában van...

Folytatás...

Ljudka kézelemzése

  Lehet, hogy csak az erős fénytől látszik fehér színűnek a keze, ám ha a valóságban is ilyen sápadt, a természetes fehér szín vérszegénységre, de elsősorban lágy természetre utalhat. A fehér...

Folytatás...

Likőrök

A ma már igen sokféle változatban kapható (vagy házilag készített), cukrozott, ízesített alkoholos ital felfedezését homály fedi, ám a legelfogadottabb feltevések szerint az első likőrt vegykonyhájában valószínűleg a svájci-német...

Folytatás...

India - Ismét Ganésa részére gyűjtenek

Nagyobb térképre váltás Még Orisszában járunk, amikor a kőkori leleteiről híres Báripada főterén kedvesen füttyögő rendőrlányokra leszünk figyelmesek, amíg elkattintunk róluk egy-két kockát, minden irányból leáll a forgalom. A főleg buddhista...

Folytatás...

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom