Rosta Erzsébet weboldala


Kedves látogatóim, még alig egy éve, hogy rendszeresen „táplálom” a honlapomat, máris úgy jártam a menüválasztékommal, mint  a meghízott ember a feszessé vált nadrágjával vagy szoknyájával, melyet halaszthatatlanul bővíteni kell. A témákat azonban nem kívánom a végtelenségig növelni, mert attól tartok, hogy oldalaim idővel áttekinthetetlenné válnak. Ezért döntöttem, illetve férjemmel döntöttünk úgy, hogy a fenti címmel egy új, összefoglaló menüpontot kínálunk. Ebben a sokféle színes téma között olyan érdekes, de egymástól olykor szinte teljesen független területetekkel foglalkozó írásaimmal találkozhatnak, mint a grafológia, a frontérzékenység, vagy érintőlegesen az asztrológia. Választ kapnak arra, hogy kiket követek meg Tagore soraival, és elolvashatják nagybátyámmal, Szász Endrével készített riportomat. Egy másik cikkből megtudhatják, mi a kedvenc étele Őszentségének, a XIV. Dalai Lámának. Itt adom közre a mindenki számára egyszerűen végezhető testedző gyakorlatokat összefoglaló, izometriás torna sorozatot, írok továbbá a közúti informális jelekről, az autósok - ritkábban a gyalogosok - kézjeleiről, melyekkel vagy egymást segítik a közlekedésben, vagy durván elküldik társukat melegebb éghajlatra. Összefoglalom véleményem a női vezetőkről, de a férfiak vezetési stílusáról is bőven van mit mondanom. Kitölthetnek közlekedési tesztet, melynek értékelésével nagyjából kiderül, hogy milyen - szorongó, agresszív, vagy remekül alkalmazkodó, ideális - a kérdésekre válaszoló vezető. Ám ezeken kívül is még sok témám van, s ahogy magamat ismerem, valamennyit megírom. Remélem, közöttük is lelnek kedvükre valót!

Kommentek

archivált tartalom

Marika #11

Kedves Erzsébet!
Tegnap álmodtam egy meg nem született gyerekekről nagyon beteg volt halála előtt azt mondta hogy ásúk ki a sírját ès rakjuk bele ès takarjuk be agyagos sárral .Mit jelenthet az álmom?

2018-10-18 16:54:53

Orsolya #10

Kedves Erzsébet!
Van egy barátnőm aki elég furcsát álmodott. Azóta is nyugtalan miatta.
Az álom a következő volt: Egy nagyon régi ismerősével (aki már jó pár éve meghalt )ült egy autóban. Csendben ült mellette nem szólalt meg. Egy idő után rákérdezett hogy a bácsira hogy baj van e? Mert nagyon csendben van. A bácsi válaszolt neki: jaj kislányom nagy baj van,az öcséd szívrohamot kapott.
Itt ijedten, leizzadva kelt fel. Ha tud kérem segítsen mert
azóta is a hatása alatt van. Azt tudni kell hogy az öccsével nem felhőtlen a viszonyuk. Nem veszekednek nem is tették eddig sem,csak az öccs új kapcsolata miatt teljesen elfordult a családtól.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel Orsolya.

2018-08-23 12:52:25

Emilia #9

Kedves Erzsébet!
Volt egy furcsa álmom: Szöcske bújt ki a földből, kb. 2 centis. Majd elkezdett növekedni, és akkorára nőt mint egy felnőtt férfi.
Fölém magasodott, de már nem is volt igazán szöcske formája, inkább emberi. Nem féltem tőle, mert védelmezett, két fényes szőrű fekete lótól, amik az úton felém jöttek. Eléjük állt, nehogy eltapossanak.,, A két ló igazából nem is akart bántani, az utcán lévő embereket is kikerülte,, átlépte. Gyönyörű paripák voltak.
Ennyi volt, mert felébredtem. Szeretném tudni mit jelen ez az álom. Kérlek, ha nem gond válaszolj nekem.
Előre is köszönöm.
Emilia, aki 84 éves.

2018-07-06 07:41:58

Balogh Dávid #8

Én azt álmodtam , hogy én voltam pókember egy ideig tudtak szőni a hálókat úgy hogy repültek a házak/dolgok aztán egyszer csak valahogy nem tudtam a kezemből hálókat lövelni csak az egyikből és volt egy pár ismerősőm körülöttem és kérdezgették , hogy ki pókember egy ideig nem akartam nekik elmondani , hogy én voltam aztán pár idő elteltével mondtam nekik , hogy elmondok nektek valamit , hogyha nem mondátok tovább és elmondtam nekik , hogy én vagyok pókember . A másik álomkép arról szól , hogy egy egy kis büfé féleségbe vagyok és nem tudom hogy mit vásároljak volt e mellet a büfé mellet egy másik büfé de az viszont bevoltam zárva így vissza mentem aaz első büfébe , hogy kérek valamit kértem magamnak egy fél literes ásváyvizet majd mondtam a nőnek , hogy vissza jövök mert nem volt nálam pénz közbe még se mentem vissza a vízért. Az álmomban arra emlékszem még , hogy betörtem egy boltba azért , hogy zsebkendőt szerezzek magamnak , hogy kitudjam fújni az orrom onnan gyorsan el is szaladtam nehogy elkapjanak de hiába a rendőrök elfogtak . Akkor egy másik álomkép arról szól , hogy valami új fajta pénzt kaptunk egy fekete rácsos valamit . Nem volt nekem belőle sok de kevés se és először nem tudtam ,hoy hogyan kell használni ezt az új pénzt már nem is tudom , hogy hova de valahova valaki elé leraktam megnyomtam rajta egy gomobt elkezdett pittyegni mint egy bomba gyorsan elugrottam onnan és robbant úgy , hogy valakit meg is öltem vele , majd az apám meg jól leszidott végette aztán valahogy rájöttünk , hogy hogyan működik ez az újfajta pénz több gombot kell rajta megnyomni , hogy ne robbanjon fel . Következő álomkép ami megint ezzel a pénzes dologgal van kapcsolatba valahogy úgy voltam vele , hogy nem veszek magamnak kaját , hogy megmaradjon a pénzem így amig otthon voltam ami kaját találtam azt csomagoltam magamnak . Aztán mikor haza értünk akkor vettük észre , hogy kicserélték a kapunkat mert valam változás történt egy pár háznál . És hogy ezek az álmain mit jelenteke, Annyi megjegyzést tennék még hozzá , hogy pszicháterhez járok és három féle gyóygszert szedek de a gyógyszerek nem befolyásolják az álmaimat . Előre is köszönöm

2017-10-23 09:13:21

Rosta Erzsébet #7

Kedves Klaudia! – Re: #5
Nem könnyű úgy segítenem az álma értelmezésében, ha azt ön nem igazán akarja. (Az ugyanis, hogy nem válaszolt a kérdéseimre, számomra ezt valószínűsíti.) Bár a bevezető mondataiban ad némi információt, azonban annak az okát, hogy miért szakítottak, már nem árulja el, és a következő mondata - melyben arról tájékoztat, hogy már sokszor álmodott a barátjával, „mindig ugyanazt, csak mindig ő volt és egy másik személy”- is meglehetősen talányos. Jó lett volna tudnom, hogy lehet-e valamilyen kapcsolat a korábbi visszatérő álmai és a szakításuk, illetve a legutóbbi álma között. Az ugyanis - közvetlen a szakítás után, melynek során ön küldte el a barátját - nem igazán adekvát válasz a tudattalanja részéről, hogy álmában a megcsalás miatt érzett frusztráltságában a barátja - ön elől eltitkolt - partnerén (az évfolyamtársán) tölti ki a dühét. Irracionális viselkedés álomban egy olyan személyért harcolni, akinek éppen az előző nap adtuk ki az útját. Ezt a látszólagos ellentmondást az oldhatja fel, ha nem biztos benne, hogy helyes döntést hozott, a lelke mélyén „áldozatnak” („elcsábítottnak”) érzi a volt barátját, vagyis a tudattalanja által kreált fantom lény (játék babává változó évfolyamtárs) bántalmazásával önmagát vonja felelősségre. Az ezzel járó heves érzelmi reakciók magyarázatot adhatnak arra, hogy könnyekben, mellkasi fájdalommal ébredt.
Üdvözlettel,
Erzsébet

2015-08-20 11:36:11

Rosta Erzsébet #6

Kedves Klaudia!
Mielőtt megpróbálnám értelmezni az álmát, noha van elképzelésem, örömmel venném, ha röviden válaszolna az alábbi kérdéseimre:
(1) Jól értem, hogy az álmát megelőző nap szakított a barátjával?
(2) Lehet valamilyen jelentősége a szakítás okának?
(3) Máskor is előfordult álmában, hogy megcsalta a barátja?
(4) A korábbi - barátjával kapcsolatos - álmaiban (melyben mindig ugyanazt álmodta) mi történt, és ki volt a másik (meg nem nevezett) szereplő?
Üdvözlettel,
Erzsébet

2015-08-14 14:20:13

Klaudia #5

Jo reggelt!
Sosem irtam meg ilyen helyekre,mert tobbnyire mar tudom mikor melyik almom mit jelent,de a mostanit nem.
Van egy baratom (tegnap ota mar csak volt,mert azt mondtam legyen vege),akivel almodtam. Sokszor almodtam mar vele es mindig ugyanazt,mindig csak o volt es egy masik szemely.
Az almomban a baratom megcsal az egyik ismerosommel (evfolyam tarsammal) a lany pedig eljon hozzank elmondani,mert mar nem birja. A baratomhoz indultam hogy megnezzem,az anyja mondta,hogy gyorsan pakoljon el,tuntessen el mindent...nekem jott a telefon h nalunk van a csaj, es en hazamentem mielott talalkoztam volna a baratommal. Nem is kellett mondania semmit,mert tudtam miert jott,belso megerzes volt. Aztan elmondta en nagyon kiakadtam,uvoltoztem vele,ordibaltam es ezek mellett egyaltalan nem ertem. Aztan megutottem a lanyt,a hajanal fogva rancigaltam es egy jatekbaba lett belole...nem ertem es nem tudom mire velni. Folyt a konnyem mikor felebredtem es nyomott a mellkasom,de nem tudtam volna sirni.
Nem tudom mennyire ertheto,de probaltam megfogalmazni korvonalasan.
ha tud segiteni, elore is nagyon szepen koszonom!!

2015-08-14 03:34:23

Gibbon #4

Kedves Ildikó!
Nem kell egy téma-körnél 'leragadni', éppen az a jó, hogy olyan is eléd kerül, amire egyébként nem kerestél volna rá! :-) :-) :-)

2011-12-16 16:10:22

adu józsef #3

:-|

2011-03-31 08:20:00

Rosta Erzsébet #2

Kedves Ildikó!
Az eligazodást a honlapomon - a menüpontok, az RSS, a legfrissebb és a legnépszerűbb írások linkjei mellett - a bal alsó sarokban található kereső is segíti.
Üdv. Erzsébet

2011-03-27 15:42:40

Szegfű Ildikó #1

Kedves Erzsébet!
Rendszeresen olvasgatom ezeket a csodálatos írásokat, azonban, ha egy-két hét kimarad és lemaradok, akkor már nehezen találom meg azokat az írásokat, ami engem a legjobban érdekel. Jó lenne téma szerint szétválogatva csoportosítani. Előre is köszönöm.
Üdv. Ildikó

2011-03-27 11:31:05